• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WITCHIEPOROD - obecna diskuze
    SONA1
    SONA1 --- ---
    1ANDY: Taky doporucuju Neratovice. PA jsem zaplacenou nemela, i tak to byla moc pozitivni zkusenost.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: Cesta ke šťastnému dětství - Empatická výchova ve světle nejnovějších poznatků o mozku a emocionálním vývoji dítěte
    Autor: Catherine Gueguenova
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Doporucuju tohle, ono je to o vyvoji mozku ditete, vim, ze ne o porodu, ale prislo mi to nejlepsi cist po cas tehotenstvi, kdy na to jeste je klid.
    Navic se clovek naladi taky pomalu na to dite a tesi se na peci o nej, coz myslim je taky hezka priprava na porod a na to, co prijde potom :). Me bavilo, ze se v tom prolina veda s vychovou. Hezky ctive napsane a clovek pak vic muze premyslet o tom decku na zaklade znalosti instinktu a pudu, vic intuitivne.
    https://www.levneucebnice.cz/...itete/?gclid=EAIaIQobChMIh7-t0Ljp2AIVFjwbCh0VcAvkEAQYASABEgI_iPD_BwE
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    DISIMA: Znovuzrozeny porod je asi top. Pak je fajn zdrave tehotenstvi, prirozeny porod od ingeborg stadelmann a jemny porod, jemne materstvi od sarah buckley. To ted zrovna ctu.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    DISIMA: Tu tvoji jsem nečetla, ale Aktivní porod mi docela přišel k duhu. Je tam i nějaké to cvičení v těhotenství na příjemné protažení a uvolnění, polohy vhodné pro různé části porodu, na začátku velká teoretická část o průběhu porodu, medikaci, zásazích, ale je to dle USA. Docela to doporučuju holkám, co chtějí číst jen jednu knihu.
    DISIMA
    DISIMA --- ---
    nějaka doporuceni na literaturu? ted jsem dočetla Znovuzrozený porod, tak hledám co dál.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Dotepani ma pro dite v danou chvili o hodne vic pozitiv nez odebrani a nejake hypoteticke pouziti v budoucnu. Tak jsem premyslela ja.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KOTENCE: Ja chtela nechat dotepat a o odberu pup. krve jsem neuvazovala, tak jsem podrobnosti nezjistovala.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MYJKA: k cemu je odber, kdyz ne na uskladneni pro pripad rakoviny nebo ceho? To uskladneni je desne drahy. K darovani mi to pripada dobrej duvod, to asi taky jde, ne?
    1ANDY: Ja mam skvelou zkusenost z Neratovic. Mela jsem zaplacenou jejich PA.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYJKA: Jinak odber pup. krve a dotepani se vzajemne vylucuje. Odber pup. krve nedoporucuji. Lepsi nechat dotepat. Detatku to da vic. Kmenove bunky pak dostava taky kojenim. :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    1ANDY: Rakovnik. Zvladnes i bez PA, ale mit vlastni (bud primoz rak nebo externi se smlouvou), je lepsi. :) ja u prvniho porodu mela jen muze a dulu, ale nastesti mela smenu jedna z externich pa (mela tretinovy uvazek) a bylo to super. Mela jsem pozadavky jak ty a teda jeste vice a vse dle mych prani. :)
    1ANDY
    1ANDY --- ---
    Ahoj všichni, mam dotaz ohledně dobré porodnice, mám asi milion požadavků co bych chtěla, ale né všude to dělají, Máte vy zkušenosti a doporučení? prosím
    moje požadavky jsou tyto (a vím, že jich je hodně)
    - volba porodní polohy
    - chtěla bych mít aktivní kontrolu nad porodním procesem (pokud to jen trochu půjde - aby mě nenutili to a ono)
    - klystýr a holení - to nee, ráda si dojdu na wc před tím, pokud to stihnu
    - to samé, pokud nebude nutní nastřihnutí, tak ho nechci (jde o to žádat ?)
    - a chtěla bych mít nepřetržitý kontakt s prckem
    - odběr pupečníkové krve a dotepání bez stříhání pupečnáku

