1ANDY: odpovim za sebe, svou vlastni zkusenost z UPMD Podoli, 2015.
- volba porodni polohy: lze, kamaradka tam rodila v klece
- aktivni kontrola: nikdo me do niceho nenutil, veskere zakroky mi predem byly vysvetleny a pak se me ptali na souhlas (jednalo se jen o kanylu s oxytocinem pred zaverecnym tlacenim, kdy mi klesali ozvy a zmizely kontrakce). Jen doplnim, ze jsem tam mela svou PA, se kterou jsem se o vhodnosti zasahu poradila. Urcite me nikdo do niceho nenutil.
- klystyr a holeni: nic takoveho mi ani nenabizeli ani se nedelalo
- nastrihnuti: tady bych rekla ze zalezi na doktorovi, co bude mit sluzbu, a jak bude nastaven. Ja tam vychytala mladou doktorku, ktera podle me jeste ani nebyla atestovana. V Podoli je obecne velka sance, ze chytis nekoho mladyho. Na skole je uci, ze lepsi nastrih nez natrzeni a aspon moje doktorka se se mnou o nastrihu na prijmu hadala. Nakonec jsme to uzavreli "dohodou", ze muze jen pokud bude plod v tisni, ale ze si to jinak fakt nepreji. Malem me kleplo, kdyz mi pak manzel rikal, ze pred finale uz drzela v rukach nuzky a cekala na dalsi kontrakci... mela jsem ale stesti, k nastrihu nedoslo. Natrzeni minimalni, hraze zcela neporusena. Takze i siti probihalo jen asi 2 min a nic jsem necitila.
- nepretrzity kontakt: u me dodrzeli bez problemu, dostala jsem ji na bricho, doplazeni k prsu, bonding 2hod, z pokoje ji vubec neodnaseli..dle mych predstav
- dotepani pupecniku: mela jsem v porodnim prani, ale nedodrzeli...prestrihli... nevim proc, ale pak mi to uz stejne bylo jedno, prozivala jsem nejhezci okamzik v zivote :)
PA v Podoli jsou z velke vetsiny moc mile. Je tam snad jen jedna protivna, mala sance, ze ji dostanes. A co jeste doplnim, ze pro me bylo pri vyberu porodnice dost dulezite, aby se mnou mohli jit jako doprovod 2 osoby, a ne jen jedna. Za otce jsem tam neplatila. Za vlastni PA jo, ale letos nehodlam uz ani to :)