• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WITCHIEPOROD - obecna diskuze
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    PETUL_KA: super.

    S placenim za otce v UPMD je to momentalne dost smesny. Zmenila se od roku 2015 registrace, a letos v 2018 je jiz nutne primo pri osobni registraci PODEPSAT smlouvu o peci o zdravi, ktera je tam vytistena na recepci. Ja se tam registrovat byla dnes. Jako advokat jsem zvykla nepodepisovat nic s cim nesouhlasim, takze smlouvu jsem celou proskrtala - doplnila jsem vsude NE. NEbyla jsem seznamena s Vnitrnim radem, NEprohlasuji ze beru na vedomi jejich vzorovy porodni plan a NEprohlasuji ze veskere me pozadavky nad ramec toho planu nebudou akceptovany. Na zadni strane jsem zakrouzkovala NEVYUZIVAM prava na pritomnost blizke osoby u porodu (k tomu doplnila velkym pismem JESTE NEVIM), NEOBJEDNAVAM podolsky balicek. a Zavazuji se hradit na pokladne 0,- Kc. Problemem teto smlouvy je, ze :
    1) aniz by byl k ni pripojen Vnitrni rad, tak jsme nejakym zpusobem donuceni k souhlasu s tim, ze jsme ho cetli... i kdyz je jen na strankach upmd... no ma to asi 20 stran a ja nebudu pod tlakem podepisovat ze jsem to vsechno cetla a ze s tim souhlasim
    2) poplatkova povinnost je NEDILNOU soucasti smlouvy. Je to tam jako Priloha c.3. Za otce chteji 850,- Kc, za dve osoby pak 1500,- . Vybirat poplatky za pritomnost blizke osoby je nezakonne, je to potvrzeno i judikatem Ustavniho soudu. Takze vsem zenam, ktere to platit nechteji (jako ja, z principu), doporucuji za zadnych okolnosti NEPODEPSAT tu cast smlouvy, ktera obsahuje vas zavazek k uhrade poplatku. Proto mi prislo jako vhodne reseni ted ve 14tt uvest, ze JESTE NEVIM, a kdyz tak si to pripadne rozmyslim a doprovod si k porodu vezmu,.... ja samozrejme jiz ted vim, ze budu mit jako doprovod 2 osoby, ale odmitam jim davat souhlas k necemu, o cem jsem presvedcena, ze na to nemaji pravo. Ale 99 procent zenam je to stejne jedno, tak at si plati.

    Vysledek_? Pani koukla na zadni stranku smlouvy a bez problemu me zaregistrovala. Pak mi rekla ze je samozrejme mozne si to kdykoliv rozmyslet az do 36 tydnu, ze zatim je smlouva nezavazna. Hezky vymysleno :) Nedam jim to, a pokud budu nejakym zpusobem donucena, tak to budu zpetne vymahat.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    holky ty poplatky jsou protizakonny a i kdyz jste predem podepsaly papir, kterej podminuje prineti do porodnice, zw s poplatkem souhlasite, ten souhlas muzete zpetne pisemne odvolat. pripadne proste jen nezaplatite a oni nebudou mit pravni paky, jak to z vas dostat.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    VAMPY: ten jsem nakonec zrusila, pze ty ostatni polozky mi prisly smesny... a myslim ze i s nim je clovek bez sance, budu rada, kdyz nebudou mit stop stav...
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    1ANDY: rodila jsem letos v kvetnu v Podoli.. Z Tvych pozadavku byly tyto uplne bez diskuzi - volba porodni polohy, nikdo me do niceho nenutil, bez nastrihu (nebyl potreba), kontakt od porodu po celou dobu, dotepani pupecniku.. Takze krome klystyru a holeni vse co chces, k tomu me ale taky nikdo nenutil.. Klystyr jsem chtela a jsem za to i zpetne moc rada, protoze mi zpomalil a zjemnil kontrakce ktere byly jedna za druhou, takze priste vsemi deseti pro.. holila jsem se sama doma..

    mela jsem tam i svou PA, ale i ta podolska pred prijezdem ty moji vse odsouhlasila.. na jejich strankach si muzes stahnout porodni prani..
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Jinak jsem měla čest být v podolí na porodním sále cca 3h a nakonec nerodit...Přijela jsem tam naprosto nečekaně z práce v 33+4, takže žádný oblečení s sebou prostě nic. Odvedli mě na porodní sál, kde mi píchli kanylu a čekalo se co a jak a každejch 20minut přišla PA(blonďatá, starší), která na mě byla pokaždé nepříjemná, že se mám převléct. Já jí pokaždé vysvětlila že opravdu nemám do čeho a že se čeká na přítele s mejma věcma a ona stejně příště přišla a zase byla nepříjemná proč nejsem převlečená. Upřímně, možná díky ní a jejímu "pohodovýmu" jednání se nakonec žádnej porod nekonal, takže bych měla bejt vlastně vděčná že byla protivná...ale představa že jedeme na ostro a ona mi tam takhle napochoduje a začne stresovat, je mi jasný že se všechno zastaví a rodit te bude tak akorát medikovaně, což je to poslední, co si přeju. Od zvířat mám zkušenost, že to nejhorší, co člověk může udělat je tu samici neustále rušit a stresovat, že pak to skončí akorát průserem a z toho co jsem zažila a různě četla, mám pocit že to je takový lidský kolorit neustále něco po tý rodičce chtít a nenechat chvíli klidu...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PETUL_KA: Já taky musim platit, plus tedy je vtipná řízená korupce ve stylu bez "podolského balíčku za 2000Kč" zapomeň po porodu na nadstandard...
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    SHIVA42: ne vsichni mlady strihaj, mela jsem v Motole stesti na MUDr. Grollovou, ktera je ted na Vinohradech, ta se mi snazila chranit hraz, ale vyzadovala, abych byla v naky pozici na koze. Dopadlo to bez zraneni.

    Jak je to teda ohledne placeni za otce v UPMD? Aktualne jsem si musela objednat 2x850,- za otce a svoji PA. Nemam to jeste uhrazeny, tak se muzu zkusit dohadovat.

    Jinak zatim dojem z prenatalni poradny v Podoli je lepsi nez v Motole, jsou celkove milejsi a organizovanejsi. Byli jsme i v Rakovniku, tam jsou mili a nevyzadovali dalsi navstevu, kdyz chodim do Podoli a mam jejich PA, akorat teda v pondeli rano byla ledovka a trefili jsme se do nejaky kolony. Takze cesta na hodinu dvacet z Dejvic...

    Docetla jsem ted Znovuzrozeny porod, chtelo by to nejakou kliniku jako Pithiviers u nas, idealne co nejbliz naky dalnice, myslim ze i jako soukromy zarizeni by se uzivili uz :)
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    1ANDY: odpovim za sebe, svou vlastni zkusenost z UPMD Podoli, 2015.
    - volba porodni polohy: lze, kamaradka tam rodila v klece
    - aktivni kontrola: nikdo me do niceho nenutil, veskere zakroky mi predem byly vysvetleny a pak se me ptali na souhlas (jednalo se jen o kanylu s oxytocinem pred zaverecnym tlacenim, kdy mi klesali ozvy a zmizely kontrakce). Jen doplnim, ze jsem tam mela svou PA, se kterou jsem se o vhodnosti zasahu poradila. Urcite me nikdo do niceho nenutil.
    - klystyr a holeni: nic takoveho mi ani nenabizeli ani se nedelalo
    - nastrihnuti: tady bych rekla ze zalezi na doktorovi, co bude mit sluzbu, a jak bude nastaven. Ja tam vychytala mladou doktorku, ktera podle me jeste ani nebyla atestovana. V Podoli je obecne velka sance, ze chytis nekoho mladyho. Na skole je uci, ze lepsi nastrih nez natrzeni a aspon moje doktorka se se mnou o nastrihu na prijmu hadala. Nakonec jsme to uzavreli "dohodou", ze muze jen pokud bude plod v tisni, ale ze si to jinak fakt nepreji. Malem me kleplo, kdyz mi pak manzel rikal, ze pred finale uz drzela v rukach nuzky a cekala na dalsi kontrakci... mela jsem ale stesti, k nastrihu nedoslo. Natrzeni minimalni, hraze zcela neporusena. Takze i siti probihalo jen asi 2 min a nic jsem necitila.
    - nepretrzity kontakt: u me dodrzeli bez problemu, dostala jsem ji na bricho, doplazeni k prsu, bonding 2hod, z pokoje ji vubec neodnaseli..dle mych predstav
    - dotepani pupecniku: mela jsem v porodnim prani, ale nedodrzeli...prestrihli... nevim proc, ale pak mi to uz stejne bylo jedno, prozivala jsem nejhezci okamzik v zivote :)

    PA v Podoli jsou z velke vetsiny moc mile. Je tam snad jen jedna protivna, mala sance, ze ji dostanes. A co jeste doplnim, ze pro me bylo pri vyberu porodnice dost dulezite, aby se mnou mohli jit jako doprovod 2 osoby, a ne jen jedna. Za otce jsem tam neplatila. Za vlastni PA jo, ale letos nehodlam uz ani to :)

    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    1ANDY: cetla jsem nekde kdysi, ze ten odber a uskladneni pup. krve pro pripadny dalsi vyuziti pri lecbe je nejak nadceneny a ze to vubec neni takova slava, kdyz dojde na nutnost pouziti. navic teda ty ceny, mno.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    DISIMA: mě dost pomohla knížka Aby porod nebolel. http://luciegroverova.sweb.cz/aby-porod-nebolel.htm Nějak jsem díky ní pochopila jaka se tomu celému procesu poddat.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    GRANTORINO: Nebo tento odber z paticky umi i nektere pa. :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: Nam je dali v porodnice s sebou, kapickU krve odebrala pediatra doma a odvezla na vysetreni s sebou
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: testy mam na mysli toto, novorozenecky screening, tam se to dela v tech prvnich dnech
    Co je novorozenecký screening - Novorozenecký screening
    http://www.novorozeneckyscreening.cz/ov-co-je-novorozenecky-screening
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    PISISKVOR: pokud vim, potrebujes akorat ty testovaci papirky na nemoci, coz se da koupit i mimo porodnici, ale nechce se ti to shanet, pediatra je muze mit. Jinak ten kontakt na pediatru jsem mela pripraveny, zpravu pro gyn. No ja jsem ji gyn. nedala dodnes, protoze jsem mela nejak dost, tak jsem nesla ke gynekologovi dalsi dva roky ani na kontrolu ( tady dodam, ze jsem byla bez zraneni uplne i bez nastrihu, tak jsem si to lajsla) a nikdo nic. To neni neco, na co jsem hrda, jen ilustruju, ze ty nemusis nic, co se tyka tebe. Ty novorozenecky testy je nutny udelat v prvnich dnech myslim, takze to chces, aby se to zbytecne neposralo. Pro ty zpravy si myslim, se muze i zastavit treba muz pozdeji.
    Myslim, ze se spis dohodnete nez nedohodnete v soucasne atmosfere, kdy uz prece jen se to uvolnilo a ten bu porod zacina byt beznou soucasti, pokud nejsou nejake problemy.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PISISKVOR: Nevim jestli automaticky, ale na vyzadani by meli.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KOTENCE: Ano, ja vim. Proto pisu, doufam. :)
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    MYJKA: a kdyz se na odchodu s porodnici nedohodnes, takze se proste seberete a odejdete - jaky ma porodnice povinnosti? krom zpravy pro pediatra jsem predavala zpravu gynekologovi, musi oni toto zaslat automaticky?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MYJKA: Tak kvuli kojeni bych se bala spis tehotenstvi, nez porodnice. Uz to tu psalo nekolik zenskejch vcetne me, ze se ty deti odstavujou v druhy pulce, protoze to mliko neni/nechutna/netece.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    1ANDY: ted s dcerou jsem v Rako rekla, ze si jmenem nejsem jista predem, ze mame dve alternativy, tak at pockaj s vyplnovanim. Nakonec jsem se dlouho nerozmyslela a jmeno bylo brzy, ale jinak jak pise Myjka, mas na to 30 dni.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    GRANTORINO: Moje mala bude mit jen necele 2r a doufam, ze budu stale kojit i ji, takze tam nechci byt dele, nez bude nutne. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam