• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WITCHIEPOROD - obecna diskuze
    DZEJLA
    DZEJLA --- ---
    Ahoj, mozna nekomu moje poznatky budou k uzitku. Mam v Praze gynekologa, ktery mimo jine pracuje i u Apolinare jako porodnik. Je prijemny, neformalni, ale pusobi odborne. Nemam s nim problem, ale ano, jak rika POZITRON - prosil me, abych si nedelala porodni plan a delal ksichty, kdyz jsem mu rekla, ze budu rodit v Neratovicich. Asi jsem byla hned zaskatulkovana do skupiny 'alternativnich rodicek' a byla jsem z toho trosku rozpacita, ale az tak to neprozivam. Pry jsou u Apolinare strasne otraveni z vlny zamindrakovanych a agresivnich zen. Ackoliv soucitim se zdravotniky i rodickami, vnimam to tak, ze ty vyhrocene typy zen udelaly protisluzbu zenam, ktere maji rekneme mirne nadstandardni naroky. Personal je pak precitlively na jakekoliv pozadavky, ktere se prou s jejich beznou praxi. Nezavidim jim to.

    Co se tyka Neratovic, vcera jsem byla na prohlidce a promluvit si s porodni asistentkou, celkove jsem spokojena s jejim pristupem i se stavem porodnice a tamejsi atmosferou. Vim, ze je to subjektivni, ale svoje naroky povazuju za ty umirnene a jsem ochotna i z tech slevit, pokud zdravotni personal usoudi, ze jsme dite nebo ja v ohrozeni. Z toho, co rikala PA je znat, ze jsou take pod velkym tlakem narocnejsich rodicek, takze mi automaticky rikala v cem mi nemuzou vyhovet anebo co nevidi rada, pritom ja zrovna na techto vecech vubec netrvam. Nechci to resit do podrobna, nechci flame, ani hadky nad tim, co je radikalni a co neni. Kdyby nekoho zajimaly dalsi detaily o Neratovicich nebo sluzbe PA k porodu, rada predam info v poste.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    POZITRON: hm no to je to nase respektujici zdravotnictvi. Presne ukazka zmrznutejch mozku, nemam proste slov (slusnych). Vyukovy pracoviste BTW. Bozi.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    1ANDY: Segra mela planovaneho cisare v Neratovicich, byla strasne nadsena a spokojena. To by ti nevyhovovalo? Je to kousek od Letnan.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    1ANDY: Mas vyhodu, ze na planovaneho mas cas dojit kamkoliv.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    1ANDY: Hm a kdyz mas cisare, co jina porodnice? Respektujici? Rakovnik, ted je uzasny cheb.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ALI_EN: jj, taky jsem cumela. nejdriv se prej zeptala, jestli nektera ma porodni plan a kdyz se nikdo neprihlasil, teprve pak spustila.
    1ANDY
    1ANDY --- ---
    ALI_EN: jj dříve vyslovena prani :)
    no jako jo, ja nejsem žýadna eko matka, ale cci aby se se mnou zachazelonormalne a ne jako s kusem masa
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    1ANDY: hele ja ted neco s nima.mit do cineni, tak uz jen se zaplym nahravanim v mobilu a okamzite posilam vejs, mam s Apolinarem taky stavnaty zkusenosti a nenechala bych nit suchou na nich
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    POZITRON: tvl to jako fakt? hrozna luza :(
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    1ANDY: to asi nebudou vubec vedet, co s tebou :D ze by vedely, co je drive vyslovene prani (pokud te chapu dobre), nebo ze je pro ne vlastne pravne zavazny... no chtela bych ti tam delat stin a vsechno to sledovat. kazdopadne kdyz budou picovat nebo se tvarit, zes spadla z marsu, rovnou si od nich nech zavolat jejich pravni oddeleni, ti uz by si je meli srovnat.
    1ANDY
    1ANDY --- ---
    1ANDY: ja budu mit PVP, ne porodni plan - a začít se mi na kurzu smat nejaka PA, tak ji pošlu od plic vite všichni kam :)
    1ANDY
    1ANDY --- ---
    MYJKA: takže radeji si najit nejakou externí ? i když budu rodit císařem ?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    takze si umim predstavit, jak by se tam asi tvarili na dulu napr. to s tim planem viz nize vubec nechapu, vzdyt tam preci muzou byt naprosto vecny pozadavky, na kterejch nemusi byt vubec nic blaznivyho.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MYJKA: kamoska tam ted prave chodi na predporodni kurz a prej si primo na tom kurzu asistentky delaly prdel z lidi, kteri maji porodni plan. jakoze to vyznelo tak, ze porodni plan maj jenom vysinuty ezo matky v podstate na urovni poziracek placent, coz je imho fakt uz prehnanej hejt a nechapu ho.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    1ANDY: Tam nevim, jestli uplne pochodis. Tam je Parizkovo a ten se pysni tim, jak si porodni asistentky vychovavaji.
    1ANDY
    1ANDY --- ---
    Ahoj holky, potrebuji radu poradu, znáte někdo v Praze u Apolináře nějakou porodní asistentku, kterou by jste doporučili + nějaký kontakt ? Klidně i SZ, díky moc
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    LA_BETE: Ahoj, můžeš se klidně zaregistrovat v Praze a dál se v klidu rozhodovat, jestli nakonec jet někam jinam - vždy se to dá zrušit, ale už se nedá přihlásit (já jsem zvolila Bulovku, že to máme nejblíž a taky se mi zdá po všech prošlých hodnoceních nejpřijatelnější - třeba teď, když čekáme, bude-li porod koncem pánevním, tak jsem za to rozhodnutí fakt ráda, císaře nechci, ale leckde KP jinak rodit neumějí/nechtějí, bohužel).
    Radši nečti ty minusující hodnocení porodnic na mama webech, úplně v každé, i té nejlepší, někdy někdo zažil něco nepříjemného až hororového a bohužel mi to nechce z paměti ani po 7 měsících :-)
    Kdybychom měli auto/odvoz atd., určitě bych volila Neratovice nebo Rakovník - oboje do 1h od Prahy a přístup mnohem pokrokovější než kdekoliv v Praze. A tam se snad předem ani hlásit nemusíš, určitě ne tolik předem jako v Praze - můžeš si tam zavolat a poptat se.
    A souhlasím, že když na to jsou peníze (třeba dají rodiče apod.), rozhodně je moc moc dobré mít vlastní porodní asistentku (co vím, chtějí tak 8-10.000,-) nebo alespoň dulu (ty chtějí kolem 6.000,-) - průvodce, který je s tebou celou tu dobu. Ať jsou PA zaměstnané v porodnicích sebemilejší (jako že i na tobě nesympatickou můžeš narazit), je to prostě tak - končí směna a vymění se, odbíhají jinam atd. Kdybych na to měla, určitě bych si nějakou našla a pak bych se cítila dobře rodit i v Praze - takhle mám pořád trochu obavy a snažím se jich zbavit cvičením, důkladným samostudiem, návštěvami kurzu a přípravou svého muže, který tam se mnou bude - ale taky je kapánek nervózní a neví, co ho čeká a jak se zachová... :-) takže tak.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    POZITRON: Jo, to jsem zapomněla říct, platí to pro soukromý ordinace, v nemocnicích se to tuším neplatí snad nikdy.

    CAMELLA: Je prima vědět, že takoví pořád jsou ;) Bohužel jsem během svého několikatýdenního hledání (ve třech pro mě relevantních městských částech) na žádného takového nenarazila. Respektive narazila, ale ti zas nenabírali nové pacienty. A taky jsem se rozhodla, že nepůjdu k žádnýmu doktorovi, kterej pracuje v AGELu, protože od sestry doktorky vím, jak zlikvidovali na Moravě pracovní trh. Tím mi taky ty možnosti trochu ubyly.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    JANISKA: v nemocnici na homolce se taky neplati nic
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JANISKA: také mám gynekologa bez poplatku, platím jen 50,- za jednorázový zrcadla :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam