Tak trochu to tady otevřu aktuálním tématem zima a elektrokola aneb malý e-bikereport ze zimních Novohradských hor, odkud sem se cca. před hodinou vrátil ::
Kolo : HAIBIKE FAT SIX 6.0 2017
Motor : YAMAHA PW
Baterie : 400Wh
Ujetá vzdálenost : 41 km
Nastoupané metry : 960m
Jízda:
- Sněhu tak akorát, dal sem to z Hojný vody kolem Vysoký, Hojnovodskýho pralesa a dál podél hranice, Žofínskýho pralesa do Pohoří a pak kolem lesovny na Žofíně a Černýho údolí zase zpátky.
- 4" obutí dobrý, drzelo to pekně (5" bych uvítal do hlubšího sněhu, kterýho ale zas tolik nebylo), jen asi dvakrát sem (celkem elegantně) vystoupil – to když se přední kolo seklo o hranu zmrzly koleje po traktoru.. :)
- Cca. do poloviny cesty jsem používal převážně režim STANDART, pak jsem začal víc využívat i režim ECO, finále pak i ECO+ a stejně jsem poslední dva kilometry už musel dojet za svý..
Poznatky :
- oproti klasickýmu ebajku s Yamahou PW a 400Wh baterkou, kterej dá při takovým převýšení v létě celkem v klidu 60-70km, tak tady dojezd hodně ovlivinila mínusová teplota a odpor sněhu a do určitý míry i podhuštěný 4" pneu..
- na druhou stranu v týhle kose to stejně bylo tak akorát, trochu sem podcenil zateplení nohou a obuv, takže nic co by vyloženě vadilo.
- a jinak zimní pohádka v království bílého ticha a jedné stopy, kromě jednoho lesáka sem nepotkal vůbec nikoho, parádní relax, nohy si taky užily, tričko a mikinu jsem propotil (a tím stmelil sál.. :) jako na klasice..
Resume:
Za mě ideální bajk, když je zima a sníh, jen bych rovnou vyměnil pláště za 5" a vzal verzi s 500Wh baterkou, kdyby byla k dispozici.