    máte zkušenosti, kde něco takového podporují, nebo je lepší mít k tomu PA , která je bude kontrolovat ?
    jinak jsem z Prahy a co jsem se dívala, tak žádná nemocnice tady toto vsechno nenabízí

    díky
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    GILLIATT: Tohle je vyssi stupen porodniho prani. Tzv drive vyslovene prani a s overenym podpisem je pravne zavazne. Jako, ja se nekterym zenam nedivim, ze to pisou. Preletla jsem to a neni tam nic sileneho. Ja mela spoustu podobnych prani, ale v bodech se mi to veslo na jeden list.
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    tak holky, přiznejte se, která z vás měla porodní plán na šest stránek? :)
    https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/zdravi/porodnice-porodni-plan-rodicky_1801150728_pj
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Ja jsem mela u sebe na navsteve dulu, sympaticka alternativniho naladeni, ale malo zkusena a stejne stara jako ja. Nakonec jsem misto ni dala prednost starsi soukrome pa s triceti lety praxe, ktera pusobila vic takovym uklidnujicim dojmem chuvy, co vi, umi a opecovava. Normalne by me jako clovek moc nezaujala, jako porodni asistentka se ukazala byt skvela. S Ivanou bych se musela setkat, abych na ni mela nazor, ale pusobi na me, ze rozumi tomu, co dela i po prakricke strance, asi byvhom si rozumely. U tri porodu jsem nevyuzila ani jednou nic uklidnujiciho nebo epidural, vzdycky se mi to v porodnici zastavilo po prijezdu. Me to museli rozjet vzdycky. Zajimalo by me, jestli by se mi to rozjelo v klidu az do konce doma. Ale to bych musela byt tehotna poctvrte a to se mi uz asi nechce :D.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ANICHQA: hezky rozhovor a konecne ji nekdo poradne ostrihal, obarvil a nalicil, predtim to byla hruza :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Premiera filmu medzi nami v Prahe

    TZ: Pražská premiéra mrazivého slovenského dokumentu MEDZI NAMI a Růže pro Ágnes, svobodu pro Ágnes, volbu pro porod | czlobby.cz
    http://czlobby.cz/...-premiera-mraziveho-slovenskeho-dokumentu-medzi-nami-ruze-pro-agnes-svobodu-pro
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    Cetla jsem s ni nekolik rozhovoru a to, jak chape to cele mi uplne nesedi. Treba tady https://www.maminka.cz/...igsmarkova-ceske-porodnictvi-zapomina-na-to-nejdulezitejsi-na-matku#part=1
    Koukla jsem i na stranky toho A centra a veci, ktere tam provozuji me neosluvuji. Neni potreba v tom hledat zbytecne slozitou vedu. Zkratka neni mi sympaticka a radeji bych sla k nekomu treba z porodnice, kde hodlam rodit. Prijde mi to vice prakticke.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ANICHQA: Já teda do této diskuze vůbec nechci zabředávat, ale jen bych kurz u Ivany chtěla trochu obhájit, páč to tam vůbec, ale vůbec není ezo, absolutně ne, žádné objevování vnitřní bohyně a dokonce ani vyloženě nějaké ponoření do sebe atd. Ivana hovoří na kurzech o porodech velmi věcně, říká jak to vypadá když to je fyziologické, co se může stát, jak se to většinou řeší, a co je lepší si nenechat udělat protože to podle jejich zkušeností je zbytečné nebo to vede spíš k potížím.
    Tak jen že soudíš něco, cos neviděla, i když averzi vůči osobě Ivany chápu, ale nerada bych aby tam někdo nešel jen proto, že si myslí že to bude o bohyních a pojídání placenty, zrovna o tom tam nebylo ani řeči. Na to jsou tu jiné odbornice, ona Ivana je až nečekaně při zemi a je to dost realistická a věcná osoba. Její projev mi není vždy úplně sympatický, ale názory a zkušenosti mi přišly dobré a cenné. Nikomu ji nenutím ;-)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    ANICHQA: Myslim, ze ivana je pragmaticka az, az. Rozhodne si na zadne ezo veci nepotrpi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam