• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WITCHIEPOROD - obecna diskuze
    Obecna diskuze o porodu a porodnictvi. Sdileni informaci, nazoru i zkusenosti BEZ CENZURY.
    Tento klub je urcen k diskuzi o vsem co souvisi s tematem porodu. O prubehu porodu (medikalizace, prirozeny prubeh aj), porodnictvi v CR i jinde, o ceskych porodnicich konkretne, o vlastnich zkusenostech. Vlastni porodni reporty tu tez maji misto, s tim, ze pripadna nasledna diskuze je neomezena - rozmyslete si tedy, zda jste na pripadne reakce pripravene.

    Idealne ma klub mj. pomoci tem, ktere se na porod pripravuji - tak, aby si prostrednictvim otazek, odpovedi a diskuzi o nich mohly udelat predstavu o tom, jak ke svemu porodu chteji pristoupit, jak se pripravit, co chtit ci nechtit, co ocekavat, kde pripadne chteji porodit apod. Pomoci jim mohou i vase zkusenosti - at uz pozitivni, ci negativni.

    Vstup na vlastni nebezpeci - pokud se nechcete neco s tematem souvisejiciho dovedet, neni tento klub pro vas.
    Diskutujte prosim slusne, za pouziti vecnych argumentu. Za osobni utoky bude varovani, posleze RO ci zakaz vstupu.
    rozbalit záhlaví
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MYJKA: k cemu je odber, kdyz ne na uskladneni pro pripad rakoviny nebo ceho? To uskladneni je desne drahy. K darovani mi to pripada dobrej duvod, to asi taky jde, ne?
    1ANDY: Ja mam skvelou zkusenost z Neratovic. Mela jsem zaplacenou jejich PA.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYJKA: Jinak odber pup. krve a dotepani se vzajemne vylucuje. Odber pup. krve nedoporucuji. Lepsi nechat dotepat. Detatku to da vic. Kmenove bunky pak dostava taky kojenim. :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    1ANDY: Rakovnik. Zvladnes i bez PA, ale mit vlastni (bud primoz rak nebo externi se smlouvou), je lepsi. :) ja u prvniho porodu mela jen muze a dulu, ale nastesti mela smenu jedna z externich pa (mela tretinovy uvazek) a bylo to super. Mela jsem pozadavky jak ty a teda jeste vice a vse dle mych prani. :)
    1ANDY
    1ANDY --- ---
    Ahoj všichni, mam dotaz ohledně dobré porodnice, mám asi milion požadavků co bych chtěla, ale né všude to dělají, Máte vy zkušenosti a doporučení? prosím
    moje požadavky jsou tyto (a vím, že jich je hodně)
    - volba porodní polohy
    - chtěla bych mít aktivní kontrolu nad porodním procesem (pokud to jen trochu půjde - aby mě nenutili to a ono)
    - klystýr a holení - to nee, ráda si dojdu na wc před tím, pokud to stihnu
    - to samé, pokud nebude nutní nastřihnutí, tak ho nechci (jde o to žádat ?)
    - a chtěla bych mít nepřetržitý kontakt s prckem
    - odběr pupečníkové krve a dotepání bez stříhání pupečnáku

    máte zkušenosti, kde něco takového podporují, nebo je lepší mít k tomu PA , která je bude kontrolovat ?
    jinak jsem z Prahy a co jsem se dívala, tak žádná nemocnice tady toto vsechno nenabízí

    díky
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    GILLIATT: Tohle je vyssi stupen porodniho prani. Tzv drive vyslovene prani a s overenym podpisem je pravne zavazne. Jako, ja se nekterym zenam nedivim, ze to pisou. Preletla jsem to a neni tam nic sileneho. Ja mela spoustu podobnych prani, ale v bodech se mi to veslo na jeden list.
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    tak holky, přiznejte se, která z vás měla porodní plán na šest stránek? :)
    https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/zdravi/porodnice-porodni-plan-rodicky_1801150728_pj
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Ja jsem mela u sebe na navsteve dulu, sympaticka alternativniho naladeni, ale malo zkusena a stejne stara jako ja. Nakonec jsem misto ni dala prednost starsi soukrome pa s triceti lety praxe, ktera pusobila vic takovym uklidnujicim dojmem chuvy, co vi, umi a opecovava. Normalne by me jako clovek moc nezaujala, jako porodni asistentka se ukazala byt skvela. S Ivanou bych se musela setkat, abych na ni mela nazor, ale pusobi na me, ze rozumi tomu, co dela i po prakricke strance, asi byvhom si rozumely. U tri porodu jsem nevyuzila ani jednou nic uklidnujiciho nebo epidural, vzdycky se mi to v porodnici zastavilo po prijezdu. Me to museli rozjet vzdycky. Zajimalo by me, jestli by se mi to rozjelo v klidu az do konce doma. Ale to bych musela byt tehotna poctvrte a to se mi uz asi nechce :D.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ANICHQA: hezky rozhovor a konecne ji nekdo poradne ostrihal, obarvil a nalicil, predtim to byla hruza :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Premiera filmu medzi nami v Prahe

    TZ: Pražská premiéra mrazivého slovenského dokumentu MEDZI NAMI a Růže pro Ágnes, svobodu pro Ágnes, volbu pro porod | czlobby.cz
    http://czlobby.cz/...-premiera-mraziveho-slovenskeho-dokumentu-medzi-nami-ruze-pro-agnes-svobodu-pro
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    Cetla jsem s ni nekolik rozhovoru a to, jak chape to cele mi uplne nesedi. Treba tady https://www.maminka.cz/...igsmarkova-ceske-porodnictvi-zapomina-na-to-nejdulezitejsi-na-matku#part=1
    Koukla jsem i na stranky toho A centra a veci, ktere tam provozuji me neosluvuji. Neni potreba v tom hledat zbytecne slozitou vedu. Zkratka neni mi sympaticka a radeji bych sla k nekomu treba z porodnice, kde hodlam rodit. Prijde mi to vice prakticke.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ANICHQA: Já teda do této diskuze vůbec nechci zabředávat, ale jen bych kurz u Ivany chtěla trochu obhájit, páč to tam vůbec, ale vůbec není ezo, absolutně ne, žádné objevování vnitřní bohyně a dokonce ani vyloženě nějaké ponoření do sebe atd. Ivana hovoří na kurzech o porodech velmi věcně, říká jak to vypadá když to je fyziologické, co se může stát, jak se to většinou řeší, a co je lepší si nenechat udělat protože to podle jejich zkušeností je zbytečné nebo to vede spíš k potížím.
    Tak jen že soudíš něco, cos neviděla, i když averzi vůči osobě Ivany chápu, ale nerada bych aby tam někdo nešel jen proto, že si myslí že to bude o bohyních a pojídání placenty, zrovna o tom tam nebylo ani řeči. Na to jsou tu jiné odbornice, ona Ivana je až nečekaně při zemi a je to dost realistická a věcná osoba. Její projev mi není vždy úplně sympatický, ale názory a zkušenosti mi přišly dobré a cenné. Nikomu ji nenutím ;-)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    ANICHQA: Myslim, ze ivana je pragmaticka az, az. Rozhodne si na zadne ezo veci nepotrpi.
    PETPET
    PETPET --- ---
    ANICHQA: moc nechapu, jak to souvisi s Ivanou K. Ta je pragmaticka velice (na me az moc) a rozhodne neslibuje bezbolestny zazitek plny duhy a jednorozcu.
    PETPET
    PETPET --- ---
    ANICHQA: tyjo to je zajimavy. A v cem konkretne se lisite? Opravdu me to zajima.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: moje a její chápání a vnimani porodu se diametrálně liší
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    ALI_EN: ale určitě babička nenavrhovala jogurty "light", to je opravdu nějaká zvrácená vlna z devadesátek :))
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    ANICHQA: odhlásila by ses kvůli Ivaně? proč?
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    BLANITCHKA: nj. naladit rodicky na svoji notu. nejsou to kurzy ve smyslu 'naucime neco o porodu' ale 'takhle a takhle to chceme', ne?
    to s tim poziranim mlecnychmproduktu pri kojeni, tim mucila uz moje babicka moji mamu, takze tohke bude jeste starsi rada, nez nejaka jedna generace.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ANICHQA: Tak já se třeba v prvním těhotenství taky nezajímala. Jméno by mi tenkrát stejně nic neřeklo. A ani mě tenkrát nenapadlo, že by se ty kurzy nějak výrazně lišily. Šla jsem do porodnice, kde jsem chtěla rodit, protože jsem doufala, že tak krom přípravy na porod jako takový dostanu i praktické informace jako co si vzít s sebou a podobně, které se porodnice od porodnice liší. Po těch letech už si úplně nepamatuju, co přesně nám říkali, ale žádnou hrůzu a strašení si nevybavuju.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    AOTEAROA: mně připadá zvláštní nezajímat se dopředu o to, kdo vede předporodní kurz. Kdyby se mi to nějakým nedopatřením stalo a zjistila bych na místě, že je to kurz Ivany, odhlásila bych se a hledala něco jiného
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam