• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEElektrokola
    Klub na výměnu zkušeností či (konstruktivních) názorů o tomhle čím dál rychleji se rozvíjejícícm odvětví cykloprůmyslu.

VZHLEDEM K SITUACI VEDLE V KLUBU SLUŠNÉ HEJTY POVOLENY, CO BUDE ZA ČAROU SMÁZNU
    rozbalit záhlaví
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    MAESTRO_007: jistě. Ať se ba cyklostezkách zavede 20- PRO VŠECHNY!!!
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    MAESTRO_007: Já tedy vidím,že ta legislativa byla přebraná z kol s čelistovými brzdami doplněných spalovacím motorem,kdy ještě nikdo nic nevěděl o e-bicích. Btw 20km/h jezdí moje 9letá dcera. To už není ani vtipný ani k věci. Sundej si ty fundamentalistichý klapky z očí a vnímej fakta, kolego :)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    EXCITE: no vidíš, v roce 1992 ještě byly cyklostezky poloprázdné a auta po městě měly limit 60. Teďka mají auta 30, takže bych těm elektrokolum dal spíš 20. A kdo chce rychleji tak má ten pedelec .)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    MAESTRO_007: Máš v tý úvaze chybu, ta legislativa tu byla dávno dávno před Gangboyovým kolem, cca v tý době,kdy se rušily ty praporky :)
    Omezení rychlosti elektrokol na 25 km/h v Evropské unii platí od roku 1992. Původně tento limit zavedla směrnice EHS pro motorizovaná kola (kategorie MoFa), a když se objevila moderní elektrokola (označovaná jako EPAC nebo Pedelec), unijní legislativa tento parametr převzala.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    GANBOY: pošli foto prosím :-)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    GANBOY: co je zkusit přesvědčit, ze do 32 kph je pumpa ok? :-)
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    EXCITE: a do toho tady máš skupinu lidí co bezpečně ví že v rychlosti nad 25km/h ti srdce přestává pumpovat krev do tělního oběhu ;)
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    MAESTRO_007: ten můj stavěný peklostroj vzbuzuje pozitivní reakce a spoustu úsměvů.
    Nikoliv nevěřícný údiv.

Moje druhé kolo- s 500w motorem, zase vzbuzuje závistivé pohledy, nikoliv nevěřícné.

Nezáviď;)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    EXCITE: vtipné a vlastně pravdivé přirovnání. Když si představím Gangboye na tom future mopedu co má, tak na cyklostezce by před ním fakt měl běhat týpek s červeným praporkem, protože bože! jede to rychle a je to moc velké,co kdyby se někomu něco stalo. Je to opravdové zjevení v místní cyklodopravě a sám popisoval jak nevěřícně lidí kroutí hlavou když ho vidí :-)

Akorát s tím rozdílem, že klasické elektrokola tady jezdí 20 let a všichni jsou na ně zvykli a mají tady své místo s rychlostním limitem. Tak jako ty auta .)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    MARASAN: & GANBOY: Mě tahle legislativa připomíná jak ,když začaly automobily,tak musel před každým musel běhat týpek s červeným praporkem, protože bože! jede to rychle a je to moc velké,co kdyby se někomu něco stalo..
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    IV0: v tom případě doporučuju podobné kolo jako je v inzerátech půjčit a zkusit ho, jestli to bude stále splňovat vaše představy a požadavky. Jsou to běžné modely a neměl by to být problém v nějaké prodejně.

Je tam dost podstatný rozdíl na co jsou ty kola a motor konstruovaný. Ten Canyon přesně počítá s tím, že se na něm pojede i bez dopomoci a proto váží o 10kg míň než ty co posíláš a motor je na to taktéž konstruovany, nižší výkon, hmotnost, spotřeba a třeba i ten odpor výsledný. Neříkám, že ty Crussis a Sava nebudou na toto vhodné, ale ten pocit z jízdy bude diametrálně odlišný než to co jste zkoušeli a ty kola jsou primárně určeny na jízdu s permanentní dopomocí
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    IV0: ad 2. - nemusi byt mereno, staci jednoduchy nekolikakrokovy mechanicky na klikach, kde mas s nejakym stoupajicim odporem treba 4-5 kroku "vykonu" - tlaku do pedalu. Da se vyzkouset na zabrzdenym kole, kdy citis ty jednotlivy kroky tlakem na pedaly. Treba starsi stredova Yamaha to ma presne takhle.
    IV0
    IV0 --- ---
    OT_: IV0: Možná by stálo za to si říct, na co koukat (obecně). Zkusím tedy obecné otázky:
    1. Je možné, že středové motory vhodné na silničku jsou jenom drahý nejnovější hi-tech a neměl bych na ně koukat a vhodné jsou jen motory v náboji od kola?
    2. Jak se pozná systém, který umožní plynulé připojení výkonu? Chápu dobře, že to jsou systémy s měřičem výkonu šlapání, ne jenom se snímačem kadence?
    3. Je ještě nějaká jiná vlastnost, co bych měl zvážit?
    OT_
    OT_ --- ---
    IV0: Second hand elektrokolo kvalitativně srovnatelné s tvou silničkou bych očekával tak od 70 litrů, teda imho.
    IV0
    IV0 --- ---
    MAESTRO_007: Nezkoušela. Máme zkušenosti jenom s hodně starými nebo Cargo elektrokoly. Ten Canyon jsme si zkusili, má ho známý.Chápu, že ten Canyon (na webu za 113 tisíc v nejlevnějším provedení) je dražší, ale nerozumím elektrokolům natolik, abych na to neuplatní následující logiku: Když porovnám novou silničku Canyon za 150000 Kč se silničkou z bazaru za 30000 Kč, tak tam pro mě mezi nimi není žádný rozdíl. Chápu, že pro jiné lidi tam je a proto Canyon prosperuje a přeju to jim i jejich zákazníkům. Stejně tak bych čekal, že za 30000 lze pořídit elektrokolo z druhé ruky vhodné na silnici. Jakože dostanu horší aerodynamiku, horší převody, větší váhu apod., ale ty základní požadavky doufám, že to splní. Jestli ne, tak prosím o vysvětlení.Já najedu sotva 5-6000 km za rok a jsem spokojený na silničce, kterou jsem v roce 2022 koupil z druhé ruky za 30000 (Škoda/Superior na Ultegře 2x11). Kdybych měl kolo za 150000 Kč, tak se ho bojím někde zamknout a odejít od něj.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    MARASAN: vybíráme z redakční pošty ::
    Dobrý den, mám kolo sava vegur 2.0 na kterém jsou brzdy pro 3.0 ed semi hydraulic.
    Z kopce u Zlaté Koruny mi ale totálně selhal brzdovej systém a skončil jsem na delší dobu v nemocnici..

- "kvalita" těhle čínských kol je pověstná, jak u nás servisák slyší SAVA, tak rovnou pokládá telefon..
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    PSYSBEE: neznam, ale ta kola vypadaji silene :`-D
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Značku SAVA proboha NE!!
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    IV0: a tady ty nebo podobné elektrokola si přítelkyně zkoušela jak jedou? Posíláš z Bazose víceméně ty nejlevnější elektrokola co se vyrábí a v původním příspěvku píšeš že si vyzkoušela Endurace:ONfly který stojí 200 tisíc a má naprosto odlišný motor a celkově ten jízdní projev a "odpor" při slapani
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam