• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEElektrokola
    NAILER
    NAILER --- ---
    MCKIDNEY: Zkoušel jsem to (320 Wh stanice spello a 160 dobíjená baterie) a ztráty AC + adaptér na nabíjení byly takový, že jsem tu baterii dobil přesně jednou a byl konec.
    ADAM
    ADAM --- ---
    MCKIDNEY: Zatím jsem to z toho nenabijel. Počítám, že dam cca těch 1.5x
    NAILER
    NAILER --- ---
    ADAM: Takže by to bylo nějak takhle?
    - píchnout kolo
    - přes BT nastavit schedule once na AC na 2 hodiny a DC a USB vypnout úplně
    - po 2 hodinách se vypne AC (takže bude vyplé AC, DC, USB)
    - po dalších 2 hodinách se to vypne úplně

Dokázal bys prosím ověřít, že se to fakt stane?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    NAILER: Promin, v tom sklepe je ti to k nicemu. Videl jsem zasuvku a zapomnel jsem ze myslis Out a ne In ...
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ADAM: Baterie je v pohode, to je klidne 95%. Problem je AC ztrata a pak nabijecka samotna. Podarilo se ti dat aspon 1.5?
    NAILER
    NAILER --- ---
    MCKIDNEY: Tomu nerozumím, zásuvku ve sklepě nemám.
    ADAM
    ADAM --- ---
    NAILER: Začátek nabíjení se nastaví viz foto. Nastavuje se to zvlášť pro ac, usb a DC.

A tomu vypnutí mám nastaveno automaticky při poklesu výkonu pod 12w (2h timeout, ten je nejkratší. Jde prodloužit či vypnout)

MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    NAILER: Nektere modely maji i by-pass, kde to pouzije AC a baterku jenom kdy zasuvka prestane dodavat dost.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Jedinne co bych rekl, je zkuste najit model co ma zelezne clanky a ne polymer.
    Dabbsson DBS2300 Portable Power Station Review & Teardown
    https://www.youtube.com/watch?v=qPrc7Np47gk
    NAILER
    NAILER --- ---
    ADAM: Jo, kdybys to mohl vyzkoušet, tak by mi to fakt hodně pomohlo. Use case je jasnej, píchnout kolo a odejít, a musí zvládnout se to po dobití kola (bez vytažení ze zásuvky) do nějakýho rozumnýho času (třeba hodina, dvě max) úplně vypnout.
    ADAM
    ADAM --- ---
    NAILER: Jo, tak časovač má zrovna ten dabbson dobrej. Dělá se to přes mobilni appku, jednotlivé výstupy se zapínání zvlášť a jde tam nastavit časovač s týdenním rozvrhem. A dal se dá nastavit, že se to vypne, když výstup klesne pod nějakou úroveň.

Čili asi bych v tvém případě nastavil samozapnuti třeba denně večer a při poklesu proudu se to samo vypne třeba do hodiny (za tu dobu to sežere nula nula nic)

Kdybys chtěl něco konkrétního zkusit, můžu otestovat. Samotneho mě zajímá, jak spolehlivě to funguje
    NAILER
    NAILER --- ---
    U toho tvýho v manuálu píšou

The default standby time is 2 hours. The device will automatically shut down when other power buttons are turned off and no other power source is detected within 2 hours. Standby time of AC and DC can be set via the Dabbsson APP.

Nastavím standby AC+DC třeba na hodinu a standby celkově na hodinu a počítám s tím, že za 2 hodiny po dobití kola se to celý vypne?
    NAILER
    NAILER --- ---
    ADAM: Jestli to budu tahat do sklepa každej den nebo ne, to nech na mě. (Hint: určitě nebudu, mířím na 2000Wh, kolo má 360Wh baterii, je tam bezbariérovej výtah a jdou použít kolečka). Hlavní věc, co mě trápí, že bych potřeboval časovač na vypnutí. Píchnu kolo (respektive manželka), nastaví časovač na 2 hodiny, odejde a baterka se úplně vypne a neztratí nic na provozu AC, DC, BMS a podobnejch nesmyslů, protože jinak to bude jak píšeš a budu tahat 2000 Wh baterii domů po každým jejím ježdění :-)
    ADAM
    ADAM --- ---
    NAILER: A do sklepa bez zásuvky to teda moc dobrý nápad není, protože to je dost těžká kráva. Nosit to nějak denně po schodech by se mi moc nechtělo....
    ADAM
    ADAM --- ---
    ADAM: Koupil jsem na tenhle účel tohle. Ale zatím jsem to pořádně nevyzkousel. Počítám, že to nenabiji 2x do plná, ale zase během jízdy autem to můžu dobíjet.
    NAILER
    NAILER --- ---
    Nabíjíte někdo kola nějakou powebankou? Nemám ve sklepe zásuvku... Měl bych pár dotazů.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    MARASAN: asi podobně jako ty v Krně :-)

Obecně proč se o tom nepobavit, ale na nyxu jsou na to vhodnější auditka, tak tyhle diskuze směřujme primárně tam.. Dekuji ;-)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    PSYSBEE: co budejovicky trolejbusy? rekuperujou? ;-)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    boží.. a ted zpátky k elektrocyklistice! :-D
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PEPAZZ: ...a tramvaje rekuperujou taky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam