• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MASTER_AStar Citizen
    Diskuze o Roberts Space Industries "STAR CITIZEN" sci-fi vesmírné MMO hře.
    rozbalit záhlaví
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    TOMICK: exec hangar jo? nice, sel si s partou pocitam? ja teprve zacal farmit red keys vcera)

BAT: Zatim sem nenasel nic co bych potreboval menit mimo SC. Mam sticky v podstate hlavne na SC, nelital sem s tim zatim zadnej flight sim a jsem nejradsi kdyz je vsechno 1:1 bez nejakyho velkyho propinani. Asi jedina prkotina co chci je invertovat si nektery osy, protoze i kdyz si SC pamatuje Nektery tvoje tweaky se mi ale libej takze jestli se dostanu k tomu se v tom povrtat a prijdu na nejaky dalsi uzitecny veci tak se podelim.
    TOMICK
    TOMICK --- ---
    Mam Hornet MK II :)
    CZTIBA
    CZTIBA --- ---
    BAT: hra je hratelna.. jiste urcity zadrhely jsou, ale v principu je to konzistentne hratelny. Hraju to pravidelne s par lidma a oproti tomu, v jakym stavu byl SC pred rokem a driv s to neda srovnavat, drive to za me bylo nehratelne.
    TOMICK
    TOMICK --- ---
    Zdravim, nenajdu tady nejaky zoldaky na ochranu? Sam sem zvladnul vsech 7 compboardu, ale nemam sanci dat sam ten hangar:(
    BAT
    BAT --- ---
    MONKEYFIGHTER: Jeste pro inspiraci... mas nejak sikovne nastaveny firmware?
    Nejake zajimave/netradicni tweaky, nebo jak mas naprogramovana tlacitka ve FW joysticku?
    Nebo nejaky mod? (ja pouzivam hybrid throttle mod, jen jsem si tu soucastku vyrezal z nepouzite plastove zaslepky z me computer case).

A k tomu konfigurace na pravem sticku:

Button F3 (dlouhy stisk)
    - Vypina/zapina vsechny LED (kdyz stick nepouzivam, nechci aby svitil, tak timhle ty LED vypnu).

Button 4
    - Dlouhy stisk: "zbranovy mod" ON/OFF, prepne funkce Buttonu 1, 2, a 3 (popsano nize).
    - Kratky stisk: pokud je "zbranovy mod" ON, prohazuje funkci Buttonu 1 a Buttonu 2.
    - Kratky stisk: pokud je "zbranovy mod" OFF, funguje jako normalni button (posle Button 4).

Weapons OFF (default) - indikovano Tyrkysovou barvou LED #10:
    - Button 1 posila Button 30
    - Button 2 posila Button 31
    - Button 3 posila Button 33
    ...ve hre mam tlacitka 30-33 nabindovana treba na mining lazer, nebo salvaging beams, ktery se ovsem aktivujou jen pokud je zapnuty prislusny mod ve hre, takze v tomhle stavu to funguje i jako "weapon safety" (mam rad jistotu, ze nahodou na nekoho nevystrelim kdyz to nemam opravdu v umyslu).

Weapons On (normalni wpn mod) - indikovano Cervenou barvou LED #10:
    - Buttony 1, 2, 3 posilaji Buttony 1, 2, 3.
    ...fyz. button 1 a 2 je hlavni two stage trigger, takze 1 a 2 jsou ve hre nabindovany na weapon groups 1 a 2 (alternativnim modem nize je muzu prohodit), a 3 jsou raketky.

Weapons On (alternativni wpn mod) - indikovano Zlutou barvou LED #10:
    - Jako vyse uvedeny "normalni wpn mod", ale prehodi Button 1 a Button 2.

A na levem sticku, ktery je hybrid omni throttle, mam:

Button F3 (dlouhy stisk)
    - Vypina/zapina vsechny LED (kdyz stick nepouzivam, nechci aby svitil, tak timhle ty LED vypnu).

Button F2 (dlouhy stisk)
    Prepina throttle mod mezi "forward-0-backward" (dobry pro hry jako Star Citizen, ale pouzitelne i jako collective pro helikoptery)
    a "forward-0-0" (jako v letadle, ale 0 je na stredove pozici a protazena az do zadni pozice - kompromis kvuli fyzickemu hybrid throttle modu, kdy paka zustava na urcene pozici jen od 0 dopredu, zatimco zadni pozice je vraceci).
    Funguje to tak, ze vynuti 100% Trim na throttle ose, coz posune 0 do fyzickeho stredu pohybu paky.
    Jak jsem zminil, je to urcene pro hybridni throttle, kde fyzicky auto-centering paky funguje jen v ramci zadi pozice, zatimco v predni pozici paka fyzicky zustava tam kde ji clovek necha.
    To je super pro SC, ale pro normalni letadelka uz ne - tam musime pozunout 0 thrust do fyzickeho stredu pozici paky.

LED #10 se pouziva jako Throttle Mode indikator:

Vesmirny mod ("forward-0-backward"):
    - Forward thrust ==> Zluta
    - Zero thrust ==> Zelena
    - Backward thrust ==> Cervena

Letadlovy mod ("forward-0-0"):
    - Forward thrust ==> Zluta
    - Zero thrust ==> Bila
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    BAT: Jo za me nebe a dudy, jakoze na to ze byl celej tejden ted freeflight kde to driv bylo nehratelny dost casto tak u me v podstate nic gamebreaking, samozrejme furt v ramci bezny SC performance takze uplne bez problemu zas to nebylo. Tedka davam druhou seanci dneska po tom co je free flight over a je to fakt butter smooth, treba ty cargo services sem ani neveril ze muzou takhle bezproblemove jet dokud toho nekdo pulku neprepise)

Samozrejme je to o tom co jedu zrovna za loop a jaky vychytavam servery, nekdo jinej muze mit uplne jinou zkusenost, ale oproti releasu 4.0 kdy se vetsina lidi nedostala z hangaru je to fakt uplne jinde.

Asi jediny co jsem mel za posledni tejden probelm zachytit funkcni byla ta align and mine mise, coz sem zas trochu cekal zvhledem k tomu ze to je server wide PVP event kde se potkava fakt hodne ruznejch mechanik. Furt ma ale cenu tam nabehnout a nabrat nejakej loot I kdyby clovek nedodelal celej ten chain.
    BAT
    BAT --- ---
    MONKEYFIGHTER: ja jsem mel zase pauzu, ale z doslechu se to pry stabilita hodne zlepsila?
    Samozrejme stale zalezi co clovek dela, s cim lita, a jestli k tomu ma dalsi lidi, ale obecny trend se zda byt, ze se to lepsi.
    Nebo je to mylny dojem?
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    btw nevim jestli to je tim ze skoncil freeflight nebo sem vyluckoval server ale dneska vsechno ultra smooth.

litam Hull C cargo haul loop keterej je na servery dost nachylnej a umi se tam toho spoustu vysrat a jede to jak po masle, za 4 hodky on/off hrani 5.5 Mega v kapse jak nic)
    BAT
    BAT --- ---
    MONKEYFIGHTER: Pokud do toho nakonec pujdu, urcite tu dam vedet, to je automaticky :)
    Ale uz jsem mezitim zase zacal pokukovat po Virpilu, tak ted bude asi trvat nez se rozmyslim.
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    BAT: Hmm bohuzel nepomuzu protoze mam taky NXT EVO, ale poprosim si o update jestli do toho pujdes:)
    BAT
    BAT --- ---
    Pouziva nekdo VKB Gunfighter Mk4 ?
    Pokud ano, maji nektere z pribalenych cams uplne hladky chod kolem stredu?
    Aby zadna osa nemela citelny bump ve stredove pozici paky?
    Nejak nemuzu najit zadny video/review, ktery by tuhle informaci zahrnovalo.

Premyslim, ze bych upgradnul z Gladiator NXT EVO base na Gunfighter base, a duvodem je moje mirna nespokojenost se znatelnym center bumpem.
    Predpokladam, ze to by u Gunfighteru melo byt vyrazne hladsi, idealne uplne neznatelne?
    TOMICK
    TOMICK --- ---
    Zdravim, ta nova mise "align and mine" na Daymaru se musi nejak aktivovat, nebo tam staci byt nekde pobliz na Crusaderu? Omlouvam se, sem strasnej noob...
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Star Citizen - The VALAKKAR are here..
    https://www.youtube.com/watch?v=gXOu-CWvqC4
    CZTIBA
    CZTIBA --- ---
    Jako ja uz to hraju od vydani 4.0 pravidelne nejak a jako za me dobry, ted uz odstranili vetsinu buggu, ktery se vratily pri prechodu na tuhle verzi a dobry. Hrajem :-)
    BAT
    BAT --- ---
    UNREALONE: No tady ten SW je prave naopak skvelej, jen dokumentace k nemu je mirne nejasna.
    Gremlin jsem pouzival pro X52 Pro, kterej mel SW prave uplne k nicemu, ale tady u toho VKB zatim nedokazu najit nic co by ten joystick neumel delat sam (pote co se mu to nastavi).
    Ale mozna mam jen prilis omezenou fantazii - docela by me zajimalo, k cemu toho Gremlina pouzivate, mozna by se v tom naslo neco uzitecneho i pro me.
    BAT
    BAT --- ---
    Jinak asi nikoho neprekvapi, ze Gladiator EVO je super (v ramci sve cenove kategorie).

Lehce znatelny bump ve stredu kazde osy, diky pouzitemu pincer designu, neni uplne idealni, ale na prekazku to neni (v tehle kategorii stejne neni jina moznost - jine znacky mozna, treba WingWing, ale tam to bude stejne - je to okopirovany VKB).
    Resenim by asi bylo vymenit zakladnu za tu pro Gunfighter, ktera ma uz uplne jiny a celokovovy mechanismus, ale ta je samotna za 340 (pro srovnani, komplet Gladiator NXT EVO s Premium gripem je za 220 euro).
    ...ale musim rict, ze ta zakladna by mi za to asi stala (i s dalsima 28 euro co je potreba aby na ni ten Gladiator SCM grip sel).

Twist na gripu se pri krouceni trochu vysunuje ve smeru osy gripu (coz je by design) - to mi neprijde jako super reseni, ale na druhou stranu jsem neshledal, ze by mi to behem pouzivani vadilo.

Trochu skoda, ze ze 4 LED je jen jedna RGB, ostatni 3 maji fixni barvu.
    Ale aspon jsou vsechny snadno programovatelne, coz se tady fakt hodi.
    Na Omni throttle jsem nastavil, ze v neutralni pozici ma ta RGB LED zelenou barvu, v predni pozici oranzovou, a v zadni pozici cervenou - coz umoznuje si v pripade potreby overit, zda je paka skutecne v neutralni pozici (vyndal jsem v te ose pera, takze tam paka nema centrovani).
    A na prave strane jsem tu RGB LED nastavil, ze v "bojovem rezimu" je bud cervena, nebo oranzova, podle toho zda je hlavni spoust anstavena jako button 1 a sekundarni jako button 2 nebo naopak, a v "mirovem rezimu" (kdy je spoust zbrani disablovana) je svetlounce modra - oboji opet celkem uzitecne.
    Malou cervenou tecky vedle tehle hlavni RGB LED jsem nechal jako indikator zda je analog mini stick v rezimu analog nebo 8-way hat, jen jsem zmenil, ze by default je analog a LED se rozsvecuje naopak pro 8-way hat rezim.
    Zbyvajici modrou a cervenou LED v zakladne jeste na nic nepouzivam, ale neco pro ne najdu - na Omni bude asi modra pro cruise mode a cervena pro normalni let, a na pravo asi modra pro coupled rezim a cervena pro gsafe, nebo tak neco.

Celkem vzato dobra vec. Asi do toho pujdu.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    BAT: neznám, ale můj hotas má taky software naprd
    Našel jsem univerzální věc jménem Joystick Gremlin a můžu doporučit.
    Joystick Gremlin
    https://whitemagic.github.io/JoystickGremlin/
    BAT
    BAT --- ---
    Pouzivate nekdo VKB joystick(y)?
    Mam tu ted na zkousku Gladiator NXT EVO s Premium gripem, tak se ted patlam v nastavovani...

Zjistuju, ze SW ma VKB asi vybornej, ale dokumentace je k tomu minimalne o tri verze zpatky a jeste vypada ze ten kdo ji psal, byl asi placenej za rychlost, a nejspis i s bonusem za co nejmensi pocet stran.
    Semtam chybi jakakoliv zminka o urcitych nastavenich/polich/tlacitkach, a nejzakladnejsi veci jsou tam popsany, ale na nejake komplikovanejsi nastaveni uz clovek musi jit metodou pokus omyl.

Zatim jsem udelal co jsem potreboval, ale stalo me to od vcera uz cca 12 hodin casu.
    Tak by me zajimalo, jestli tu s tim ma nekdo zkusenosti a mohl se pripadne podelit o nejake tipy.
    CZTIBA
    CZTIBA --- ---
    Jako ja to porad parim, nektery dny je to horsi a nefungujou veci, ktery blbnou odjakziva (vytahy / spawn lodi / markery a pod). Ale spis to je asi v pohode nebo mam kliku na servery. Mivam docela konzistenti gameplay, coz se driv rict nedalo a cloveka to odrazovalo travit v tom cas. Tak ted si u toho teda prijemne odpocinu u nakyho miningu / haulovani nebo pve combat misi a postupne vlastne objevuju ten svet. Backoval jsem prvne pred mnoha lety (10?) a az do ted to vlastne nikdy nehral dyl, nez par hodin.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam