• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEElektrokola
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    MAESTRO_007: a aby to nevypadalo, ze jsem zastancem, ze kolo musi byt "top". to vubec ne, prave naopak mam rad obycejne fungujici veci a idealne co nejvic stare :-) ...je to otom, ze od urciteho stupne/cetnosti vyuzivani clovek oceni kvalitni/funkcni veci daleko vic. svym zpusobem je jedno jestli je tam 8kolecko nebo 12. jake znacky je ram. ale kvalitni vidlice, brzdy, motor atd. nikdy nebudou stat 35k :-)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    TOMBRIDER: ja si nemyslim, ze se na tom jezdit neda :-) ...ale na lepsim by se ti jezdilo lip a jezdil bys vic. a neni to jenom o pocitu z lepsich komponentu, ale opravdu se na tom lip jede .)
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Jste nějaký zmlsany :D
    Já mám Lectron Integra CVT, což je takovej ingot z roku 2010. Jezdím s tím do práce a na výlety. Pořád i se starou baterkou to nějakých 60-80km udělá. Všechny tyhle nový ekola jsou proti tomu luxusní žihadla...
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    TOMBRIDER: vicemene vsechno a nic :) ...je to dobre kolo na to, aby zjistil jestli opravdu bude jezdit a kdyz jo, tak si pak koupi neco poradneho za 60k+
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Kdyby šlo vyhodit požadavek na skládání. A do auta to dávat se sundaným kolem/kolama.
    Tak co je špatně na něčem takovém na dojíždění do práce?
    LEADER FOX Altar 2019 27,5" | EKOLO.CZ
    https://ekolo.cz/...e=heureka&utm_medium=feed&utm_campaign=ZbozoveVyhledavace&utm_content=HeurekaCZK
    ADAM
    ADAM --- ---
    EXX: shrnu, co pises: 

    - denne 40km, to je slusna porce km a 2 hodiny v sedle
    - "abych tim mohl pripadne i do lesa semtam .. trochu zablbnout"


    vyse zminene, je velmi intenzivni pouziti. ano, muzes to zvladnout na skladacce, ale ja osobne bych si chtel ty 2h denne v sedle i trochu uzit. tj. chtel bych, aby mi kolo delalo radost.

    mrkneme na ten decathlon. to je takovy etalon pomeru kvalita/cena. nesezenes tam super kvalitu, ale zaroven za dany penize nikde jinde nesezenes nic srovnatelne dobryho.
    pokud bychom se bavili o normalnich kolech (ne ebajky), tak by tvemu zadani vyhovovalo treba tohle: 

    https://www.decathlon.cz/horske-kolo-29-xc-500-id_8518393.html
    pokud pominu, ze to kolo je extremne levny (decatlon), tak je to stale dost zaklad.
    napriklad nema teleskopickou sedlovku, coz je zaklad k tomu, abysis "semtam mohl zablbnout v lese". stoji 3-9tis kc.
    dal to ma ne uplne extra predni vidlici se zdvihem 100mm, to na moc velky blbnuti do lesa neni.

    ale ma to prevod 1*12 a vcelku nizkou vahnu. cili tohle je kolo, na kterym si dokazu predstavit dojizdet denne 40km s tim, ze bude delat aspon trochu radost.


    samozrejme nevim, po jaky ceste jezdis. pokud asfalt, tak za podobny penize by delal vetsi radost mozna gravel-bike. ale uprime i v praze jde casto najit cesta do prace pres les a o to je pak ta radost z dojizdeni vetsi.


    jeste vetsi radost v lese by ti delalo kolo s vidlici s vyssim zdvihem, hravejsi geometrii a teleskopickou sedlovkou. to v dekaci nekoupis. namatkou:
    https://jizdni-kola.heureka.cz/trek-roscoe-7-2020/
    https://jizdni-kola.heureka.cz/kellys-gibon-50-2019/


    samozrejme vsechny tyhle kola nemaji vzadu odpruzeni. coz je vec, ktera pridava super pohodli a pokud jezdis mimo asfalt, tak ji proste chces. jedinej duvod, proc ji vzadu nemit je cena a udrzba. pocitej za zadni odpruzeni takovych 10-15tis navic.
    nejlevneji opet v tom dekaci: https://www.decathlon.cz/C-109188-horska-kola/N-144622-pohlavi~panske/N-67494-velikost-kola~29"/N-67493-velikost-zdvihu~120-mm/N-67493-velikost-zdvihu~140-mm/T-2012#product_8518388


    porad se bavime o tech nejlevnejsich kolech. aby kolo opravdu delalo radost, tak bych to osobne videl tak minimalne 1000 eur za neodpruzene a 2000eur za celoodpruzene kolo.
    tady mas test kola z dekatlonu: 
    https://www.youtube.com/watch?v=DBmIttbUHy4
    https://www.youtube.com/watch?v=-ZoPudPebeI


    a k tomu vsemu si pridej ceny za motor. dobre funguje jen stredovy motor. na kolik vyjde uprimne nevim, o ebajky se tolik nezajimam, ale rekneme 1000eur.
    pokud koupis cokoli levenjsiho, tak to proste zakonite bude nekde hodne osizeny a to kolo ti podle me proste delat nebude. pral bych jako minimum opet ted dekac, a to tyhle modely:
    https://www.decathlon.cz/horske-elektrokolo-stilus-e-am-id_8581581.html
    https://www.decathlon.cz/horske-elektrokolo-e-st900-id_8487240.html

    pokud koupis e-kolo za 1500eur, tak nejen, ze budes na cyklistiku tak akorat nadavat, ale navic za rok za dva ho stejne nebudes pouzivat (at uz protoze se pokazi, nebo ze te zacne naprosto srat).
    dopadnes stejne jako ja, kdyz jsem koupil ten scooter za 1tis eur. cena za km me ve vysledku vysla draz nez autem, protoze jsem ujel jen par set km, nez se pokazil. a to nepocitam, kolikrat jsem musel jet manzelku zachranovat, protoze treba nesel nastartovat....
    (a pritom kdyz jsem jej kupoval, tak taky vypadal celkem slibne:
    https://www.youtube.com/watch?v=Wpvi4ogBIiE )
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Najeli jsme za 3 dny asi 80km,ale v podstatě pořád z kopce do kopce.Kromě toho Šeráku jsme sjíždeli třeba jesenickej Smrk.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    GOR: Hele to samozřejmě netuším. Bylo to el.kolo DEMA, tuším,že tohle https://www.skimishak.cz/elektrokolo-dema-e-trail-max-600-27-5-l.html
    Btw sjížděli jsme třeba ze Šeráku asi 400m převýšení v serpentinách, tj skoro pořád na brzdě a naětsěstí když jsme byl téměř pře koncem, když jsme dojeli pře ramzovou, tam nám v tom sjezdu dolů zašly postupně na obou kolech kvílet brzdy..destičky pryč.
    GOR
    GOR --- ---
    EXCITE: Já jen že při 105 - 110 kg vlastní + 15 kg hmotnosti kola jezdím na V-brzdách bez problémů. Nebylo to spíš o tom, že obložení bylo aušus?
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    GOR: tak jak jsem jezdil cca 90 kg
    GOR
    GOR --- ---
    EXCITE: To zni zajimave. Kolik vazis, neni-li to tajny?
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    EXX: to je jasne, doufam, ze brzy vyresi nejak tu kategorii silnejsich kol a prizpusobi tomu STK, pojisteni apod. Když jsem jel loni po cyklostezce přes město, profičel kolem mě někdo na nečem podobném dobrých 80km/h. Kokoti budou vždycky jezdit jako kokoti. Poprvé jsem měl chuť na někoho zavolat policajty :( pak se nedivím, že někdo nadává na lidi na ekolech
    EXX
    EXX --- ---
    CLOVICEK: jj , tohle je masakr .. ale na silnici s tim taky nesmis , to je snad jasny .. je to spis uz motorka nez kolo , jako prukop je to skvely .. do doby nez po tom cajti zacnou jit ..

    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    taky uvazuju nad upgradem na tenhle ram... vychazi na nejakych 200$. Jinak Lada Jecminek si postavil docela peknou bestii
    The Fastest eBike for $3600 / Best DIY Electric Bike Available
    http://www.youtube.com/watch?v=F_yHTRN6DMs
    EXX
    EXX --- ---
    EXCITE: tlusty kola jsem videl .. ale to nepotrebuju .. taky jsem videl fotku z plaze .. mi prijde krajne nevhodny jezdit na kole s retezem na plazi ... jako pokud mi plaz skrizi cestu tak ok .. ale tvarit se ze je to "fun" vzit si takovy kolo a jit s tim blbnout na plaz to nevim .. tomu retezu se to dlouho libit nebude .. sem videl typka na fatbike a mel tam remen misto retezu .. rikal ze je to bezudrzbovy .. ale tak nevim no .. nezazil jsem a proto se tu ptam
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    EXX: Jo tak beru zpět. Ty tlustý gumy už tam jako volbu nemají,ale byly tam :)
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    EXCITE: ja s tim taky nejezdim po jesenikach, ale po rovine, polni cesty atd. neříkám, že je to ideální, ale zatím jsem neměl sebemenší pocit, že by to bylo nedostatečné
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    EXX: Já bych tedy na el. kolo bez hydrauliky nevlezl. Vloni jsme v Jeseníkách sjeli na půjčených el.kolách destičky na pl,ech. A to měli najeto 700km.
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    EXX: jinak ten motor je asi přestřel, ale na druhou stranu ty prudké kopce, co musím sjíždět pomalu, můžu vyjet 40km/h nahoru (se šlapáním, ať to tak netrápím)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    EXX: nevím, rozklikl l jsem ale nějak zvlášť jsme to nestudovat. Srovnání si holt musíš udělat sám. Co může být zajímavé je to,že ten Mate X může mít i 750W motor. Btw. ty tlustý kola jsi tam viděl?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam