• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WITCHIEPOROD - obecna diskuze
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MORGAN: Tak piti alkoholu u kojeni je neco uplne jineho. To jsem pila bez omezeni - tzn tu svoji sklenku cerveneho denne.
    PETPET
    PETPET --- ---
    LAMIA: konecne se nekdo odvazil ;)
    Ja jsem si v obou tehotenstvich obcas decku vina dala a nemam z toho spatny svedomi.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    V prvním těhotenství to bylo spíš občas malé pivo občas decka vína. V druhém dvojka vína nebo velký pivo. A teda koukám, že jste všichni nepili... v mojí sociální bublině to má většina lidí nastavené podobně.
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    Tak je rozdíl mezi skleničkou vína každý večer a chlastáním do opilosti.
    Těch výzkumů, že pravidelné pití malých dávek ničemu nevadí, už bylo tolik, že jsem líná to i dohledávat :) to samé při kojení.
    Navíc když někdo třeba přestane kojit, aby si mohla dát jedno pivo. Takovej nesmysl! Šiřme osvětu!
    Já teda v těhotenství nepila žádnej alkohol, ale to ani před ním, ani po něm :) jsem nějak přešla do úplné abstinence, aniž bych si toho všimla :) jenom párkrát jsem si dala v těhu limonádový pivo, ale to spíš abych si dokázala, že s tím pravdu nemám problém.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    PISISKVOR: asi 16 měsíců. Projevit se to později určitě někde může, taky nemusí..ale rozhodně jsem proti pití alkoholu v požehnaném stavu :) (tím nemyslím, když si člověk lokne piva po kachně s knedlíkama)
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    SUFFOCATE: tak to já jsem na cole prakticky přežila těhotenství....
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    PETEKKA: jak je to dite stare? Ja se domnivam, ze to by se mohlo projevit zejm. na intelektu (poruchy pozornosti, pameti, uceni atd.).
    Pokud zena v teho.kali a narodi se ji zdrave dite, myslim, ze to samo o sobe jeste nic neznamena (tzn.ze to nevadilo a dite je bez nasledku).
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Já téměř nepiju, když už tak v létě pivo, max dvě, ale to už je pro mě fakt velká kalba! :)
    V těhotenství jsem si párkrát lokla piva třeba po mastnému jídle a neměla jsem pocit, že by to mělo vadit. Ale to bylo fakt malé množství. Mnohem horší mi přišla Coca-Cola, to jsem měla malou skleničku za celé těhotenství.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Myslim ze Chamberlain v jedne ze svych knizek pise ze miminko to vnima jako hrozbu, zpomali dychani a neni mu v tom dobre... A pocity z delohy se nam zapisuji do limbickeho otisku...
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    Taky jsem v těhu neměla ani kapku alkoholu, přišlo mi to normální.Ale třeba kámoška si v těhotenství dávala pravidelně víno, pivo...dítě má zdravé.
    SIG
    SIG --- ---
    PETEKKA: taly ne! Jednou jsem se nechala ulecat kdyz vysla nova prichut frisca... Vypila jsem pulku k tomu pet tretinek vody a vysrala jsem se na to. Porad mi to pripadalo moc "alkoholovy"
    Pak jsem se poprvy napila kdyz bylo melce pul roku na kamosovejch 30 vypila jsem tri decky vina litru vody nekolik a mela jsem ji jak z praku. A to jsem predtim pila hoooodne
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    PETEKKA: ja jsem byla pomerne kalic, ale v tehotenstvi jsem nemela skoro chut. parkrat jsem mela maly pivo, ve tretim trimestru i velky. podle mych gynekologu zadny problem. deti mam zdravy.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Jo a prici se mi i vyvolavani porodu pitim svaraku/vina.

    Ale je to kazdeho vec. :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PETEKKA: Ja striktne alkohol v tehotenstvi odmitam. Minimalne prvni dva trim. Ve tretim jsem si myslim snad odpila parkrat z nekoho piva jeden lok, ale jestli to bylo tak 5x?!?
    Netehotna jsem pila sklenku cerveneho kazdy den vecer. Ted si to odpoustim. :)
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    Je bezpečné dát si během těhotenství trochu alkoholu, jako je například příležitostná sklenka vína? – Jemné Zrození
    http://www.jemnezrozeni.cz/...otenstvi-trochu-alkoholu-jako-je-napriklad-prilezitostna-sklenka-vina/
    alkohol v těhotenství - co si o tom myslíte vy?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SHIVA42: no ja jsem nic platit nechtěla, platit se mělo za moji soukromou PA, muz u porodu nebyl, ale rposte to nevydrzel a na poslední chvili prijel se mrknout, jak to se mnou vypada a vlitnul tam na sal, rekli jsme si ahoj a zmizel... no byla jsem trochu prekvapena a prave si ho tam u odchodu sestra odchytla a nechala si to zaplatit za tu PA teda...
    jak rikam, nechtělo se mi to resit, protože jsem mela za sebou ctrnact dni neuveritelnych dohadu ohledne prenaseni, taky jsem podepisovala tri reverzy, hádala se s doktorram ai primářem, ze hodlam prenaset a nakonec jsem tam rodila 42+3 a byla samozrejme na trni, aby to dobře dopadlo, takze za dobry konec jsem byla rada a nechtala jsem porodnici videt dalších par mesicu a pak uz proste ma clovek jiny starosti nez se dohadovat o patnact stovek... ale jsou to luzri :(..
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    Jinak ja bych v pripade vyhrocene situace (rodim a nekdo z personalu mi dela problemy s placenim), mozna nakonec ty penize zaplatila, a pak bych poslala stiznost ze to bylo pod natlakem a pozadovala bych vraceni... pohrozila zalobou atd. No neverim (po prvni zkusenosti odtud), ze by dokazali byt az takhle drsni a otce tam nepustit. Pokud se tedy bavime o UPMD, jinde neznam praktiky.
    LIENEN
    LIENEN --- ---
    PETEKKA: taky jsme neplatili. Oni tedy na první poradně říkali ať to zaplatím předem a donesu potvrzení, to jsem neudělala a pak už o tom nepadlo ani slovo.
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    GRANTORINO: to moc rada ctu
    VAMPY: tak o tom jsem zatim neslysela. spis prevazuji neinformovane rodicky, ktere ze strachu radsi zaplati. ale pokud by se nekdo ohradil tim, ze platit nebude, tak oni vi, ze to nelze legalne vynutit, ani zasahnout rodicce do prava na pritomnost blizke osoby v dusledku neuhrazeni poplatku. Muj odhad je, ze pokud to nekdo odmitne, tak to tise akceptuji... treba me se vyslovene ptali, jestli budu platit za otce, a kdyz jsem rekla ze ne, tak se nic nestalo! Ale mozna existuje nekdo s horsi zkusenosti..
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    HYSTERIA: taky, i kdyz ti nevi, co v takovych pripadech delat. takze by dotceni meli znat par paragrafu, nebo alespon to, ze rodicka ma pravo na osobu blizkou atd., aby policii pomohli, ja bych napred asi (nebo soubezne s policii) volala pravni kancelar nemocnice pripadne primariat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam