• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WITCHIEPOROD - obecna diskuze
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    PISISKVOR: Tak existuje fetalni alkoholovej syndrom ci jak a to je poznat hned, ty deti vypadaj jinak. Ale to jsou deti alkoholicek, ne po sklence vina.

Mne obecne omamny latky nevadej, radu z nich mam rada, ale nemam rada to "jedno pivo nic nedela". To je kec, jedno pivo urcite neco dela, matce i diteti. Ja jsem treba po jednom opila, takze dite v deloze s nulovou toleranci asi taky, ze jo...
    Nerikam, ze mu to skodi nebo mu to je neprijemny, ale nejak pusobi.

MYJKA: matka nema stejny krevni obeh s ditetem. Jako budouci LP to nemuzes takhle zkratkovite napsat... I kdyt chapu, co chces rict s tim alkoholem.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    POZITRON: :))))
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Naprosto zbytecne. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MYJKA: no to je vyborny, tak to jsem si tuhle dala v hospode dva lahvovy birelly uplne zbytecne. :) a vlastne jsem behem zimy mela 2x jednu decku svaraku samozrejme s vycitkama. :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYJKA: Nemam talent vysvetlovat tak radsi jeste upresnim

Zjednodusene kdyz ma tehotna zena pul promile, dostane se to do krve i tomu diteti v brise.
    Kdezto kdyz kojici zena ma pul promile v krvi, dite ma cca pul promile alkoholu v mleku ktere vypije a projde jeho travicim traktem. Dovolim si tvrdit, ze takove mnozstvi alkoholu v mleku s nim ani nehne.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: V tehotenstvi mas s ditetem stejny krevni obeh. Tzn zjednodusene tva krev se rovna jeho krev.

U kojeni - mleko se tvori z krve. Takze kdyz si das alkohol a mas v krvi treba 0,5 promile. Do mleka prejde jeste mene. Protoze mleko je z krve, ale nerovna se krvi, takze se to jeste vic profiltruje. Takze ve vysledku v mleku jde diteti stopovy prvek alkoholu.

Mnohem dulezitejsi je se neopit a byt schopna se o dite postarat. Takze dobre odhadnout mnozstvi, ktere matka zvladne. Ale realne i kdyby mela matka 2 promile, ciste z pohledu stavu mleka je v pohode dite nakojit.

Dat si teda vecer s muzem sklenku vina a uzit si vecer muzes naprosto s cistym svedomim. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MYJKA: tak to je docela zajimavy. zila jsem a jeste stale ziju v tom, ze pri kojeni vadi alkohol vic nez behem tehotenstvi.

ja jsem si v tehotenstvi parkrat maly pivo dala, jedou jsem mela dokonce i dve velky piva a asi bych si sem tam dala po dobu cely tehotenstvi. jenze to se nestalo, od zjisteni tehotensky cukrovky jsem si snad ani necucla. a od porodu v tom pokracuju, protoze si viz vyse myslim, ze to je horsi nez v tehotenstvi.
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    SUFFOCATE: Hehe, když si to tělo žádá :)
    Já teda jenom čichala, pozření jsem byla daleka :)
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    MORGAN: :) já jsem měla od muže přísný zákaz McDonalda, ale ke konci těhotenství jsem pár hambáčů sežrala (doslova)! Asi příprava na porod, abych měla dost síly. :D :D
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    SUFFOCATE: Mně zase v prvním těhu strašně vonělo KFC. Už zdálky a z tý vůně jsem měla intenzivní pocit štěstí.
    Poznámka: jsem vegetariánka a za normálních okolností se mi se smrádku z KFC zvedá kufr.
    Poznámka č.2: ano, syn i manžel milují KFC a teď už jsem jim schopná rozumět :)
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    HYSTERIA: hele já zase jela na nugátových croissantech a vůbec na sladkém pečivu. taky žádná super věc. ;)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MORGAN: Tak piti alkoholu u kojeni je neco uplne jineho. To jsem pila bez omezeni - tzn tu svoji sklenku cerveneho denne.
    PETPET
    PETPET --- ---
    LAMIA: konecne se nekdo odvazil ;)
    Ja jsem si v obou tehotenstvich obcas decku vina dala a nemam z toho spatny svedomi.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    V prvním těhotenství to bylo spíš občas malé pivo občas decka vína. V druhém dvojka vína nebo velký pivo. A teda koukám, že jste všichni nepili... v mojí sociální bublině to má většina lidí nastavené podobně.
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    Tak je rozdíl mezi skleničkou vína každý večer a chlastáním do opilosti.
    Těch výzkumů, že pravidelné pití malých dávek ničemu nevadí, už bylo tolik, že jsem líná to i dohledávat :) to samé při kojení.
    Navíc když někdo třeba přestane kojit, aby si mohla dát jedno pivo. Takovej nesmysl! Šiřme osvětu!
    Já teda v těhotenství nepila žádnej alkohol, ale to ani před ním, ani po něm :) jsem nějak přešla do úplné abstinence, aniž bych si toho všimla :) jenom párkrát jsem si dala v těhu limonádový pivo, ale to spíš abych si dokázala, že s tím pravdu nemám problém.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    PISISKVOR: asi 16 měsíců. Projevit se to později určitě někde může, taky nemusí..ale rozhodně jsem proti pití alkoholu v požehnaném stavu :) (tím nemyslím, když si člověk lokne piva po kachně s knedlíkama)
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    SUFFOCATE: tak to já jsem na cole prakticky přežila těhotenství....
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    PETEKKA: jak je to dite stare? Ja se domnivam, ze to by se mohlo projevit zejm. na intelektu (poruchy pozornosti, pameti, uceni atd.).
    Pokud zena v teho.kali a narodi se ji zdrave dite, myslim, ze to samo o sobe jeste nic neznamena (tzn.ze to nevadilo a dite je bez nasledku).
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Já téměř nepiju, když už tak v létě pivo, max dvě, ale to už je pro mě fakt velká kalba! :)
    V těhotenství jsem si párkrát lokla piva třeba po mastnému jídle a neměla jsem pocit, že by to mělo vadit. Ale to bylo fakt malé množství. Mnohem horší mi přišla Coca-Cola, to jsem měla malou skleničku za celé těhotenství.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Myslim ze Chamberlain v jedne ze svych knizek pise ze miminko to vnima jako hrozbu, zpomali dychani a neni mu v tom dobre... A pocity z delohy se nam zapisuji do limbickeho otisku...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam