• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEElektrokola
    Klub na výměnu zkušeností či (konstruktivních) názorů o tomhle čím dál rychleji se rozvíjejícícm odvětví cykloprůmyslu.

VZHLEDEM K SITUACI VEDLE V KLUBU SLUŠNÉ HEJTY POVOLENY, CO BUDE ZA ČAROU SMÁZNU
    rozbalit záhlaví
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    MARASAN: jasny .. no me by stacilo napsat ty základní specky od majitele, kdyz uz sem dava fotku..
    - neni pravidlo, ale ušetří to par kliku na guglu..

Trochu sem doufal, ze to bude na SX line, pac ty kola mi uz vahove davaj smysl..
    Kazdopadne ram pekne udelanej a vahadlo co vypada uz deset let stejne mi vyvolalo vzpomínku na svyho ex-Remedyho 2015.. :-)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    LAUNCHER: spec pls - zj. motor, baterka?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Tak se sem také hlásím, Trek Rail 🚲

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NAILER: Vyndat baterii a tu nabít bez kola nejde?
    MINER
    MINER --- ---
    NAILER: Energie na dobití baterky 500 Wh je v současných cenách asi 5 kč.
    Můžeš všechny na schůzi pozvat na pivo a párek a při současných cenách piva a párků to zhruba vyjde:)
    NAILER
    NAILER --- ---
    FAT: Mám, ale nechci parazitovat na společný energii ve sklepě... To se bude na další schůzi svj řešit, proč to najednou tolik poskočilo.
    FAT
    FAT --- ---
    PSYSBEE: Jo jo, to je ono.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    FAT: tohle?
    ER4 Rozdělovač žárovek zloděj e27 | MALL.CZ
    https://www.mall.cz/elektroinstalacni-material/er4-rozdelovac-zarovek-zlodej-e27-100090175621
    - díky za tip, neznal jsem
    FAT
    FAT --- ---
    NAILER: A máš tam světlo? Jestli jo, tak se prodává tzv. zlodějka. Zašroubuješ místo žárovky a z boku máš vývod.
    ADAM
    ADAM --- ---
    NAILER: Imho to po skončení nabíjení bude mít max 1w. 12w by byl slušný fuckup. (Ale při nejhorším tam halt je ten timer.)
    NAILER
    NAILER --- ---
    No na vypnutí AC, protože ten nabíjecí adaptér na kolo by mohl z nějakýho důvodu žrát vic než 12 W.
    ADAM
    ADAM --- ---
    NAILER: Tak vypnutí bez problémů. Při poklesu pod 12w se za 2h (či víc) sma úplně vypne. Timer pak vubec k ničemu nepotřebuješ.
    NAILER
    NAILER --- ---
    MCKIDNEY: jj přesně, zapnutí se pořeší, potřebuju jí vypnout.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ADAM: Myslim, ze to ale neni problem pro nej ne? Kdyz zacina tak tam nekdo je a muze zmacknout on. Vypinani je to co ho trapi.
    ADAM
    ADAM --- ---
    NAILER: Takže ještě oprava. Timer funguje, jen když je jednotka ve standby módu. Nefunguje, když je úplně vypnutá. Takže bys ji nikdy nemohl vypnout musel ji mít neustále ve standby.
    Zkusim změřit, kolik % bude, když ji budu mít ve standby několik dnů
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    NAILER: Invertor neni to nejhorsi, s tim pocita vyrobce. Nabijecky jsou casto nekvalitni a tam je problem. Specialne u rychleho nabijeni, kde i ta samotna baterie muze zahazovat teplem. ~70% v tom videu odpovida ocekavani.

Nicmene je to porad reseni a drzim palce!
    NAILER
    NAILER --- ---
    ADAM: Supr, dík, připomenu se. Mám to do sklepa a pak ještě do auta, ať neždímu nástavbovou baterii, takže tam věřím, že mám stejný požadavky jako ty (nabíjení přes 12V, potenciálně solár atd).
    ADAM
    ADAM --- ---
    NAILER: Pokusím se ověřit, ale dej mi pár týdnů. Na 99% by to mělo fungovat přesně jaks to popsal.

Co vím je to, že jsem to měl vypnuté třeba měsíc a neubylo z toho ani jediné procento.
    NAILER
    NAILER --- ---
    Nicméně bych řekl, že s vyšší kapacitou baterie bude ztráta AC invertoru poměrově nižší? Tady týpek 2 kWh baterií dá 2x 625 Wh kolo a ještě kus zbyde. https://www.youtube.com/watch?v=6UigoQVU32Y
    NAILER
    NAILER --- ---
    MCKIDNEY: Zkoušel jsem to (320 Wh stanice spello a 160 dobíjená baterie) a ztráty AC + adaptér na nabíjení byly takový, že jsem tu baterii dobil přesně jednou a byl konec.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam