• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WITCHIEPOROD - obecna diskuze
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    STARDAY: Hehe, ja bych spis zaplatila za to, aby tam nebyl :)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    IKARIE: Nicmene casto “vlastni” doktor u porodu je porad ta obalka s 10 - 20 tisicema doktorovi do kapsy. Aspon v prazskych porodnicich
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    IKARIE: cena myho gynekologa v porodnici, kde jednou tejdne pracuje, na vyzadani k porodu byla 5000. pocitam, ze to neni zadna podpultovka, proste nejaky 'dalsi prijmy' v kolonce danovyho priznani.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    IKARIE: mají normálně SVČ, jako ty PA, co jinde PP nemají, kde je háček?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    CAMELLA: diky za vysvetleni. oni asi nejake veci se stale pokoutne deji, viz treba ma kamaradka chtela u porodu sveho gynekologa, ktery v nemocnici, kde rodila, nikdy nepracoval ani nepracuje, a taky to "nejak" slo.

    aby bylo jasno, ja jsem rada, ze to takto uz dnes muze fungovat a kdyz o to ma clovek zajem a ma na to prostredky, tak at si to zaplati (stejne jako nadstandard v nemocnici a podobne). samozrejme cil by ale mel byt, aby ten zaklad sluzeb byl v nejake kvalite pro vsechny, i kdyz asi o tom "standardu" se predstavy mnohych z nas muzou lisit.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    IKARIE: tak Jasne, pokud je to dělané nějak pokoutně, tak se to nedaní, ale dneska už (imho i z bezp.duvodu) se tyhle služby jedou v mnohých porodnicích oficiálně (třeba v Rakovníku to mas normálně v ceníku - když chces konkrétního MUDr u porodu, tak je to za 15000 a platí se to fakturou na účet nemocnice).
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    KOTENCE:
    KOTENCE: jak tě tak čtu... příště volím Nerátky.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    CAMELLA: ja fakt nemam predstavu jak to funguje, tak pardon za pitomy dotaz :) - chapu dulu nebo soukromou PA, ktere jsou osvc a s nemocnicema pracuji pouze externe, ty si to normalne nafakturuji. nechapu, jak to je papirove mozne u cloveka, kdo ma HPP v nemocnici a spada do nejake platove tabulky.
    a nedelam si iluze, ze vsimne porodnikovi v obalce, aby byl pritomen u porodu, je legalni prijem (pokud se tam stale jeste deje)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    IKARIE: asi to někomu přišlo až skoro “pitomý” dotaz (minus jsem nedala). Je to oficiální služba, takže se to samozřejmě daní - třeba tohle je inzerát na novou PA do Rako, tam je ta možnost rovnou zmíněna


    IKARIE
    IKARIE --- ---
    IKARIE: proc minus, ja nerejpu, vazne me zajima jak to funguje v praxi, myslim ze to je i relevantni dotaz v ramci diskuze?!
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    IKARIE: podle me (jen tipuji) nemaji pracovni smlouvu, ale neco jako zivnost, ICO a s nemocnici smlouvu o spolupraci... jinak by to bylo ofc nelegalni. Dane z toho musi odvadet rozhodne.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LA_BETE: Mně se tam líbilo. Žádná buzerace, dobrá nálada... Když neni průser, tak nechaj všechno na tobě. Dokonce ti na sále vrazej erární obleček na miminko a řeknou, že máš dítě oblíknout až ho nebudeš chtít mít pod peřinou :-) Koupání ti navrhnou druhej den, ale bez domluvy neudělaj nic. Pokoj jsme mely ve třech s jednou sprchou a záchodem, což neni žádný drama. Jídlo nemocniční, to asi bude všude podobný. Taky mi dali k dispozici jejich látkový plíny a vlastně i noční košili, protože jsem dorazila bez tašky.
    Na sále maj balon a lijánu, žíněnky i stoličku. Můžeš rodit, jak chceš. V jakýkoliv poloze, na zemi, na křesle nebo na tý lijáně (tak jsem rodila já a bylo to perfektní).
    Vana je jen na první dobu porodní, ale občas jim tam někdo porodí a nevadí to. I na příjmu je šero a klid, příjemný soukromí.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LA_BETE: já rodila teď v červnu v Rakovníku a super, byla jsem s přístupem moc spokojená (i když nakonec akutní císař, což tedy byla varianta, kterou jsem vůbec nebrala v potaz, byla jsem přesvědčena, ze to dam přirozeně), ale příště, až budu rodit zase tam, rozhodne si beru vlastní PA - ted jsem ji zrušila prave proto, ze jsem myslela, že to dam bez ní a po pravdě si myslím, ze kdybych ji tam měla, možná by to císař nebyl. Vyhledla jsem si jednu z místních PA, tak snad za dva tři roky bude pořad pro ně pracovat :))
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    KOTENCE: a jakou máš zkušenost s porodnicí v Neratocvicích? Já tam mám tchánovce, takže by to pro mě nemusela být špatná volba a od domu to máme cca 15 min autem
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LA_BETE: 6-10 tisíc se všim.
    On ten rozdíl, jestli porod vědomně prožiješ a posílí tě nebo si ho odtrpíš a traumatizuje tě, je vlastně v maličkostech. Nejde o nic spirituálního.
    V porodnici, kde nemáš spřízněnou osobu, se ti může stát, že tě budou intervence personálu rušit. Při porodu je potřeba se tomu procesu otevřít, jít mu naproti a položit se do tý bolesti. To člověk nemá ve zvyku, většinou se snaží bolesti vyhnout, utlumit jí, má tendenci jí brát jako špatnou a uhybat před ní. Při porodu musíš tenhle mechanismus vypnout a dělat/myslet přesně naopak. Tvoje vědomí s tim umí pracovat, ale potřebuje na to klid a pocit bezpečí. A to ti právě může dát ta PA, která se naladí jen na tebe a nebude u toho řešit další rodičky nebo konec směny. Která ti dodá odvahu, když začneš panikařit, před kterou se nebudeš stydět, když budeš třeba zvracet nebo cokoliv. Bude pro tebe celou dobu, bude tě vyšetřovat, bude ti podávat pití, bude ti chránit hráz při tlačení, napustí ti vanu nebo tě obloží nahřátejma polštářkama, bude za tebe vyjednávat s doktorem... Ty jí svojí představu řekneš předem a ona tě v tom pak podpoří.

    Já rodila s Ditou Schniererovou v Neratovicích. Rodila s ní i Multicat a teď s ní bude rodit moje ségra.
    Porod s ní byl tak dobrej, že bych chtěla rodit ještě jednou :-)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ciste ze zajimavosti, kdyz takhle dostane PA (ktera je zamestnana v prislusne porodnici) 7000 Kc bokem, to je legani prijem? dani se to? nebo to spada do kategorie, kdyz se kdysi (nebo se to deje doted?) davala obalka porodnikovi, aby prijel k porodu i mimo sluzbu?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    LA_BETE: O nejakou spiritualnost jde asi fakt malokomu. :)
    Mne slo treba o prirozeny porod bez zasahu a medikace ve svem tempu, protoze mam za to, ze je to pro me a dite to nej. :)
    Rodila jsem proto 2x v Rakovniku. Naposled pred tydnem. Vlastni PA me vysla 7000, vedla normalne porod (je zamestnankyne, ale jsou i externistky se smlouvou) a byla tam s nama celou dobu a bylo to super. V podstate jen prihlizela a obcas poslechla miminko pres dopler. Jinak jsem si rodila, jak jsem potrebovala. :)
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    MYJKA: neberu porod nějak spirituálně, spíš asi jako menses - je to protivné, bolí to, ale bez toho se nerozmnožím :-) zároveň bych měla ráda možnost nějakého soukromí, ne že mi bude mezi nohy koukat celý ansambl doktorů. Docela mě oslovila možnost porodu do vody, což dělají ve Slaným myslím.


    KOTENCE: na kolik tak vyjde PA? Máte nějaké tipy? (Praha)
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    ORIKA: tohle meritko bohuzel navic temer vylucuje vsechny prazsky porodnice, pokud neni vlastni PA, osviceny manzel nebo velka klika na naladu personalu
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    COQUINE: jj, to naprostý souhlas
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam