Ahoj, mozna nekomu moje poznatky budou k uzitku. Mam v Praze gynekologa, ktery mimo jine pracuje i u Apolinare jako porodnik. Je prijemny, neformalni, ale pusobi odborne. Nemam s nim problem, ale ano, jak rika POZITRON - prosil me, abych si nedelala porodni plan a delal ksichty, kdyz jsem mu rekla, ze budu rodit v Neratovicich. Asi jsem byla hned zaskatulkovana do skupiny 'alternativnich rodicek' a byla jsem z toho trosku rozpacita, ale az tak to neprozivam. Pry jsou u Apolinare strasne otraveni z vlny zamindrakovanych a agresivnich zen. Ackoliv soucitim se zdravotniky i rodickami, vnimam to tak, ze ty vyhrocene typy zen udelaly protisluzbu zenam, ktere maji rekneme mirne nadstandardni naroky. Personal je pak precitlively na jakekoliv pozadavky, ktere se prou s jejich beznou praxi. Nezavidim jim to.
Co se tyka Neratovic, vcera jsem byla na prohlidce a promluvit si s porodni asistentkou, celkove jsem spokojena s jejim pristupem i se stavem porodnice a tamejsi atmosferou. Vim, ze je to subjektivni, ale svoje naroky povazuju za ty umirnene a jsem ochotna i z tech slevit, pokud zdravotni personal usoudi, ze jsme dite nebo ja v ohrozeni. Z toho, co rikala PA je znat, ze jsou take pod velkym tlakem narocnejsich rodicek, takze mi automaticky rikala v cem mi nemuzou vyhovet anebo co nevidi rada, pritom ja zrovna na techto vecech vubec netrvam. Nechci to resit do podrobna, nechci flame, ani hadky nad tim, co je radikalni a co neni. Kdyby nekoho zajimaly dalsi detaily o Neratovicich nebo sluzbe PA k porodu, rada predam info v poste.