• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WITCHIEPOROD - obecna diskuze
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MYJKA: starsi decka, ty to v pondeli prospaly, v utery sly do skoly a ve stredu jsem byla doma, jak se vratily ze skoly :) postaral se muz. V porodnici se mnou byla akorat ta moje pa, ta me i odvezla tam a nazpatek me hodil bracha.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MYJKA: no jim to taky trvalo tri hodiny od deviti do dvanacti... Ale zase mi dali vsecko a byly mily ty sestry. No problem a to byly starsi na tom odchodu a bez problemu. Mudr pak prijela k nam domu a moje soukr pa me jeste dvakrat prisla zkouknout domu.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    GRANTORINO: Ja jsem na sebe trosku nastvana, ze jsme tehdy v rak cekali na ty papiry. Rekla jsem ze jdeme domu ve tri. A papiry nam dali az po sedme. Prvni dite a prvni jizda v aute ve tme byla pro me celkem stresujici. Pritom nam to mohli poslat postou. Zpetne bych necekala a odesli bychom.
    Doufam, ze podruhe bude taky vse v poradku a odejdeme drive. Moc bych si to kvuli starsi prala. :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MYJKA: Ja odchazela 22 h po porodu v Podoli, chteli vedet pediatru, ale jinak se to vlastne protahlo akorat od snidane do obeda kvuli papirum, takze to jde driv. Chtela jsem ambulantni, ale po porodu jsem chtela jit jako dvakrat predtim sama na pokoj a malem sem sebou svihla, tak jsem to nehrotila a zustala se prospat do rana, po snidani uz jsem byla sbalena a pred obedem utikala domu. Bylo to bez problemu, treti decko, tak jim bylo jasny, ze si s tim vim rady. No a doma me za odmenu cekalo vyvarovani od muze, poradny vyvary a borsc, coz mu nikdy nezapomenu, s nemocnicni stravou se to nedalo srovnavat, zadny vizity, otravny navstevy, nic.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    1ANDY: Rado se stalo. :)
    1ANDY
    1ANDY --- ---
    MYJKA: aha, super, to by bylo fajn :) díky, jsi zlatá :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    1ANDY: Oni jmeno chteji (teda aspon v rak chteli) vyplnit jeste pred porodem. Ale ofiko mas na dani jmena az 30dni po porodu, jestli si to spravne pamatuji. :) kdyz teda nebudes chtit, nevyplnte a reknete ho az budes mit prcka na hrudi. :)
    1ANDY
    1ANDY --- ---
    MYJKA: aha, díky za vysvetlení :), jsem v tom nová :D

    a jak to je třeba s tím, když jméno nevíme a chceme ho dát až po narození, na netu je všude, že musíme dát jména...
    Jde mi o to, že my si vymyslíme třeba jména Pepa a Karolína... a pak se prcek narodí a mě se to jméno k němu nebude líbit .... kouknu na dítě a je to jasnej Karel a nebo Lada ....
    jde to nějak měnit nebo nedávat ?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    1ANDY: Ambulantni porod je vzdy na reverz. A odejit z porodnice muzes kdykoliv. Neni vezeni. To, ze na aperiu maji nejaky krizek, neznamena nic. Neboj.
    Proste se obleces, obleces miminko a odejdete. Kdyby rekli, ze te nepusti, nemaji na to pravo. Reverz je ochrana pro ne, ty ho nepotrebujes.

    Ja odchazela z rakovnika po 48hod. Ted podruhe bych rada domu par hod po porodu. Kamaradka (zrovna spravkyne webu ambuporodu), odchazela z podoli hned po porodu, mam pocit ze 2014.
    1ANDY
    1ANDY --- ---
    MYJKA: no prave ze nejde, koukala jsem na aperio, jak to tam maj vyškrtany, a někde tam maj křížek, že to nejde, třeba cela Praha ..(leda na revers) :( ale neva, tak budu mít mimopražské mimčo :)
    a na web juknu :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    1ANDY: Ambulantni porod jde vsude. :) to jen tak mimochodem.
    Kdyztak mrkni www.ambulantniporod.cz nebo se zeptej kdyby te neco zajimalo.
    1ANDY
    1ANDY --- ---
    MYJKA: tak já těch požadavků mam taky víc, ale tyhle mi přišly jako nej
    a to dotepaní a odběr, blbě jsem to napsla, , mělo bát lepsi to a nebo ono, co dávíc, jak je výše zmíněno, uvidím

    SONA1: ja ještě premyslela ned Mělnikem a Kladnem, ale četla jsem recenze a obě jsou tak 50/50
    ještě roudnice nad labem, tak to prý taky je dobrý, na neratovice kouknu
    MULTICAT: to bych chtěla ambulanták, ale právě né všude to jde ...
    ale díky, jdu študovat nemocnice :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    1ANDY: ja mam zkusenost i s Neratovicemi (09/2014) i s Rakovnikem (08/2017). V prvnim pripade placena mistni PA (super!), ve druhem externi, ale mela jsem to velmi rychly, takze porod nestihla.

    V Rakovniku vsichni super. Dcera se narodila rano, vecer jsme sly domu.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    AOTEAROA: jo ale je fajn, ze to vyuzijes i pozdeji :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    GRANTORINO: To zrovna čtu. Taky mě mrzí, že jsem to nečetla už v těhotenství, protože teď na čtení není moc čas. Stejně jako další knihy o výchově a vývoji co mám doma, dítěti bude deset měsíců a čtu akorát tak na netu :-D knížka je to ovšem velmi zajímavá. I pro lidi co děti třeba ani nemají.
    SONA1
    SONA1 --- ---
    1ANDY: Taky doporucuju Neratovice. PA jsem zaplacenou nemela, i tak to byla moc pozitivni zkusenost.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: Cesta ke šťastnému dětství - Empatická výchova ve světle nejnovějších poznatků o mozku a emocionálním vývoji dítěte
    Autor: Catherine Gueguenova
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Doporucuju tohle, ono je to o vyvoji mozku ditete, vim, ze ne o porodu, ale prislo mi to nejlepsi cist po cas tehotenstvi, kdy na to jeste je klid.
    Navic se clovek naladi taky pomalu na to dite a tesi se na peci o nej, coz myslim je taky hezka priprava na porod a na to, co prijde potom :). Me bavilo, ze se v tom prolina veda s vychovou. Hezky ctive napsane a clovek pak vic muze premyslet o tom decku na zaklade znalosti instinktu a pudu, vic intuitivne.
    https://www.levneucebnice.cz/...itete/?gclid=EAIaIQobChMIh7-t0Ljp2AIVFjwbCh0VcAvkEAQYASABEgI_iPD_BwE
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    DISIMA: Znovuzrozeny porod je asi top. Pak je fajn zdrave tehotenstvi, prirozeny porod od ingeborg stadelmann a jemny porod, jemne materstvi od sarah buckley. To ted zrovna ctu.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    DISIMA: Tu tvoji jsem nečetla, ale Aktivní porod mi docela přišel k duhu. Je tam i nějaké to cvičení v těhotenství na příjemné protažení a uvolnění, polohy vhodné pro různé části porodu, na začátku velká teoretická část o průběhu porodu, medikaci, zásazích, ale je to dle USA. Docela to doporučuju holkám, co chtějí číst jen jednu knihu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam