• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEElektrokola
    HAKUBJOZAK
    HAKUBJOZAK --- ---
    PRE pujcovna elektrokol vyprodava po sezone kola a nabizi mi https://cz.author.eu/eleve-29-2021-22-ua4293950223 za 32.000. Pry ma najeto 1000km a je cerstve po servisu.

Ja mam za sebou 2 testovaci jizdy pres Divokou Sarku a bylo to v pohode. Primarne bych to vyuzival na kratsi cesty po Praze (dovoz deti do skol(ek)) a ulehcilo by mi to krpaly po ceste. Nepotrebuju, aby to za me uplne jelo, ale abych po 20km do prace dorazil cerstvy :)

Dava smysl to koupit? Nebo uz dnes klidne sezenu neco podobneho/lepsiho v podobne cenove revoluci? Podle pana je to pry slozene z kvalitnich komponent, relativne k novym kolum lehke, ale motor je dost slaby.

Poradite, prosim, zkuseni?
    NAILER
    NAILER --- ---
    ADAM: Koukám teď po Anker Powerhouse 767, 2KWh a má to kolečka a madlo na transport, to bych vlastně docela využil.
    ADAM
    ADAM --- ---
    NAILER: Jen dbs1300 (i tak to je celkem velké a těžké) a klasicky hagglezon > amazon. Jinde nakupuju fakt výjimečně.
    NAILER
    NAILER --- ---
    ADAM: Kdes to kupoval (tipuju dbs2300)? V ČR to nikde nevidím...
    VINC
    VINC --- ---
    ADAM: Kousek od La Spezia jsou ty doly na mramor, jsou tam slušný hory... to bude ono...
    ADAM
    ADAM --- ---
    CLAUDE: Nepozná někdo, kde cca to je? Asi Itálie říká, že to je u moře. Ale přecijen trochu přesněji by se mi to hodilo...já si tam nikde takové vápence nevybavuji...

AMFLOW PL | The Peak Of eBike Power And Possibility?
    https://youtu.be/efAjzuBtCNw?si=OpdTkDbEfD9UrRQe
    CLAUDE
    CLAUDE --- ---
    PSYSBEE: Děkuji, předám.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    CLAUDE: necekat zazraky, ale za ty prachy ani nelze..
    eFolding | LEVIT
    https://www.levit.bike/efolding
    CLAUDE
    CLAUDE --- ---
    Kolega shání skládací city e-bike do 25k, má šanci na něco rozumného s lepším motorem nebo se opravdu raději koukat po servisu v místě bydliště a bude se muset spokojit s něčím z Kauflandu nebo z Mountfieldu? Co jsem rychle koukal, tak bosch je asi pase a i bafang začíná tak na 40k... Děkuji za radu.
    MIC
    MIC --- ---
    STEMBUS: Dekáč nebrat, když už nový kolo, tak co nejvíce zábavy a nejméně starostí... Motor je základ, ale Shimano přehazovačka, brzdy atd. je prostě o x levelů spolehlivější než Deca-shit...
    Rozhodně bych neobjednával přes internet, ale zajít do "normální" cyklo prodejny kde bydlíte a hlavně dělají servis.
    A myslím že s výběrem motoru nejlépe poradí cena - v prodejně co není supermarket-shit a sami dělají servis, tak určitě prodávají cca 3 značky kol, se kterými mají roky dobré zkušenosti a vědí že ten zákazník jim to tam bude vozit na opravy... A z těch "normálních" značek imho nejde koupit vyloženě shit a cena zkrátka odpovídá...
    Já osobně jsem si koupil celopéro co má Bafang, protože bylo za cenu co s motorem Panasonic je jen přední odpružení a max spokojenost.
    Teda už je to krapet mimo rozpočet co si posílal, ale teď bude podzim a slevy - takový nejlevnější celopéro není vůbec špatná důchodco kára... :-) Jednou v životě tatík sjede obyč obrubník na celopéru a láska na celej život :-)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    STEMBUS: no samozrejme smysl ma vsechno - motor, geometrie i vybava..

Klidně si udělej nějakej pruzkum napric trhem a co te zaujme z hlediska moznosti koupe v blizkosti bydliste rodicu, tak mi klidne posli do pošty, muzeme to probrat konkrétně.. :-)
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    PSYSBEE: hele myslím, že jsou stále v poho (původně ani elektro nechtěli, ale to já sem je do toho ukecal, že výhledově to velmi oceněj a bude je to bavit víc než jezdit kolem baráku pač jinam by na normálním už brzo nedojeli) a takže štangle, případně snížená štangle je asi cajk...

klidně buď konkrétní, zajímá mě to ;)

a takže chápu, že nemám ani tak řešit samotný kolo jako spíš hlavně prostě na jakym motoru je to postavený?

Já právě chci najít něco kam se zajedou na to mrknout, sednout a i do budoucna budou mít servis poblíž... a já třeba bych je třeba vyslal do Dekáče co maj kousek od nich (ale řeknu jim ať si u dvěří odplivnou za tu ruskou pachuť :/ ) nebo do jinýho většího krámu, ale zas na druho ustranu je mi jasný že přesně takovej Mountfield je něco co sem jim rovnou řekl at ani neuvažujou...

Ale fakt nevím, jeslti třeba ty z Dekáče jsou OK nebo ne atd atd...
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Samozrejme se s tim naucis - nicmene jednou omylem proslapnes a jsi v pankejtu.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    E42: Jestli nekdy jel na starsim elektrokole, tak intuitivne pochopis :D Kazdy novy e-bike "musi" mit pedal ve forme pomocnika pri slapani.

To se v praxi meri pomoci 2 sensoru:
    - Kadence (Jak rychle jsi slapnul).
    - Tocivy moment (Jak silne jsi slapnul)
    Ty jsou pak vyhodnocene vetsinou levnym algoritmem jako signal k motoru.

Jedno se chova jako posilovac a druhe se chova jako plynuly pedal s rozdilnym odporem (Zalezi na terenu a prevodu).
    Na starych elektrokolech s pohodlnym prevodem neni problem poslat signal motoru: ted jed z 1km/h na 25Km/h okamzite.

Maji tam byt ochrane krivky, aby se duchodce nezabil. Nicmene hlavnim meritkem je cena toho algoritmu.
    E42
    E42 --- ---
    MCKIDNEY: Jelikož jsem vůbec netušil, o čem mluvíš (e-kola sleduju jen ze zvědavosti), tak jsem si to dohledal a tohle sem odložím k užitku podobně neznalých:

E-Bike Sensors: Everything You Need to Know
    https://www.lemmofuture.com/blogs/news/e-bike-sensors-everything-you-need-to-know
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MCKIDNEY: Add sensor: Cadence & Torque +1 pro M410
    BAFANG | Motor | MM G333.250.C
    https://bafang-e.com/en/oem-area/components/component/motor/mm-g333250c
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Rodice OG nyxaka: jako povinnost bude power based sensor (Dneska uz bezne, ale nemam prehled).

Nikdo uz by se nemel ucit na kole co meri rychlost rychlosti slapani - na tom padaji i mladi.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Tyvoe, kdo boha dal za tehle zcela legit dotaz STEMBUSovi minus??? :-( Banany jsou k dispozici u majitele zdarma dyztak..

STEMBUS:
    - a chteji uz neco s ultranizkým nástupem nebo maj jeste nohy a kycle v cajku a klidně něco se štangtlí, ev. dámskou sníženou štánglí?
    - nechci propagovat nasi znacku, takze nebudu uplne konkretni, ale za 50k se uz da sehnat i neco na Boschi, byt s mensi baterkou..
    - anebo za 40k sezenes něco na BAFANGu (M400/M410) uz s vetsi baterkou.. BAFANG +- funguje, není ve svý kategorii nijak zásadně horší než konkurence a letos snad už konečně otevřou i servisní centrum tady v ČR (teď se všechny reklamace musí řešit s Wroclawi v Pšonsku, což bejvá na trochu delší lokte..)
    Z povahy věci nemám rád low-cost značky CRUSSIS (ty co tajili před Jardou Jágrem, hrozná kolotočářina, na druhou stranu ty jejich ceny v poměru k výbavě jsou teď fakt dost nízko) a MTF (já nechci sekačku, já chci funkční kolo!)
    - zkus mrknout po něčem na PANASONICu, ale nemám osobní zkušenosti s tímhle motorem - rozhodně koupit někde poblíž místa bydliště, ať máš k dispozici servis v místě a ne na druhým konci republiky..
    - nebral bych VINKU - ten motor je v zasadě výkonem atp v pořádku, ale u tohohle imho nechceš za pár let řešit opravy... Ale třeba mě někdo vyvede z omylu..
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    měl bych dotaz - začínám shánět elektrokolo pro rodiče - požadavky jen obecné, čili aby to bylo trekingové kolo rozpočet 40k +/- 10k (max)

nasměrujete mě kde najdu nějakej rozumnej online výběr (samo sebou si to kolo před koupí vyzkouší) a jakým značkám se vyhnout nebo naopak jaké jsou ty nej poměr cena/výkon a spolehlivosti?

díky
    NAILER
    NAILER --- ---
    FAT: tak bohužel je tam zářivka
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam