• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEElektrokola
    Klub na výměnu zkušeností či (konstruktivních) názorů o tomhle čím dál rychleji se rozvíjejícícm odvětví cykloprůmyslu.

VZHLEDEM K SITUACI VEDLE V KLUBU SLUŠNÉ HEJTY POVOLENY, CO BUDE ZA ČAROU SMÁZNU
    rozbalit záhlaví
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ADAM: BTW na jaky vzdalenosti teda? Ja mel tech 70 km protoze jsem mezi kopcama musel dycky neco ujet ;-)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ADAM: tak to uz je velkej rozdil :-/
    ADAM
    ADAM --- ---
    Sorry, vlastně jsem se spletl. Vychází mi to líp. Mám vlastně 630wh baterku, ne 800. A právě u 630 mi vychází 1%= cca 15 výškových metrů. Takže o dost líp než tobě. Je to s 2.5 enduro gumama. váha jezdce taky 85+vybava.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    PEPAZZ: vyndavaci baterku, dve velikosti baterky plus range extender misto bidonu, to vsechno si samozrejme muzu koupit. Vim.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    jedinej problém je v tom že ty kola nejsou skladem
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    jestli te to trapi kup si amflow PR s vyndavací baterkou a po tom co vyštavíš jednu za 10sec vymenis za druhou a jedes dalsích 1500 vejskovejch. nebo za hodku dobijes 70% baterky ktera tam je aniz bys potreboval druhou.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Ja to kolo nechcu ani tak na DH jako spis na technickej rvodorovnej teren a nepristupny stezky po horach a po lesich, tak je ten dojezd docela dulezitej. Treba do Alp jezdim spis na hrebenovky nez na DH traily. a na hreben je to hned 500 vyskovych metru atp.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    MARASAN: je to hodně o vaze jezdce a valivém odporu pneumatik .. neco jinyho je DH 2.5 pneu a neco o dost jinyho je 2,25 xc guma
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Zkoumal jsem to s Claudem, kterej tu podle mne velkou spotrebu pripsal velky ujety vzdalenosti. Ted pisete, ze to odpovida, tak to asi tak ma byt. Resim, esi to kolo koupit nebo ne a trochu mne to zarazilo, protoze vim, ze na trekovym eKole se da v pohode dat 100 km a pritom jej mame s mensi 700 Wh baterkou.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    MARASAN: ted jsem na 800Wh dal 1660 vejskovejch a zbylo mi 14%
    ADAM
    ADAM --- ---
    MARASAN: Naprosto přesně mi to odpovídá. Mám skoro stejnou baterku a u mě se 1%=15 výškových metrů. Úplně přesně jako u tebe.
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    D_B_M: Bosch cx 4gen
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    MARASAN: Ano..to asi odpovídá..

Já při svém provozu vybiju 625wh za 30km v bikeparku, pořád turbo a nahoru - dolů.

100 kg hmotnost soustavy bike a já v gearu..
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Jakou mate zkusenost s dojezdem eMTB? Ted jsem testoval klasickej eMTB s baterkou cca 800 Wh, vaha pres 22 kilo, kola 29", ja pres 85 kilo a po najeti 70 km a nastoupani 1300 m zbyvalo v baterce 15 %. Jel sem dost na ECO a pak tam ovsem samozrejme byly i useky na nejvyssi pripomoc - na kole bez motoru bych je nedal.

Jde o odpovidajici "spotrebu" ?
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Základní pojmy eMTB, aneb co nám říkají Watty, Wh, Nm…
    https://www.bikeandride.cz/2026/07/zakladni-pojmy-emtb-aneb-co-nam-rikaji-watty-wh-nm/
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Tak moje prvni dojmy z PR Pro po hodine a pul v terénu.
    Jede to jak debil, čip na 32 je nutnost ;) do tech výjezdů je ten vykon moc velikej s menším výkonem se jede do velkych tech kopců líp. Scwalbe Radialy žehlí a drží neskutečně, gustavy brzdí docela fajne, uvidime co vydrží páky. Motor je super tichy. Nejlip mi sedl auto mode. Walk mode skvělá vec do schodů například stejne jako autohold. Celkove to kolo funguje moc pěkně. Kopce najednou neexistují;). Ve vzduchu je znat ta vaha jen lehce, skáče, dropuje to pěkně, váha je znát primárně v rychlých změnách směru ve srovnani s analog kolem. Overdrive musim povypinat to je na těch věci peklo. Sepnuti motoru by mohlo být nastavitelné, chtel bych to rozhodně s dřívějším nástupem, beru že je to vec firmware -plně softwarová tj. Updatem to přijde dřív nebo později.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Amflow PR - první skoky, výjezdy a dojmy jiných jezdců
    https://www.youtube.com/watch?v=GQejMA9y4Bc
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MARASAN: Velmi pražské.

1.necháme si to přerůst přes hlavu
    2. tváříme se, že problém není
    3. čekáme, než poteče krev (vítkovský tunel)
    4. surprised Pikachu face
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    PSYSBEE: mrda! :)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    HEAVYN,PEPAZZ: : hoši, tak ozkoušeno a funguje. 45kph speedlimit přes VPN Miami, ten rozjezd 0-45 kph je ale strašná palba!!! Jako sám mám odblokovanyho 48V Bafanga M510 s kroutakem 100 nM, no to se nedá srovnat - tam už ve 40kph cítím, že motoru už trochu začíná ubývat sil (je teda to i zpřevodováním, ale!), kdežto tady to vypadá, že se v 45kph omezovači teprv začíná rozjíždět !! 8-D

Toto se líbí pohřební službě Studený & Tuhý..
    NOELL23
    NOELL23 --- ---
    MAESTRO_007: AI no, taky jsem na to cumel.
    Jo sere me ten Činskej pristup, strasny :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam