• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WITCHIEPOROD - obecna diskuze
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    Máte někdo nějaké zkušenosti s Aniballem? Má cenu to pořizovat?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    ALI_EN: No nerekli jsme ani svec a zmena programu a dva hoste vymeneni za parizkovou a mydlilovou. :/ (stalo se dnes)
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    MYJKA: pan poslanec gynekolog a hvezda Apolinare Bohuslav Svoboda nikde? to se divim :)))
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LA_BETE: Ja pred 3 lety s Ditou. Penez nelituju, byla to jedna z nejlepsich investic v mym zivote. Ten porod jsem si uzila a nabil me na dlouhou dobu.
    Podobne, jako pise Pisiskvor, me to spis zhorsilo pocity z prvniho porodu v Podoli, kterej byl z pohledu lekaru docela v pohode, ale z myho pohledu predevsim o utrpeni a bezmoci.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    https://www.facebook.com/events/328669954465092/
    Srdečně vás zveme na veřejné slyšení v Senátu Parlamentu ČR k podpoře kojení. Akce se uskuteční dne 20. května od 10 do 15 hodin v Jednacím sále (vstup z Valdštejnské ulice, recepce A).

    V rámci programu vystoupí:
    zástupci Senátu
    MUDr. Lumír Kantor, Ph. D., a doc. MUDr. Peter Koliba, CSc.,
    zástupkyně Poslanecké Sněmovny
    prof. MUDr. Věra Adámková, CSc., a PhDr. Olga Richterová, Ph.D.,
    MUDr. Alena Šteflová, Ph.D., MPH, náměstkyně ministra zdravotnictví,
    Mgr. Andrea Poloková (MAMILA),
    Mgr. et Mgr. Aneta Majerčíková (Šestinedělky, SpoKojení, z. s.),
    MUDr. Marcela Peremská (Nemocnice Teplice),
    Mgr. Ilona Antoníčková (Česká asociace sester, FN Olomouc),
    Bc. Markéta Scott Gasparová (Unie porodních asistentek, z. s.),
    PaedDr. Lucie Nečasová (Lužánky, středisko volného času Brno, laktační poradna).

    Akce je dostupná veřejnosti a v rámci rozpravy bude prostor i na vaše zkušenosti, názory či dotazy. Podmínkou účasti je však registrace na emailové adrese info@spokojeni.org, a to nejpozději do 15. května. Při vstupu do Senátu je pak třeba prokázat se platným dokladem a projít bezpečnostní kontrolou.

    Těšíme se na vás!
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    PISISKVOR: Presne tak, taky si myslim. Muj prvni porod byl objektivne hodne snadnej a rychlej, bez komplikaci a bez poraneni a stejne me ta prace tela, bolest a ta ztrata kontroly nad situaci vyvedla z miry. Clovek je v ty chvili hrozne zranitelnej. Trochu me desi, jak moc by ten jinak skvelej zazitek mohla zkazit jedna prinasrana sestra nebo manipulativni doktorka. A to nejsem v beznem zivote zadna cita. Porod je ale jina situace.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    tvl, dobre dule/PA bych cvakla klidne dvacias, uplne bez problemu. prvni porod jsem mela naprosto tragickej, vlastni vinou, protoze jsem si myslela jak to zvladnu levou zadni, takova prirozena vec, ze, preci kdyz se kupr. clovek jde vysrat, taky k tomu nepotrebuje asistenta. priroda to zaridi, ne asi. doprovod jsem tudiz nemela a totalne se mne to vymklo, skoncilo to uplne debilne, vcetne nekojeni, vycitek a obecne dost depresivniho ladeni po dobu dalsich nekolika mesicu.
    druhej porod s dulou, naprosta fantazie, uzasnej zazitek, kojeni bez problemu. paradoxne to ale nepolecilo prvni porod, naopak se mnohonasobne zvetsil kontrast mezi tim jak to tehdy bylo a jak to melo byt doopravdy. ve vysledku se kvuli tomu chystam vyhledat psychoterapeuta, pac uz me nebavi za bezesnych noci se v tech bolestnych pocitech babrat.
    nekdo by si urcite pomyslel, ze o nic nejde, je to "jen" porod a podobnej emo rollercoaster se me netyka, ale tady bych rada podotkla, ze hormony jsou svina, a vysolit preventivne v prumeru 10k je furt lepsi nez pak becet doma do polstare nad tim, ze co se jednou stalo, nemuze se odestat.
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    LA_BETE: ja bych pani Baresove dala i tech 12. Na me opravdu zapusobila, a vzala bych si ji, kdyby se s ni dalo rodit v Praze. Ale palka to teda je, to koukam...ja platila svym PA vzdy 8k. Nasla jsem i jednu "levnejsi" za 5000, ale v Chomutove (byla by pry ochotna prijet... jezdit do Prahy z Chomutova k porodu mi prislo jako blbost). V ani jednom pripade ty penize nelituji, a to jsem mela dve rozdilne osoby. Ad vzpominky... na svatbu si moc nevzpomenu, ale k porodu se porad vracim, hlavne k tomu prvnimu... je fakt, ze ta asistentka mi tam ale tolik nefiguruje, spis to dite :D
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    LA_BETE: Porodni asistentka je zdravotnik. Jestli je i zamestnanec porodnice, “vede” i samotnej porod. A nemas tam nikoho dalsiho. Dula je psychicka podpora, ale nema prava a vzdelani jako PA.

    Ja rodila v rakovniku a jejich PA chtela 7k (zari 2018).
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MORGAN: souhlas. Prvni porod na Obilnaku bez vlastni PA a do dnes to povazuju za nejhororovejsi zazitek svyho zivota, nikoli kvuli porodu samotnemu, ale kvuli absolutne nerespektujicimu, neempatickemu, hrubemu a arogantnimu jednani ze strany personalu. Citove vydirani a zakroky bez meho souhlasu, ba dokonce pres muj vyslovny nesouhlas, included. 10 let zpet a nezapomnela jsem.
    Naopak druhy porod s mou PA byl naprosto uzasny, euforicky, osvobozujici zazitek, ktery zhojil rany po tom prvnim. Do dnes povazujeme investici do PA za nejlepe vydane penize v nasem zivote. A vzpominam na to fakt rada. Temer 6 let zpet.
    PETPET
    PETPET --- ---
    MORGAN: ja teda taky souhlasim. Prvni porod s dulou ukoncen sekci - uz to mam zpracovany, alevzpomenu si casto. Druhy porod doma s PA a vzpomenu si na to skoro kazdej den a cerpam z toho do ted.
    za me to byly nejlip investovany penize.
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    BALAENA: Na me v Brne Bohunicich a Barcelone taky nikdo nebyl hnusnej, ba primo naopak a dulu ani vlastni PA jsem po delsi uvaze nemela. Manzel celkem vedel co a jak a byl mi velmi k ruce.

    Pokud nekdo o sobe vi, ze je citlivej na respektujici pristup a zaroven by ocenil individualni peci, pak je vlastni PA vyborna volba.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MORGAN: na mě nikdo nebyl hnusnej ani v Podolí bez vlastní asistentky a duly a nevidím nejmenší důvod si teď sednout a dumat, jak jsem před 14 lety rodila. Ostatně nevzpomínám nijak moc ani na tu svatbu, když na to přijde. Není důvod.
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    BALAENA:
    NIENNA: Fakt? :) Teda musim uznat, ze me na vecirky moc neuzije, porod byl mnohem vetsi jizda.
    Na oba porody vzpominam casto a rada. A dokazu si predstavit, ze kdyby na me u porodu byl nekdo hnusnej, sralo by me to i po hodne letech.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    LA_BETE: Já, před skoro pěti lety. Nebylo to úplně oficiální, takže jsem platila o dost méně. Byla jsem jedna z prvních, pak zavedli ten Lady bonus nebo co.
    A jsem za vlastní PA vděčná, díky ní jsem neměla CS. Ale tak nějak jsem pochopila, že se to tam změnilo ještě k lepšímu.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    BALAENA: 7 let od porodu a taky tak....
    Upřímně - na svatbu vzpomínám víc...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    Hlavně bych s odstupem 14 let od porodu vyjádřila značnou pochybnost o "celý život"...
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    MORGAN: no nevim, svatební večírek zní jako větší sranda :-D
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    Za mě imho lepší investice, než svatební večírek :)
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    LA_BETE: za dobrou PA, s kterou si sednete, bych to klidně dala. Budeš na porod vzpomínat celý život, vyplatí se investovat do settingu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam