• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEElektrokola
    Klub na výměnu zkušeností či (konstruktivních) názorů o tomhle čím dál rychleji se rozvíjejícícm odvětví cykloprůmyslu.

    VZHLEDEM K SITUACI VEDLE V KLUBU SLUŠNÉ HEJTY POVOLENY, CO BUDE ZA ČAROU SMÁZNU
    rozbalit záhlaví
    ONASYS
    ONASYS --- ---
    BATY: nene spis vykon/tepy a samozrejme i rychlost ale predpokladal jsem ze jsi nejel po silnici. FTP 4.01 W/kg je super:)
    BATY
    BATY --- ---
    Takže skoro pořád šotolina, polňačky, turistické stezky, i bahno. Tu bídu soudíš podle průměrné rychlosti? Nebo jak si na to přišel?
    BATY
    BATY --- ---
    ONASYS: Tak nevim, jestli jsem na tom bídně, asi záleží s kým se člověk porovnává...

    Jel jsem chvilku asfalt na začátku, než jsem se dostal do terénu a na konci asfalt, abych se stihl včas vrátit, tak jsem původní plánovanou trasu ani nedokončil. Celá trasa je zde, jestli to to zajímá: https://www.strava.com/activities/3361666304
    ONASYS
    ONASYS --- ---
    BATY: jaky povrch si jezdil? Kolik mas rocni najezd? Prijde mi ze jses na tom dost bidne:)
    BATY
    BATY --- ---
    Jinak, tady jsou ještě moje statistiky, když jsem se byl projet po práci na tom Specialized Turbo Creo SL Expert EVO:

    BATY
    BATY --- ---
    E-BIKE vs. BIKE: Jak zlenivíte na elektrokole v terénu?
    http://www.youtube.com/watch?v=fAYS3yi2UAY&t=1686
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    SN0008102070570: Já ti rozumím, mám taky 750W a jelikož chci dojiždet občas do práce (mám to 30km),tak to chci řešit tou změnou nálepky.Pro sichr.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Elektrokola v Alpách budí vášně. Začíná boj o budoucnost cykloturistiky - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...ocet-elektrokol-v-nemeckych-alpach-neustale-roste.A190912_104825_na-kolo_hig
    BANKMACK
    BANKMACK --- ---
    PSYSBEE: Díky za komentář.
    To mě nenapadla ta generační vyspělost motoru. Na to něco. Je fakt, že to je celkem nové. No zkusím sehnat více informací k němu.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    SN0008102070570: Podle mne stačí ta nálepka. Nějak si nedovedu v ČR představit,jak se ti cajt hrabe v kontroleru a hledá maximálku.
    GOR
    GOR --- ---
    OCTOPUSS: Hele, mam kolo co ma Shimano Tourney, coz je jeste vic lowcost rada, a ma nalitano 10k uplne bez problemu. Ma za sebou jen jedno serizeni pri garancce po 150 km. Po 8k jsem jen menil sroubovaci 7kolecko.
    To, ze to blbe radi bych hledal jinde nez v tom, jaka je to rada.
    Dluzno dodat, ze smyk nema stupne, takze treba moje draha polovicka by s tim asi daleko nedojela, ale ze by to nedelalo, co ma, rict nemuzu.

    Ale zase jako souhlas, ze usetrit par stovek na kole za tyhle prachy je prasarna.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    MAESTRO_007: je to divny, ale jako rohlíky :)

    BANKMACK: hele asi takhle :
    - na kolo ti nic moc neřeknu, tenhle styl jde tak nějak mimo mě. Štěpán (autor blogu) kola testuje už docela dlouho, tak něco o nich asi ví. Na druhou stranu na kolik jsou ale jeho postřehy a celkový verdikt legit a na kolik ovlivněný případným zaplacením testu ze strany výrobce, to fakt těžko říct..
    Nicméně lowcostovej Leader Fox to není a Rock Machine obecně nejsou špatně postavený kola, takže o kvalitu kola bych si asi nedělal starosti
    Spíš si nejsem uplně jistej tím motorem - jak dlouho už je na trhu? Jak na tom bude jeho případný servis, až se něco posere??
    Většině výrobců pár sezon trvalo, než vychytaly porodní bolesti - např. vakl na klikách u prvních BAFANG MAXDRIVU..
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    PSYSBEE: ta KTM je dobra hruza :D ...vsechno spatne, hnusne, mala baterka, vybaveni atd. to fakt nekdo kupuje? :)

    za 80k ma pekneho CUBE se vzduchovou vidlici, 625 baterkou a na XT/SLX

    CUBE Reaction Hybrid EXC 625 29 petrol´n´red 2020
    https://www.cube.eu/...ike/hardtail/reaction-hybrid/cube-reaction-hybrid-exc-625-29-petrolnred-2020/
    BANKMACK
    BANKMACK --- ---
    PSYSBEE: a co říkáš na rock machine? A ten jejich motorový systém. Máš s tím zkušenost?
    Trochu mě láká ten jejich storm touring, viz.

    Rock Machine STORM e60-29 25th Anniversary – TEST | BikeAndRide.cz
    https://www.bikeandride.cz/2019/06/rock-machine-storm-e60-29-25th-anniversary-test/

    Zda se mi, že to není úplně crap za ty peníze, ale možná se mi to jen zdá.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    PSYSBEE: a doplním - řekněme, že máš vedle sebe tohohle APACHE HUPACHU CX a KTM MACINA RACE 291, před nima stojí typický zákazník tohohle segmentu a rozhoduje se, který vezme..
    Tobě by rozum říkal, ber Apache, má největší možnou baterii, lepší vidlici, relativně slušný 12 řazení (SX je sice u SRAM 12ek základ, ale nějak fungovat bude), relativně slušný brzdy a náboje..
    A co řekne rozum valibukovi? ... noooo, baterku to má sice slabší, ale já toho stejně tolik nenajezdim, Shimano to má a pepa (majitel autodopravy), co s nim chodim po golfu chlastat si loni s manželkou koupili KTM a jsou moc spokojený.. a hlavně je to rakouský KTM, což jsou prej ty nejlepší elektrokola, říkal Pepa... Tak teď je ještě podojit o pořádnou slevu a je to doma..
    :)
    Takže asi tak. Baterka, motor, značka a cena - to je to co řeší typickej zákazník elektrokol střední a vyšší třídy.. (proto je Crussis taky tak uspěšný - dělaj kola s velkýma baterkama za dobrý ceny a to že na kola dávaj v nižším segmentu vidle ZOOM nebo tam kde jiný už dávaj vzduchovky, tak oni levný pružinovky, je většině zákazníků ganz egal.. Jo a samozřejmě maj Jardu Jägra, kterej chudák až do včerejška nevěděl, že elektrokola existujou :)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    OCTOPUSS: hele jeste pro zajímavost - vzal jsem e-MTB s cenovkou kolem 75.000,- (MOC bez slev) Namatkou jsem vybral rakousky KTM, ceskyho APACHE a MTF (WTF?!) z Mountfieldu..
    A rozdily?
    HUPAHU BOSCH PERFORMANCE CX 625 | Apache-Bike.cz
    https://apache-bike.cz/cs/katalog/produkt/hupahu-bosch-performance-cx-625
    Zatimco Apache nabídne v ceně 74999 vzduchovou vidli stredni tridy SR RAIDON 34, 12ti rychlostni SRAM SX, brzdy MT-500 a napr. boostove naby DEORE - to vše na 4. generaci BOSCH PERFORMANCE CX a 625Wh baterii.

    Horské elektrokolo Hill 9.1 (20) - BB | Mountfield
    https://www.mountfield.cz/horske-elektrokolo-hill-9-1-20-bb-4koe20124
    WTF Bédy Trávníčka s tím samým motorem a cenovkou 72.990,- (s "volitelnou" baterie 625Wh) nabídne pouze základní vzduchovku XCR 34, 10ti rychlostní DEORE, brzdy MT-401 a ALIVIO náby..

    KTM Macina RACE 291 2020
    https://elektro-kola-ktm.cz/horska-elektrokola-ktm/ktm-macina-race-291-2020.html
    A rakouská prémiovka KTM v ceně bez mála 80ti tisíc? Oproti levnější konkurenci baterie pouze 500Wh (což pro spoustu potenciálních kupců začíná být "vážný" handicap) a netlumící pružinová SR XCM vidlicem, byť aspoń už s 34mm nohama. Jinak klasika 10ti rychlostní DEORE, boostové DEORE náby a na vrch 4-pístkové brzdy MT-420, což se pro zastavení valibuků, co si to kupujou, docela hodí...
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    NTR23: vypada to na silnici :) ...a je to dobre treba k tomu, ze s kamosema silnicarema jezdi starsi typek co by jim uz nestacil, tak si koupil neco podobneho (jenom za 120k) a konecne se snema ve skupine sveze :) ..a kdyz je velky vitr a ma dost baterky tak ho poslou obcas i na spici rozrazet :D
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    OCTOPUSS: hele tezko rict, kolik stoji vyrobce, kterej ty motory bere v nekolika set az tisicu kusovy serii, ale nas samotnej motor BOSCH, když sme tenkrát repasovali jedno kolo stal v nakupu neco kolem 20-25k, ted nevim uplne presne .. a 500Wh baterie cca. 15k + ovládací prvky, kabeláž atd..

    Proto, když chceš slušně vybavený kolo se středovým motorem, tak člověk nesmí chtít BOSCH, ale třeba levnější (ale plně funkční) čajnu BAFANG MAX DRIVE nebo česko-japonskej COMP DRIVE, kdy dámskej horák se vzduchovou vidli a 1x10 DEORE řadou stojí bez slev 50k až 55k, vyprodejovky pak klidně i 40k..
    YAMKA COMP | Apache-Bike.cz
    https://apache-bike.cz/cs/katalog/produkt/yamka-comp
    YAMKA MX-I 1 | Apache-Bike.cz
    https://apache-bike.cz/cs/katalog/produkt/yamka-mx-i-1
    Apache Yamka MX 2018 od 39 990 Kč - Heureka.cz
    https://elektrokola.heureka.cz/apache-yamka-mx-2018/#
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Hm, ok.
    Asi to chce dalších deset let, aby spadly ceny. Ať mi nikdo neříká, že elektromotor a baterie stojí víc než 30 tisíc. Ani hovno...
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    OCTOPUSS: dnešní Altusy a Acery jsou už trochu jinde než byly před 8 rokama..
    Jasný, na horáka by sis to nedal, ale na krosový kolo to stačí..

    OCTOPUSS: ne my si asi nerozumime a nejspis nebudem.. Me je u prdele nejaka genderove vyvazena debata - ja se bavim o damskym trekovym elektrokole a ja ti proste rikam, ze vetsinu zenskych proste nezajima, co je to za řadu. Jsou to proste poznatky z realnyho zivota, ktery mam kazdej den v praci..

    btw: já výrobce neobhajuju, taky se mi to dvakrát nelíbí, že na kole za 50 litrů je Altus a ne aspon Alivio.. A neobhaji to ani fakt, že víc jak polovinu ceny kola tvoří cena motoru a baterie BOSCH, takže na kolo jako takovy tam zbyde neco kolem 15ti litrů..
    Ale dela to tak spousta vyrobců, Apache rozhodne neni jedinej..
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    PSYSBEE: Mám zkušenost, že řešit věci podle pohlaví je trapnej šovinismus.
    Moje žena, kterou technický věci nezajímají, a pro kterou je kolo jen nástroj pro přesun z bodu A do bodu B, okamžitě poznala rozdíl mezi Acera a SLX/Xt přehazovačkou a brzdama.

    Neřek jsem, že někdo řeší, jak se ty komponenty jmenujou (a zase, ani drtivá většina chlapů netuší, co jsou ty komponenty zač a jak se jmenujou, o pohlaví tu vůbec nejde). Tvrdím, že i pro svátečního jezdce mají smysl komponenty, který nejsou v kvalitě Tesco.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam