• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WITCHIEPOROD - obecna diskuze
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PETEKKA:
    SAAYURI: a do třetice já - akutní cs v celkovce, malou jsem viděla poprvé v 5 ráno (narodila se v půl třetí), poprvé se přisala cca v 7 ráno a laktace nastoupila druhý den.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    SAAYURI:Mám stejnou zkušenost jako ty. Po akutním CS se prvně přisála asi až po 4 hodinách a poté mi ji vozili po třech h. na jip. Kojení šlo krásně a vydrželo nám to rok.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    KATUSA: Nevim, kde beres jistotu, ze je to nasledek prvnich dvou hodin. Mela jsem akutni CS, dite jsem videla za x hodin, prikladany na chvilku, kojila jsem brzy, nejvic z celyho pokoje ...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MORGAN: ;)) no hele po porodu uprednostnuji kureci vyvar pro sestinedelky a borsc, ale proti gustu...
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    GRANTORINO: no ale zacinam na to mit chut :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MORGAN: no to sou suchy testoviny s rozinkama, posypany cukrem, nevim co k tomu rict :D
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    GRANTORINO: Co to je za jidlo ty suchy testoviny s cukrem a rozinkama? :zdeseny vyraz: (I kdyz detem by to asi chutnalo.)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    POZITRON: No, to kdyz jsem poprve rodila 2004 v Podoli, tak rodicka vedle byla jenom za plentou a jecela " O boze, o boze.." a muz z toho byl celej nesvuj... A to ani nebyl takovy krasny pokoj porodni jako jsou ted. To byla hola mistnost 3x4 metry s posteli a starou sprchou a oknem do dvora a zadny kreslo, ale nejakej stul nebo co. Nemohla jsem na to ani vylezt, kdyz uz se to chylilo ke konci. Nastesti to bylo rychly :)) a pak tech sest zen na sestinedeli s jednou hnusnou sprchou pres chodbu. A po porodu suchy testoviny s cukrem a rozinkama. A pak cocka... Uplnej raj XD ale byla jsem hrozne mlada a nic necekala, zadny internetovy info tenkrat, tak mi to bylo jedno, hlavne kdyz to dobre dopadlo :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Jezisi, jsem si predstavila, jak se snazim nenapadne pod perinou vetrat tu reznicinu, zatimco o metr vedle ocha cizi rodinka nad cizim miminem. Me stacilo, kdyz jsem ve spolecny koupelne po xty tablete funela a z vedlejsiho pokoje se mi cerstvy tatinek na navsteve pres dvere smal a porvaval na me "nehekej" a at jdu hekat na hekarnu. Za normalnich okolnosti bych mu sla rict, ze je curak, ale bala jsem se, ze by na me po otevreni dveri prisla kontrakce a on by se valel smichy po zemi. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    COQUINE:
    CORNELA: ok, to mate urcite pravdu, to me nenapadlo, ja jsem mela v krci jednoluzak a okolni pokoje byly taky jednoluzaky, tady jsou na pokoji 3 a taky bych nechtela, aby mi tam lezla cizi rodina.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    COQUINE: jo tohle jsem zazila, to je super, potrebujes vetrat a kolem tebe na peti postelich neustale navstevy, takze jakoze pod perinou hahaha :).. Dalsi duvod, proc z porodnice idealne hned utect co nejdriv. Sobeckost nekterych lidi, kteri ani nedodrzuji navstevni hodiny, je neuveritelna.
    Nastesti uz se to meni hodne a sestry na to zacinaji dbat. Aspon v Podoli se tohle zmenilo.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    COQUINE: navic teda se mnou na pokoji byla matka, ktery 5x denne rekli, at si vetra jizvy. coz obnaselo, ze byla temer naha. za teto situace si opravdu nedovedu predstavit, ze by navstevy na pokoji byly ok. a bohuzel si nemyslim, ze by se dalo spolehnout na takt a emaptii ostatnich, procez je jen dobre, ze je to pravidlo... si myslim :)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    POZITRON: za me by bylo wtf, kdy bych po narocnem porodu, kdy jsem byla rada, ze jsem rada, sotva zvladla peci o dite, mela na pokoji od rana do vecera navstevy druhe matky. naproste naruseni soukromi, clovek se tam uci kojit a do toho kdejakej cizi strejda cumi, jak to delam? diky bohu za to, ze jsou na chodbe.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    kamoska porodila predevcirem u apolinare a nemuze si to vynachvalit. personal prej perfektni, sestry i doktori. porodila 4h po prijezdu a to si to jeste zpomalila epiduralem, pry mohl byt rychlejsi. co me ale zarazilo, byly navstevy chodbe. wtf? dneska jsem za ni byla a fakt tam vysedavaly nebo dokonce postavaly zeny s miminkama a navstevama na chodne, to teda v krci jsme byli celou dobu na pokoji v soukromi.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KATUSA: proc jsi sla na sestinedeli a mala na novorozenecky?
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    KATUSA: Tak můj trochu překotný porod na Bulovce - dopadl téměř podle mých představ (=rychle a rovnou na ten nejlíp vybavený porodní box). Dorazili jsme o půlnoci, ve 2:48 byla Markétka na světě.
    Hodnocení porodnice: Moje porodní přání četli, v rámci možností (stahy po 3min...) jsme o tom daly řeč, jediný můj ústupek byl zavedení kanyly, ale nakonec mi nepodávali vůbec nic, ač strašili, že po porodu oxytocin na vypuzení placenty (šla hezky sama). Nic mi jinak nevnucovaly (klystýr - to beztak šlo před tím samo..., jen holení - daly by mi holítko, ale já jsem byla připravená z domova, drogy - jen když si řeknu...).
    Porodní asistentka mě dobře naváděla, jak si ulevit atd., potom i spolu s mladou dr. (bohužel se mi, jak to bývá zvykem, nepředstavily, tak nevím, komu můžu poděkovat). Do poslední chvíle jsem popocházela, nabízela mi třeba sprchu, ale to už jsem spíš švidrala po tom křesle - šlo na mě tlačení a to bych neustála ani náhodou. Rodila jsem na boku, ke konci v polosedě na křesle, bylo mi to příjemné - je tam čeho se chytit, různé madla, taky muž mě přidržoval. Malou mi daly hned na břicho, počkaly tři minuty, jak jsem chtěla, na přestřižení pupečníku. Pak ošetřily, zvážily změřily na postýlce vedle mě, muž tam u ní byl a mluvili jsme na ni oba - vůbec nebrečela.

    Bohužel neproběhl bonding podle mých představ - a to jen prý proto, že jim nefungovala ta kravina na ručičku na měření pulsu miminka! od Borhyové, i když slavný "vrhač tepla" byl ready... A tak že mi ji zabalí, aby neprochladla a nechaly nás tam spolu v přítmí dvě hodinky. Byli jsme celkově mimo, tak jsme byli rádi, zpětně bych to udělala líp - jednak bych si vzala z domova vlastní růžovou deku (doporučuju nastávajícím maminám) a zase bych si malou z těch jejich hader vybalila a přiložila bych si ji (stejně nás ani nikdo nekontroloval, počítali s tím, že v případě potřeby se ozveme sami). A druhak bych se víc snažila, aby se pořádně přisála, což se mi podařilo v dané poloze jen částečně (a hlavně kvůli té jejich zavinovačce, ve které jsem ji neměla šanci správně napolohovat) - tak by radila každé ženě, ať se o tohle nenechá připravit, teď musíme bojovat s kojením a já vím, že to je následek těch ne úplně vydařených prvních dvou hodin...

    Pak jsme se rozdělili, malá na novorozenecké, já na šestinedělí a muž bohužel domů, protože nebyl volný "nadstandart" jednolůžko, kde bychom mohli být nadále všichni spolu (jak říkal Zikán ve videu - tak to platí jen v případě nadstandartu, který stojí 1300,- nebo 1500,- na den...).

    Celkově - jsem fakt spokojená a šla bych tam rodit znovu, kdybych musela v Praze. Ale vychytala jsem to časově - den po nás se tam sešlo 9 rodiček, tak to byl prý hukot. No, a o šestinedělí se podělím časem, jsem šťastná, že jsme už doma... :-)
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    PETPET: Nooo, bez něj by to prostě nešlo! :-)
    MISATKO
    MISATKO --- ---
    Bylo to velice přínosné musím říct. Jak pro nás vyjukané prvorodičky tak pro ty, které chtějí rodit jinak než byl třeba první porod, většina jede rodit mimo Prahu. Prakticky mi právnička řekla, že mě nemohou omezit ani počtem přítomných u porodu. Nemusela bych se rozhodovat mezi partnerem a porodní asistentkou. Překvapily mě i informace o přenášení a nátlaku na vyvolávání porodu, odmítnutí "nadbytku" personálu, který mi bude courat po pokoji a sahat na mě než porodím...Trochu jsem se uklidnila. :)
    PETPET
    PETPET --- ---
    KATUSA: vrhac tepla me pobavil :-)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    MULTICAT: ale prý se to ve FNKV dost změnilo. Já mela první porod před 4 lety.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam