• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MASTER_AStar Citizen
    VACA
    VACA --- ---
    BAT: Zvlastni, me ho to normalne naslo

BAT
    BAT --- ---
    VACA: Co je zac ten "XL-01" ...na tom webu to nikde nevidim kdyz si vyfiltruju vsechny QT size 2.
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: Snad by tam melo bejt vsechno co je k dispozici :)

VACA
    VACA --- ---
    UNREALONE: Ps:a ted radsi nechci nic slibovat, budu mit asi dost nabitej mesic praci, a kdyz uz tak se tam dostanu spis v noci.
    Nejakej cas taky budu spis zkoumat novy veci a moznosti, ale kdyby nahodou tak se nebranim ti pujcovat lode ze svy aktualni kolekce.

Vulture nebo Reclaimer na salvage. Prospector nebo Mole na mining..
    C1, Freelancer Max, c2 hercules (ty mam snad dokonce dva…) mercury star runner, caterpillar.. -na carga.

Nejaky arrow, par variant F7, inferno ion, nebo ares, na fighty… asi nejspis mam i hammerheada, starfarery apod.
    Narachanyho corsaira balistikou, (coz je celkem kosa) nebo energo repeaterama, jak si reknes:)
    Je toho tam strasne moc ani nevim jak bych to sem vsechno vypsal.
    Ruzny nomadi, m50 a pod…

Kdyz by se stalo ze bychom se setkali, kterakoli z teh lodi je ti plne k dispozici pro tvole ucely, tezeni, slvage, bounty hunting, na vsechno se nakde setup kterej ti nakrmim zbranema stitama a komponentama ;)

Carrack s vlastni med bay pro spawn v pripade ze by jsi zemrel, s rychlym Qt a narvanejma stitama pro expedice nalozeny ROCama apod..

890j na vyhlidkovy lety kosmem ;D ;D ;D

Proste je velka sance ze jaka lod te napadne, tak ji nejspis budu mit v asopu a muzu zapujcit k volnemu uzivani :)

To treba i kdyz si budu zkoumat svoje vec a nemel bych zrovna cas cooperovat, tak ty lode muzes pouzivat, testovat, grindovat, killovat :D

Klidne tady treba i napis kdy mas v panu bejt on, ja pokud dubu mit moznost tak se klidne lognu jen abych ti pujcil lod a pak se zase treba odlognu kdyz nebudu moc zustat. (ta lod ti v takovym pripade zustene normalne k dispozici.. Mel by jsi mit moznost z ni prodavat, restockovat, opravovat, ale samozrejme ti to nedovoli ji stornout...

Ja nejcasteji pouzivam AUS servery, je tam zpravidla nejmensi koncentrace magoru, a naopak vetsi koncentrace friendly lidi...

BAT: nabidka plati samozrejme i pro tebe ;)
    VACA
    VACA --- ---
    BAT: co se tyce performance hry, tak to vypada ze to bezi dobre...

---
    A sory, pisu jako negramot:(
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: vono to na tom screenu asi neni moc videt, ale ten Titan je v tom hangaru 334metru daleko :D
    VACA
    VACA --- ---
    BAT: jakoby moje predstava je, ze jednou by to vsechno melo bejt v tom mobi glass.. Takovy to ze si clovek najde jaky komponenty jsou dostupny na obchodech v danym systemu, i s nejakejma jejich zakladnima stats.. A idealne ze si tam clovek rovnou naklikne waypoint do toho konkretnihoi obchodu...

Jinak teda palec hore za trofej z eventu!
    A jako souhlasim tady clovek zatim nemuze jit cilenym grindem pokud to samo o sobe neni ta forma zabavy.. Ja jsem mel proste obdobi kdy me to tradovani ciste jenom bavilo.. Takovej "space truck simulator" :D
    Nejvic jsem ale nahrabal kdyz bylo obdobi loot misi z opustenejch c2. Ale hlavne potom salvage s reclaimerem... Pro me to byl relax, narvat do reclaimera 7 hammerheadu tak ze vzadu nebylo mezi kontejnerama k hnuti :D Cimz sem teda nagrindil pres 200mega :D

Vono to pak samo o sobe pro me byla urcita forma zabavy, nejdriv sem si rek ze pokorim hranici 100M, pak 200M. Ani sem moc nemel potrebu nic kupovat, lode co pro mely smysl uz sem davno mel... Spis jsem obcas par M dal nekomu v lobby, ale ne takovejm tem somrakum. Spis kdyz nekdo resil jak se rozkoukat v zacatcich a snazil se, tak jsem mu znenadani soupnul par mio na ucet :D
    Chtel jsem pak pokorit 300M, ale CIG prohlasil ze na 3.23 patch bude wipe penez, ale ne lodi. A tak jsem sel a koupil dalsi lode ktery by me mohli jen trochu zaujmout... A za zbytek komponenty.
    Ted toho trochu lituju, protoze mam ASOP jeden nekonecnej seznam a je to strasnej opruz. Mel jsem misto toho koupit za vsechny prachy komponenty protoze ty se daj pak prodat, narozdil od lodi..
    Nekery lidi to tak udeali, ze nakoupili za trea 200M komponenty, a po wipe money patchi je zase vsechny prodali, takze meli hned do startu treba 100M na trading apod :D
    VACA
    VACA --- ---
    dal jsem jen rychlej test, zvedavost mi nedala :D Ale musim zatahnout zejtra prace, tohle bude zase na nekolik hodin nez se clovek rozkouka a trochu si to osaha...

Jako hangar je na prvni dobrou cool. Je to trochu nezvik, ve vytahu uz nejsou cisla hangaru, ale je tam jen jeden s vasim jmenem. Tohle bude podle me trochu nevyhoda na takovy ty rychly srazy s lidma, ze nekdo chce nekam hodit tak jste mu napsali cislo hangaru to uz asi nepujde, na vsechno bude muset bejt zalozena party... Ale zatim nevim jak je to na orbitalnich stanicich, pocitam ze tam budou standartni hangary...

Vzhledem k tomu ze mam ve hre nakoupeny lode jako reclaimer, carrack, 890j apod, tak mam "extra large hangar" coz ale nevidim jako uplne vyhodu. Behat 200metru sem a tam kvuli i malejm lodim...
    Nakoupit vozitka jako PTV je asi nutnost, nastesti jsou levny. Jenomze to vozitko vam podle vseho zustane jen v home lokaci, v jinejch velkejch landing zonach bude asi taky extra large hangar, ale erarni takze nezustanou spawnuty prostredky....
    Taky je trochu naprd ze sice mam k dispozici extra large hangar, ale ta 300metru dlouha plocha se neda vyuzit na to abych na ni teda mel spawnutejch vic mensich lodi :( Jakmile ten vytah zajede tak se zmizi vsechno krome toho co si clovek aktualne zavolal. A okolo ty plochy je ten prostor naopak zase neprimerene malej, takze se na nej cokoliv vetsiho nez fakt malinky veci zaparkovat neda :(

Celej ten prces, na prvni dojem desne cool. Ale rekl bych ze to bude dost zdrzovat, i takovy to cekani na grupu hracu pro nejakou misi apod. Protoze kdyz si clovek chce vymenit lod tak je to: cely to pomalu zajede hluboko dovnitr, musi se uzavrit ten obri 300x200metru poklop, pak se ulozi zaparkovana, a spawne nova lod, pak se zase musi otevrit celej ten obri poklop a cely to pomalu jede nahoru.
    Jako, je to imersivni, ma to svuj puvab, ale je to zdlouhavy.
    Kdyz by ten hangar byl jako za drevnich casu kdysi daavno (kdo pamatuje) bylo by to lepsi. Nebo kdyz uz je to tak gigantickej prostor, tak by to chtelo aby teda fakt byl jeste o pulku vetrsi a clovek mohl mit zaparkovanejch vic lodi bokem vedle toho vytahu, to by bylo potom fakt super.

Ehhh, ten novej system terminalu na inventar zatim nejak nechapu... Je to divny :D

BAT
    BAT --- ---
    VACA: Pravdu dis.
    A s obchodovanim, to da rozum, nikdy nemit vsechny vejce v jednom kosiku.

Jinak v SC jsem obchodovani jeste nezkousel.
    Porad se mi do toho moc nechce, kdyz vim ze s kazdym dalsim patchem mozna o vsechno prijdu.
    Proto kdyz uz nejaky grind provozuju, dbam na to aby to byla soucasne zabava, a obchodovani se mi tak zatim nejevi.
    Ale kdysi velmi davno v Elite Dangerous jsem dokonce vyhral nejaky obchodni event.
    Bezelo to asi dva nebo tri tydny a uz si nepamatuju o co presne slo, ale vydelal jsem strasnej ranec a za prvni misto jeste dostal asi 80 mega bonus... to jsem tehdy jeste myslel, ze to budeme s kolegou hrat a ty kredity se budou hodit, a tak jsem to nedelal ani tak kvuli nejake soutezi, ale pro nas "guild" :-D
    VACA
    VACA --- ---
    BAT: Jj, jako chapu, taky me to nebavi hledat ale je na to perfektni stranka co kde koupit:

CStone: Universal Item Finder
    https://finder.cstone.space/

Ale takovej milosrdnej tip na quantum drive:

S1: Atlas nebo VK-00
    S2: XL-01
    S3: TS-2

;)

Vetsinu z toho koupis na orisonu…

Pokud se pohybujes v ramci jednoho systemu tak to jeste asi jde, ale jinak je fakt velkej rozdil, jestli clovek pri qt cumi do obrazovky 10minut a nebo 2…
    Pro me je to teda zaklad hratelnosti star citizena:D

Hlavne teda kdyz se treba rozhodnes obchodovat komodity. To je defakto na cestovani mezi systemy zalozeny.
    V pripade tradingu super nastroj hier:

SC Trade Tools
    https://sc-trade.tools/home

Ja to zpravidla jeste spojuju s prekupnictvim drog :D

Jinak pravidlo #1 pri obchodovani, nikdy nekupuj kompdity za vsechny svoje prachy, vzdycky si nech aspon 1/2 v rezerve ;)

Coz ty s tim urco mas svy zkusennosti, ale kdyby se trebas UNREALONE rozhodnul pro trading.. :)
    BAT
    BAT --- ---
    VACA: Ja se upgrady jeste nikdy nezabyval.
    Jima me amok pri predstave, ze budu hledat nekde na webech jaky komponent jakeho vyrobce ma jake parametry, a kde ho vubec sehnat.
    Tyhle informace maji byt ve hre, a me hodne irituje ze to tak neni, tak se tim nezabyvam vubec abych se zbytecne nerozciloval :)

Pro to me hrani ani ladeni komponentu zatim nemelo zadny smysl.
    A u te Cuttlas Black jsem ani dosud nemel pocit, ze by mi zrovna lepsi QT nejak vyrazne pomohl.
    Vetsinou se zdrzuju v ramci jednoho systemu a pak je jedno jestli trva QT o par vterin dele.
    Pri presunu mezi systemu by to uz asi nejaky znatelny rozdil delalo, ale to delam tak vyjmencne... a ta prestavka se docela hodi abych si treba udelal kafe, dosel na zachod, ohral veceri, atp.
    VACA
    VACA --- ---
    BAT: Nevim jak v tomhle patchi ale driv Vulture rentovat neslo.. jen Prospector..

ROC je dobrej tip, jen bude potrebovat aspon cutty black na transport, ten se rentovat da, ale ja sem se vzdycky rentalum branil a radsi setril na vlastni.
    Ty rentovany lode totiz nejdou upgradnout, a clovek pak hrozne trpi s pomalym quantum drive apod…
    QD beru jako nutnej prvni upgrade co nejdriv, ty defaultni bejvaj ukrutne pomaly..
    BAT
    BAT --- ---
    VACA: Vulture by mel jit taky pronajmnout, nebo ne?

...zacinam mit chut to zase nahodit, ale zaroven mam obavu ze budu jen bojovat s nejakym bugama, a bude me to stat cas a nervy a nic z toho.
    Uz jste to nekdo zkousel? :)
    BAT
    BAT --- ---
    UNREALONE: Grind podstupovat jen kdyz je soucasne zdrojem zabavy, nebo odpocinku.
    Ja v posledni dobe casto relaxoval u tezby kameni s ROC vozitkem, ale abych to delal primarne za ucelem vydelavani kreditu, tak to ne.
    Driv jsem mel ze stejneho duvodu rad dorucovaci mise, taky takova mirumilovna pohodicka.
    Samozrejme v obou pripadech za predpokladu, ze to vubec funguje.

A clovek na to nepotrebuje "mit" vlastne nic.
    Na tezeni s ROC staci Cutlass Black (a samozrejme ROC), a kdyz to clovek nema, oboji se da snadno pronajmout.
    Tech par kreditu na prvni pronajem si vydelas jakkoliv, a pak uz to zivis z toho tezeni a vydelavas.
    Bezne takhle po wipech zacinam s holym zadkem v Cutlass Black, pronajmu ROC, a za chvili mam C2 Hercules (ale to bylo jeste za starych cen, ted to mozna potrva dele).

C2 Herkules je super v tom, ze se do nej pohodlne vejdou dve ROC a i nejaky ten naklad.
    A to je fajn pokud mas kolegu se kterym muzete tezit dohromady - jeden to kameni rozbiji, a druhej jezdi kolem a luxuje.
    Neni to uplne 2x rychlejsi, ale blizi se to, takze to i po deleni porad dava smysl, a je to vetsi zabava nez to delat sam.
    A HLAVNE - diky tomu, ze jste tam dva, jste vyrazne odolnejsi vuci bugum a jinym problemum.
    ...si jednou po piti zapomenes nasadit helmu a vyjedes s ROC ven, a za chvili uz se probiras v nemocnici a mlatis se do cela.
    Pak je prijemne vedet, ze kolega se postara abyste o vsechno dosud natezene kameni neprisli.
    Nebo se ti podari ROC prevratit, ale nastesti tam mas kolegu, ktery pri pokusu o narovnani vozitka zpusobi explozi jez vas vsechny zabije (vcetne lodi plne natezeneho kameni :)
    A nebo se ti bugne inventar, ale kolegovi to funguje a je schopen natezene kameni z tve ROC vyndat.
    VACA
    VACA --- ---
    UNREALONE: Nejlepsi je dat si brigadu u nekoho kdo ma reclaimera
    Kdyz se s tebou bude delit ferove tak mas za chvili na to koupit si Vulture…
    S Vulture uz je celkem financni mezavislost.

(teda aspon pred 3.23 patchem to tak bylo, pak uz jsem dal pauzu)

Ale nevim jak jsou ted ingame ceny lodi, nejak se zdrazovalp.

Ja bych naopak wipe uvital, mam hroznej clutter lodi, udratil jsem tam asi pres 250M…
    Ale chapu ze ne kazdyho by wipe potesil…
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Já jsem teda lama a mám pořád jen starter Auroru, ale prostě nemám tolik času abych grindil a pak o to přišel při wipu.
    Ale tuhle jsem tam viděl zajímavou misi se snižováním stavu nějakých zvířat. V popisu mise teda asi nebylo kde je hledat, ale google to jistí...a pak jsem se tam nezvládl přemístit :⁠-⁠D
    BAT
    BAT --- ---
    VACA: Tak to jsem taky zvedavej.
    Ale jeste chvili pockam, ted bude urcite velkej influx hracu a urcite se zase podela kde co.
    VACA
    VACA --- ---
    Hej tak 3.24 je ode dneska live!

Ja jsem od zavedeni MM dal pauzu, prave i kvuli tomu co psal UNREALONE, trochu sem si od toho casu totiz sliboval ze stihnu zapomenout stary rutiny ovladani:)

Tak sem zvedavej, jak hodne rozbity to zase bude :D
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    já vím že sem furt píšu nějaký ranty, ale tvl jak tohle může někdo normálně hrát je mi záhadou
    vyznáte se normálně v tom novým systému režimů? fungujou vám klávesový zkratky?
    mě se to furt nějak mrdá teď jsem si říkal že dám nějaký obyčejný mise, ale po chvíli jsem to vzdal, protože jsem nebyl zchopnej zapnout quantum
    v nastavení 3 miliardy keybindingů, čekal bych že to bude defaultně nějak jak by to dávalo smysl, ale to bych asi chtěl moc
    když si teda chci něco nastavit, tak mi to zahlásí, že už to má asi 10 dalších funkcí jestli jsem si jistej že to chci nastavit a pak to stejně nefunguje
    OK zkusím kombinaci s ALT, CTRL, WIN, whatever - to nejde nastavit protože to glitchuje a prostě to nejde i když některý defaultní bindingy tam kombinace mají, takže to akorát zas nefunguje v menu omg jdu si zapnout Elite :D

ještě mi pro nic za nic naběhnul crime stat když jsem se pokoušel zapnout ten mód pro quantum a nic jsem nedělal
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Inside Star Citizen: Intro to Jump Points
    https://youtu.be/vw0sHcLGP6k?si=AiSVkiwRtOrlBo3r
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam