• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEElektrokola
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    a cx5 smerem dole kopcom o dost tissi, nez cx4..ale na sram v tomhle nema nikdo
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    ale budu drzet cx 4gen, dokud mi na to nekdo proda tu servisni sadu, nebo dokud definitivne nepraskne ram..
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    ja bych dneska asi koupil bosch 5gen..

4gen z kopce chrasti strasne, ale to moje klouby taky :)
    ale zase jsem koupil sadu lozisek a reposoval si motor sam doma.

.avinox je zbytecne silnej urcite a to mam na kole limity imho docela vysoko..a cely je to zality v plastu = neservisovatelny..
    ADAM
    ADAM --- ---
    D_B_M: Občas mi to haze nějakou chybu spojení a nebo se to vypne. Googloval jsem a jsou to nějaký zkorodovany kontakty. Nic vaznyho, zatím to vyřešilo nastříkat tam kontaktol, ale bude to chtít do servisu a ty kontakty nějak vyměnit.

Tak při té příležitosti jsem začal přemýšlet, co bych vlastně dnes kupoval. Jestli dji, nebo bosh. Ani jedno vlastně nic moc pro mě. Bosh prý není úplně tichý při cestě dolů. To už mě sram rozmamzlil, že fakt nechci nic slyšet. A dji? Když se zamyslím, jak jezdím, tak brutální výkon nepotřebuju.jedu nahoru vždy raději po asfaltu a šetřím si sílu na trail dolů.
    No, a koukl jsem na web propain a maj tam nádherný kolo s TQ motorem. Ten by měl být nejtissi že všech, baterky už taky mají dost velký... Tak nad tím jen premejslim, jestli by to nedávalo smysl.
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    ADAM: ty mas toho propaina, zejo? co se na tom sere? dost jsem po nem koukal, az definitivne znicim soucasny kolo..
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    MARASAN: volne preformulovano - spesla za plnou kupuje jenom debil
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MAESTRO_007: ve speslu dostane slevu kazdej, kdo se opta
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    ale ja celej zivot jezdil 20kg sjezdaky bez motoru, takze mi 25kg ekolo neprijde az tak tezky :)
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    ADAM: za me, kdyz motor, tak plnotucnej..

na tq60 jsem najel necelej tisic vyskovych a baterka ko, to dam jeste porad i za svoje, i se sroubama v pateri..

a to kolo bylo o kolik? o dve? kila lehci, nez to moje s bosch cx4 gen a 625baterkou..
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    MARASAN: pokud nejsi spešl freak nebo ti není jedno kolik platíš, taku spešlu platilo, že pokud nedostaneš slevu aspoň 50 tisíc tak se to vybec nevyplatí kupova ve srovnání třeba s Bosch motorem na kole Cube nebo KTM - dobrá volba a poměr cena/výkon/kvalita
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    ADAM: já na tom nejel :-) ale tak jak to píšeš, tvoje úvaha smysl dává. Pokud člověk musí šetřit a je zvyklý šlapat tak by to mid assist enduro mohlo být dobré. Myslím že nejlepší, co můžeš udělat, je si to na dva dny půjčit a vyzkoušet.
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    s tim cipovanym kolem u nas taky nesmis na pozemni komunikaci, tak po nich proste nejezdim, no..

nicit kryptotal soft na asfaltu se mi stejne prici..
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    MARASAN: jeste, ze nejsem v austrii
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    D_B_M: s tim treba v Austrii mas smulu
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    D_B_M: a za ty penize, co dneska za ty kola chteji, bych se stejne koupil stark varg :)
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    MARASAN: mam od novoty bosch gen4, pres 12kkm, celopero enduro, les, sem tam bikepark a nemuzu na to rict krive slovo..to by imho melo stacit kazdemu.. mam teda speedbox do 60kmh ")

ted jsem mel pujcenej ten novej avinox a to je pro normalniho smrtelnika naprosty prestrel..
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Ja si ted v Alpach zablbnul s mestskym trekingovym elektrokolem, ano vc. nosice a blatniku. Dal jsem mu za usi,ale prezilo snad bez uhony. No ale vyjezdy do kopcu a tam nahore pak nejaky ten xc teren, bahno, schody nahoru i dolu, bez specialniho nároku na downhill a singletraily mne teda chytl. Takovy jednodenni vylet bez ohledu na souradnice. Primarne ze zdravotnich duvodu teda eBike.

No a hned sem zacal sondovat. Koukal sem na Turbo Levo od Spešlu a jakoze lakavy. Kdo ma podobnej bajk? Na Spešlu chválí dobre naladenej pohon, jak to mají Bosche, jestli to tady nekdo jezdí? Mame Spešl doma a ten pohon je prikemnej a je silnej. Ted uz je navic novejsi verze.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Tady vidím díru na trhu, hromada lidí ráda šlape, jezdí většinou na první, maximálně chvílemi druhý stupeň asistence a nepotřebují bůh ví jaký výkon nebo krouťák. Motor typu Bosch SX se 700 Wh akumulátorem by mohla být pro ně zajímavá volba. Jen by to kolo nesmělo být dražší než plnotučný motor a akumulátor…

Bratr-šetřílek si takhle koupil na Alze karbonový pseudotreking Sava s 400Wh akumulátorem a slabým motorem v zadním náboji. První věc, kterou bylo třeba udělat, byla výměna původních sebevražedných brzd za v bedně ve sklepě nalezená základní Shimana. Pak už s tím šlo jezdit, ale při jízdě to má tendenci se kroutit (zvláště s těžším jezdcem) a v delších kopcích je cítit, že tomu dochází síla. Ale kolo je lehké a vlastně vypadá docela hezky.
    ADAM
    ADAM --- ---
    PSYSBEE: Tq má 580 a do batohu bych si vzal 360 k tomu. (extenderu bych se vyhnul, protože ty mívají o dost horší weight to watt poměr).
    To už by právě mohlo být celkem použitelné....
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    ADAM: s jak velkyma baterkama se delaj kola s TQ motorem? Bosch SX nabízí vetsinou maximálně 400Wh (+ 250Wh extender)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam