• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WITCHIEPOROD - obecna diskuze
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    LA_BETE: ja bych pani Baresove dala i tech 12. Na me opravdu zapusobila, a vzala bych si ji, kdyby se s ni dalo rodit v Praze. Ale palka to teda je, to koukam...ja platila svym PA vzdy 8k. Nasla jsem i jednu "levnejsi" za 5000, ale v Chomutove (byla by pry ochotna prijet... jezdit do Prahy z Chomutova k porodu mi prislo jako blbost). V ani jednom pripade ty penize nelituji, a to jsem mela dve rozdilne osoby. Ad vzpominky... na svatbu si moc nevzpomenu, ale k porodu se porad vracim, hlavne k tomu prvnimu... je fakt, ze ta asistentka mi tam ale tolik nefiguruje, spis to dite :D
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    LA_BETE: Porodni asistentka je zdravotnik. Jestli je i zamestnanec porodnice, “vede” i samotnej porod. A nemas tam nikoho dalsiho. Dula je psychicka podpora, ale nema prava a vzdelani jako PA.

    Ja rodila v rakovniku a jejich PA chtela 7k (zari 2018).
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MORGAN: souhlas. Prvni porod na Obilnaku bez vlastni PA a do dnes to povazuju za nejhororovejsi zazitek svyho zivota, nikoli kvuli porodu samotnemu, ale kvuli absolutne nerespektujicimu, neempatickemu, hrubemu a arogantnimu jednani ze strany personalu. Citove vydirani a zakroky bez meho souhlasu, ba dokonce pres muj vyslovny nesouhlas, included. 10 let zpet a nezapomnela jsem.
    Naopak druhy porod s mou PA byl naprosto uzasny, euforicky, osvobozujici zazitek, ktery zhojil rany po tom prvnim. Do dnes povazujeme investici do PA za nejlepe vydane penize v nasem zivote. A vzpominam na to fakt rada. Temer 6 let zpet.
    PETPET
    PETPET --- ---
    MORGAN: ja teda taky souhlasim. Prvni porod s dulou ukoncen sekci - uz to mam zpracovany, alevzpomenu si casto. Druhy porod doma s PA a vzpomenu si na to skoro kazdej den a cerpam z toho do ted.
    za me to byly nejlip investovany penize.
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    BALAENA: Na me v Brne Bohunicich a Barcelone taky nikdo nebyl hnusnej, ba primo naopak a dulu ani vlastni PA jsem po delsi uvaze nemela. Manzel celkem vedel co a jak a byl mi velmi k ruce.

    Pokud nekdo o sobe vi, ze je citlivej na respektujici pristup a zaroven by ocenil individualni peci, pak je vlastni PA vyborna volba.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MORGAN: na mě nikdo nebyl hnusnej ani v Podolí bez vlastní asistentky a duly a nevidím nejmenší důvod si teď sednout a dumat, jak jsem před 14 lety rodila. Ostatně nevzpomínám nijak moc ani na tu svatbu, když na to přijde. Není důvod.
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    BALAENA:
    NIENNA: Fakt? :) Teda musim uznat, ze me na vecirky moc neuzije, porod byl mnohem vetsi jizda.
    Na oba porody vzpominam casto a rada. A dokazu si predstavit, ze kdyby na me u porodu byl nekdo hnusnej, sralo by me to i po hodne letech.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    LA_BETE: Já, před skoro pěti lety. Nebylo to úplně oficiální, takže jsem platila o dost méně. Byla jsem jedna z prvních, pak zavedli ten Lady bonus nebo co.
    A jsem za vlastní PA vděčná, díky ní jsem neměla CS. Ale tak nějak jsem pochopila, že se to tam změnilo ještě k lepšímu.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    BALAENA: 7 let od porodu a taky tak....
    Upřímně - na svatbu vzpomínám víc...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    Hlavně bych s odstupem 14 let od porodu vyjádřila značnou pochybnost o "celý život"...
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    MORGAN: no nevim, svatební večírek zní jako větší sranda :-D
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    Za mě imho lepší investice, než svatební večírek :)
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    LA_BETE: za dobrou PA, s kterou si sednete, bych to klidně dala. Budeš na porod vzpomínat celý život, vyplatí se investovat do settingu :)
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    jaký je teda faktický rozdíl mezi dulou a porodní asistentkou? chápu, že dula je spíš taková podpora na sále?
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    ahoj, rodila jste některá v Neratovicích?
    a měly jste PA? Mluvila jsem zatím s paní Barešovou. Působí mile, ale je to teda pálka (12 k). Vyplatí se to? nebo mám raději shánět dulu?
    Mimochodem, fakt jsem nečekala, že když rodím v říjnu, tak už teď bude problém sehnat asistentku. těhotenství je samé překvápko :-)
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    DASIK: Hm, taky mě to napadlo... :-( a taky by mi za to si jen jedna noc stála... :-)

    POZITRON: Ty jo, myslím si, že to jen tak nenastane... :-) a i kdyby, prsonál atd. se snad přesune taky, a kdyby se postavila nová porodnice, která bude respektovat potřeby mamin, tak proč ne? :-)

    SHIVA42: Dík, tak to mě taky šokuje, to zjistím, jestli je příbuzná :-D
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    MISATKO: krásné sžívání!!!
    MISATKO
    MISATKO --- ---
    Ženy mám to za sebou. Všechno bylo jinak, co mohlo se pos****, každopádně milovaný syn mi to všechno vynahrazuje a já ty zlé a bolestné vzpomínky nahrazuji novými a šťastnými s ním. Vinohrady nejsou špatné, ale dobrá polovina personálu z novorozeneckého oddělení nemá empatie ani co by se za nehet vešlo, našly se i hodné sestry a s těmi se to dalo zvládnout, aby se člověk nesesypal. Více se rozepíšu pro Aperio.
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    KATUSA: precetla jsem to cely od A po Z (trvalo mi to jen 3 vecery kdy uz deti spali :) system je opravdu zastaraly a potrebuje zmenit skoro ve vsem. Ani se nebudu rozepisovat, je to spis na debatu... co me ale na konci sokovalo, ja mela zrovna u porodu (prvniho) mladou doktorku ktera se jmenovala presne jako ty :D Pracovala nebo mozna jeste pracuje v Podoli .)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KATUSA: Bulovka ma ale namale, ne? Hrozi, ze z ni budou byty.
    Koaliční smlouva neplatí? Přišel Babiš a Praha mluví o přeměně Bulovky na byty - Echo24.cz
    https://echo24.cz/...-internetu&fbclid=IwAR2DAK2e-Crp6YH7ij8KGs5hMsEvSirN8wDlBiNOk-q9cJFFDvp2W3bwCnw
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam