• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEElektrokola
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    D_B_M: s tim treba v Austrii mas smulu
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    D_B_M: a za ty penize, co dneska za ty kola chteji, bych se stejne koupil stark varg :)
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    MARASAN: mam od novoty bosch gen4, pres 12kkm, celopero enduro, les, sem tam bikepark a nemuzu na to rict krive slovo..to by imho melo stacit kazdemu.. mam teda speedbox do 60kmh ")

ted jsem mel pujcenej ten novej avinox a to je pro normalniho smrtelnika naprosty prestrel..
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Ja si ted v Alpach zablbnul s mestskym trekingovym elektrokolem, ano vc. nosice a blatniku. Dal jsem mu za usi,ale prezilo snad bez uhony. No ale vyjezdy do kopcu a tam nahore pak nejaky ten xc teren, bahno, schody nahoru i dolu, bez specialniho nároku na downhill a singletraily mne teda chytl. Takovy jednodenni vylet bez ohledu na souradnice. Primarne ze zdravotnich duvodu teda eBike.

No a hned sem zacal sondovat. Koukal sem na Turbo Levo od Spešlu a jakoze lakavy. Kdo ma podobnej bajk? Na Spešlu chválí dobre naladenej pohon, jak to mají Bosche, jestli to tady nekdo jezdí? Mame Spešl doma a ten pohon je prikemnej a je silnej. Ted uz je navic novejsi verze.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Tady vidím díru na trhu, hromada lidí ráda šlape, jezdí většinou na první, maximálně chvílemi druhý stupeň asistence a nepotřebují bůh ví jaký výkon nebo krouťák. Motor typu Bosch SX se 700 Wh akumulátorem by mohla být pro ně zajímavá volba. Jen by to kolo nesmělo být dražší než plnotučný motor a akumulátor…

Bratr-šetřílek si takhle koupil na Alze karbonový pseudotreking Sava s 400Wh akumulátorem a slabým motorem v zadním náboji. První věc, kterou bylo třeba udělat, byla výměna původních sebevražedných brzd za v bedně ve sklepě nalezená základní Shimana. Pak už s tím šlo jezdit, ale při jízdě to má tendenci se kroutit (zvláště s těžším jezdcem) a v delších kopcích je cítit, že tomu dochází síla. Ale kolo je lehké a vlastně vypadá docela hezky.
    ADAM
    ADAM --- ---
    PSYSBEE: Tq má 580 a do batohu bych si vzal 360 k tomu. (extenderu bych se vyhnul, protože ty mívají o dost horší weight to watt poměr).
    To už by právě mohlo být celkem použitelné....
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    ADAM: s jak velkyma baterkama se delaj kola s TQ motorem? Bosch SX nabízí vetsinou maximálně 400Wh (+ 250Wh extender)
    ADAM
    ADAM --- ---
    Máte někdo zkušenosti s mid assist kolama? Moje plnotucny enduro trochu zlobi a bude potřebovat servis. A tak si říkám, že se hodí mít náhradní kolo. A líbí se mi tq 60nm motor.

Jde mi o to, že na svém plnotucny kole s exctenderem udělám při brutal šetření asi 2500 vyskovych metru a to je na výlet na půl dne. Kdybych chtěl na pořádný celodenní výlet, tak mi to nestačí. Mám prostě s dojezdem celkem problém.

Takže k čemu člověku těžký výkonný motor, když stejne šetří celý den na nízké pripomoci? Neni teda rozumejsi vzít rovnou slabší a lehčí motor (a o to větší baterku třeba) a ti pádem dojet dál?

Máte s tím někdo zkušenost? Je 60NM hodně k nasrání, nebo už to do kopce trochu táhne?
    OT_
    OT_ --- ---
    ADAM: V porovnání s touhle novinkou je krasavec každé kolo:)
    https://www.pinkbike.com/news/first-look-rocky-mountain-altitude-powerplay-3.html
    ADAM
    ADAM --- ---
    HEAVYN: Santa ylumic přesunula doku někdy kolem toho roku 2018 a mám pocit, že spousta dalších značek. Já tak nějak vídám od té doby jen enduro kola, které mají v podstatě celý přední trojúhelník prázdné a tohle řešení se mi zdá děsně retro. Ale můžu se plist. Jako nic proti toku, sám to takhle na sante z roku 2017 mam, ale subjektivně to vnímám zastarale a už bych si takové kolo asi nekoupil. On ten amflow obecně je prostě spíš takovej ošklivej...
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    ADAM: Počítáš Specialized, Canyon a spoustu dalších, který to tak dělaji mezi normální značky? Nebo je normální značka Unno?
    NOELL23
    NOELL23 --- ---
    ADAM: jo taklenc, njn stale je to nejlacinejsi zpusob, bohuzel tady je taky uplne jina cenovka ;) ale souhlas, tohle je strasna mrda!
    ADAM
    ADAM --- ---
    NOELL23: Subjektivní to je, to souhlasím. ale vesměs všechny normální značky přestali dělat tohle umístění tlumiče cca 2018...

Pěkný kolo s dji je tohle:

NOELL23
    NOELL23 --- ---
    ADAM: Tak to je hodne odvazny/subjektivní tvrzeni. Nahod "hezky jak den" ;)
    ADAM
    ADAM --- ---
    Je to úplně jedno, protože to je hnusný jak noc a už to naštěstí není jediná značka s motorem dji, jako nedávno. Takže už to není důvod kupovat.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    HEAVYN: jj, souhlas, az budes mit nejaky feedbacky, sem s nima
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    PSYSBEE: jezdil jsem tu po silnici pred kramem, takze nevim nic, necht posuzuji schopni testeri a ne JPP nebo ja gravelkolkar
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    HEAVYN: něco sem zaslech, že se to prej trochu pod prdeli kroutí, ale zatím je to JPP..
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    Stihnul jsem udelat par obrazku Amflow PX, ktery jsem vybalil z bedny a hned sel dal.

MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    GANBOY: když si člověk uvědomí, že tady v klubu o elektrokolech aspoň tři roky provokuješ s motorkama na cyklostezce a vyžíváš se v tom, jak na to ostatní reaguji, potom ta hláška o blbeckovi na internetu dostává nový rozměr .)

Ten voager1 už aspoň kolo připomíná. Ve skutečnostiprvní co na mě vyskočí pri hledání je video jak na tom jedou do kopce bez šlapání.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam