• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MASTER_AStar Citizen
    Diskuze o Roberts Space Industries "STAR CITIZEN" sci-fi vesmírné MMO hře.
    rozbalit záhlaví
    VACA
    VACA --- ---
    TOMICK: Account hangar permanentní, tam jsou všechny pledge věci a různý předměty který RSI dává jako odměny. Většinou to ale nejsou odměny za in-game progress, ty bejvaj jen výjmečně. Spíš takový ty výroční kosmetický doplňky, adventní kalendář odměn apod..

Vloni byl teda ještě ten overdrive initiative event za kterej šlo získat upgrate token na military verzi f7a. (kterej je ale sám o sobě k ničemu protože by si člověk musel koupit F7 mk2 aby ho mohl uplatnit :D)
    A pak ještě byla možnost získat nějaký pyro zbraně za podobnej event. Což teda byla lepší odměna protože její využití nebylo podmíněný nákupem nějaký lodi.. (jako ten upgrade token)
    Určitě těch eventů bylo v historii víc, ale nebejvá to nějak častý že by RSI dávali nějaký hodnotný odměny, který by byly permanentní..

No a pak je ten ingame hangar, kde máš lodě koupený ve hře, a teda i tyhle reward lodě.
    Ono v současný fázi vývoje to má tu bolístku, že když je nějakej zásadnější update, tak to občas obnáší wipe kdy člověk přijde o všechny ingame věci.. (lodě koupený ve hře, inventář, aUEC...)
    Ale ty wipe už poslední dobou nebejvaj tak častý, oni se i nějak nechali slyšet že jim jako záleží na tom aby hráči pravidelně nepřicházeli o všechno, dřív to občas bylo trochu frustrující, když to bylo třeba i co pár měsíců...

Je potřeba počítat s tim že je to furt open alpha, takže k tomu asi ještě párkrát dojde. Ale pokud je mi znímo tak poslední kompletní wipe byl při přechodu na verzi 4, což neni tak dávno. Takže těď by měl bejt třeba aspoň rok klid..

TOMICK: jak jsem psal, od zimy jsem to ještě neměl zapnutý, ale AUS jsem měl vždycky nejradši. Vždycky mi tak nějak přišlo že tam je míň toxickejch lidí. Vlastně mám asi nejvíc friendlistu z ausíků :D Ale taky, nechápu proč, většinou jsem tam měl nejlepší performance serverů a nejmíň problému s hrou jako takovou...
    TOMICK
    TOMICK --- ---
    VACA: ingame a account hangar je pro me novinka :D hadam ze v account hangaru budu mit pouze auroru jako starter pack:)
    TOMICK
    TOMICK --- ---
    BAT: jojo. Jinej region sem myslel. Ja pendluju mezi Aus a Asia
    BAT
    BAT --- ---
    TOMICK: jakmile se mi to stalo, tak jsem mohl uz jen Claim a to jak v hangaru tak i ve verejnych ASOP terminalech.
    Nakonec jsem si nasel workaround v tom, ze verejne ASOP terminaly vubec nepouzivam a lod volam terminalem az v hangaru - za cely den co jsem to tak delal se mi to nebuglo.

TOMICK: To mi ale teda prozrad jak, protoze co jsem zkousel tak i 6x kompletni relog vc. vypnuti hry i odlogovani launcheru a jeho vypnuti, me hra porad cpala na jeden a ten stejny shard.
    Mozna prepnutim na jiny region? Ale to jsem se bal zkouset, protoze mam porad v zivy pameti jak to driv cloveka casto region locknulo a pak to neslo zmenit jinak nez se pripojit na kamose ktery je na jinem regionu (coz ja ani nemuzu, protoze na tom novem uctu zadne kamose ani nemam :-D)
    BAT
    BAT --- ---
    VACA: Az na ten 30018 to nakonec nebylo zly.
    Nevim jestli se to spravilo "samo", nebo jsem to nejak prostouchnul kdyz jsem sel na pul hodiny hrat Pirate Swarm, ale nakonec se mi podarilo dostat do hry na USA server.
    Dlouho trvalo, nez me to na ten server loadnulo, ale po naslednem odlogovani uz jsem zas mohl normalne na EU, a slo to.

Delal jsem pak bounty mise kolem Hourstonu, vytunil Auroru, vydelal nejaky peniz, a pro zmenu pronajmul Cutlass na drobny cargo hauling.
    Lidi v chatu si hodne stezovali na LAG, ale ja to mel v poh, jen mi to obcas laguovalo pri otevirani mapy.
    Hadam, ze ti co si stezovali se nejspis pohybovali v nejakych hotspotech kde bylo hodne hracu, zatimco moje osamocene poletovani vesmirem bylo OK.
    VACA
    VACA --- ---
    TOMICK: ok, takze esli to spravne chapu tak jsou to lode do in-game hangaru, ne lode do account hangaru ktery by byly permanentni, jest?

i tak ale dobra motivace a odmeny.

ja mam nakej ten token na f7a co byl vloni, jak zminil BAT, ale to je jen upgrade token, to bych nejdriv musel mit nakou f7, asi...
    TOMICK
    TOMICK --- ---
    BAT: obcas je to boj...a zmenit server obcas taky neni od veci
    TOMICK
    TOMICK --- ---
    BAT: vzdycky si u terminalu zavolej lod a hned ji zase dej store...zavolej si ji znova a bude to ok....kdyz uz zapomenes, tak se v hangaru staci jen otocit a jet vytahem zase do lobby, zavolat znovu ( aniz by jsi musel opet claimit) a bude tam ok;)
    VACA
    VACA --- ---
    BAT: soucítím. A zároveň jsi mě trochu uklidnil že mám ještě čas, než se odhodlám k SC po pauze zase vrátit:D
    (Většinou mám pauzu vždycky tak rok)
    Ale to neber tak že bych ti něpřál si pohodlně zahrát. Jak jsem psal, soucítím... :)
    BAT
    BAT --- ---
    Vyborne. Od posledniho prispevku co jsem tu postnul, uz se nejde do hry dostat vubec, protoze Error 30018.
    BAT
    BAT --- ---
    Jezisi, nekdy se to fakt sejde...
    Hned po opetovnem zalogovani, kdy se probouzim ve svem hubu na stanici, mam persistentni "Trespass" warning.
    Po dalsim nalogovani jsem se ihned po nastoupeni do vytahu a kliknuti na "Lobby" glitchnul do voidu.
    Do tretice vseho dobreho, ale tohle je SC, takze jsem zvedavej co me ceka pri tretim pokusu :-D
    ...vlastne jakepak do tretice, za posledni 2-3 hodiny jsem kvuli bugum relogoval uz nejmin 6x :(
    BAT
    BAT --- ---
    Kazdy druhy vytazeni lode do hangaru je fake.
    (rika, ze mam lod v hangaru, ale nemam ji tam, a v terminalu rika ze je lod na padu, a muzu jen Claim)
    Je na to nejaky lepsi reseni, nez Exit to Menu a po navratu do hry novy retrieve a ze to uz snad pujde?
    BAT
    BAT --- ---
    VACA, TOMICK: To je tohle? https://starcitizen.tools/Overdrive_Initiative
    ...jsem myslel, ze to uz davno skoncilo.
    Nebo je ted nejaky jiny event? Nebo je to neco s Contested Zones v Pyro?
    BAT
    BAT --- ---
    Dal jsem se do vylepsovani te Aurory.
    Hlavne protoze 2x S1 Bulldog repeater je jak mlatit ty lode cepici, a clovek by u toho sesel vekem.
    V posledni bounty misi jsem mel znicit Prospector, a to trvalo snad pul hodiny.

Planovany equip zde: https://www.erkul.games/loadout/2PYC77da

Zatim jsem mel prasule jen na Sunflare power plant a 2x Attrition 1 repeatery.
    Pro jistotu jsem Attrition dal misto puvodnich Bulldogu, a Bulldogy presunul na hardpointy na "kridlech"
    (nevim zatim jak u Aurory, ale u jinych lodi se kridla typicky velmi snadno odpadavaji, tak kdyby nahodou, at mi v boji ty lepsi zbrane zustanou co nejdele).
    Dalsi na rade budou chladice, protoze power plant mi ty zbrane utahne, ale chlazeni asi optimalne ne.
    VACA
    VACA --- ---
    TOMICK: Ja to ted moc nesleduju tak se omlouvam, to je nejakej event za kterej dostanes f7a stand alone ship permanentne do hangaru? :)
    TOMICK
    TOMICK --- ---
    MONKEYFIGHTER: vcera jsme dale ve dvou dalsi F7A :) kdyby chtel nekdo helpnout, dejte vedet. Mam nejakej zakletej inventar. Kdyz me sunda NPC tak mi vsechno zmizi, ale kdyz me sunda player, tak mi vsechno zustane:) kvalitni bug!
    BAT
    BAT --- ---
    VACA: Ja mam obavu, ze to vezmou nejak za spatnej konec a nebude mit ten zamyslenej efekt, nebo to bude mit nejakej vedlejsi efekt, na kterej budou zase vymyslet novej lek, ten lek zase bude mit vedlejsi ucinky, tak to zacnou predelavat...
    Snad to dopadne dobre, ale taky bych se toho chtel jeste dozit :)
    VACA
    VACA --- ---
    BAT: Jo hele vono je to asi zadouci, lidi by si meli svejch lodi vazit a ne je pouzivat jako torpeda, nebo je odhazovat kdekoliv je napadne..

Ja myslim ze k prvni adjustaci doslo kdyz vypustili Polaris ktera ma hodne drahy torpeda. Lidi proste reclaimovali cely lode misto restocku.
    Tak pak udeali ze se polaris reclaimuje bez torped na palube..
    (Ale se vsema komponentama apod, jak je zatim zvykem)
    To vzbudilo velkej poprask v kimunite, ale jak to nakonec dopadlo, nevim…

Trochu premejslim jestli se k tomu dostanu na invictus launch week nebo pozdeji, nedokazu ted odhadnout…
    BAT
    BAT --- ---
    VACA: jezismarja, na crafteni jsem uplne zapomnel - a bylo mi bez te vzpominky tak dobre :)

Taky bych rekl, ze LTI bude k nicemu (nebo spis "ne potreba").
    Kdyz mam zase jako priklad pouzite Elite Dangerous, tak tam mi taky nevadilo, ze musim za rozbitou lod nemalo zaplatit.
    Kdyz si clovek rozmlatil naplnenej T9, ztratil desitky milionu jen na znicenem zbozi, a pak jeste musel zaplatit "pojistny" nekde od 2 do 10 mega, podle toho jak byla lod vybavena a jestli ji chces zase jak byla... clovek k tomu proste prizpusobi jak hraje, co dela, atp., pokud se to nevymysli uplne nesmyslne, tak se takove veci vybalancuji prirozene samy.
    Slo to v ED, pujde to i v SC.
    VACA
    VACA --- ---
    BAT: Ja myslim ze jsi dobre udelal. Tim spis kdyz mas jeste druhej ucet kde jak jsem pochopil mas asi vic zadotovano…

Ohledne pojisteni lodi, ja jsem naposledy hral nekdy v prosinci, a v pripade zniceni se reckaimuje lod vcetne vsech komponentu a zbrani, ktery na lodi byly naonstalovany. Pochybuju ze by se to od ty doby nejak zmenilo:D

Finalni iterace pojisteni by melo bejt nekolik urovni.
    Tier1: reclaimne se jen zakladni podoba lodi s OG komponentama a zbranema.
    Tier2: reclaimne se lod i s komponentama a zbranema ktery na ni byly nainstalovany v momente
    Tier3: reclaimne se i vcetne carga a “vyzdoby”

Funfact: “LTI” by mel bejt tier1, takze vlastne celkem k hovnu, s odpustenim :D
    I kdyz vlastne, jeste by tam mel bejt nejakej tier0 kdy nedostanes ani ten hull, ale jen nejakou cast jeho hodnoty.. Ale stejne, az tenhle system bude, nejspis si vsichni budou platit aspon T2, a po nejakym “LTI” nikdo ani nevzdechme..

Tohle je sle jeste nejspis hudba daleky budoucnosti…
    A vzhledem k tomu ze to jeste cely zkomplikovali craftenim lodi, ze i vlastni hull bude mit nekolik urovni kvality, tak se heste nejspis cela jejich interpretace pojisteni x-krat zmeni:D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam