• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEElektrokola
    IV0
    IV0 --- ---
    MARASAN: Myslel jsem třeba něco takového https://sport.bazos.cz/inzerat/221977268/elektrokolo-sava.php a vyměnit vidlici, kazetu, převodník a pneu...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    IV0: asi neco takovyho sehnat muzes, no ale kdo jiny ma prolizat bazary za tebe? Posli, cos nasel.
    IV0
    IV0 --- ---
    MARASAN: Jestli mám nesmyslnou představu, tak budu rád za nasměrování blíže k realitě...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    IV0: 30kKc, 100 km, 110 m prevyseni, 16 kg ... good luck. Posli asi linky z Bazose, at muzeme doporucit.
    IV0
    IV0 --- ---
    MAESTRO_007: Pardon, asi jsem to nenapsal jasně: Požadavek jsou rovná řidítka (nebo přestavba, ale tohle je už s cenou nad , přestavba má smysl, když je výborná cena). Stejně díky
    EZOUN
    EZOUN --- ---
    MARASAN: jj nějak sem minul ten rozpočet no 😃
    Mažu se.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    IV0:

Canyon Endurance:On AL 7.0 za 46 000 Kč | Cyklobazar.cz
    https://www.cyklobazar.cz/inzerat/oyrm86blxgoEE/canyon-endurance-on-al-7-0
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    EZOUN: verim, ze super, ale kapanek mimo rozpocet, ne? ;-)

Podobny kolo bez integrovany prevodovky v naboji a pohonem klasicky retezem by bylo o dost levnejsi.
    IV0
    IV0 --- ---
    MARASAN: 1100m
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    IV0: nizsi pripomoc se casto znaci "SL", je tam i mensi baterka, nejsem si ovsem jistej, jestli na 100 km uz neni lepsi poridit plnou palbu. Kolik mas na trase nastoupanych metru?
    IV0
    IV0 --- ---
    Hola, na podzim, až bude levněji po sezóně, bychom chtěli přítelkyni koupit elektrokolo z druhé ruky. Jde o to, že já jezdím dlouhé trasy na normálním silničním kole s trochu odolnějšími pneu, abych mohl projet i nějakou šotolinu nebo polňačku (takový super-light-gravel). Jezdím 2× týdně trasu 110 km (dojíždění z baráku do Prahy do bytu, kde i pracuju). Přítelkyně by ráda jezdila se mnou (taky je přes týden v Praze). Je zvyklá sedět na kole těch 4–5 hodin, ale má vyhřezlou plotýnku a potřebuje rovný posez. Nyní má horské kolo. Druhý problém je, že i moje zóna 2 je na ní příliš rychlá. Tak si říkáme, že elektrokolo s dopomocí do stoupání a bez odporu při jízdě v háku po rovině nebo z kopce by to mohlo hezky vyřešit. Koukáme po "silničním" elektrokole s rovnými řidítky, které umožňují vzpřímenější posez, a s nějakým rozumným rozsahem převodů. Něco, co bude mít klidně i nižší výkon (třeba 180–200 W), menší krouťák, ale bez dopomoci (např. nad 25 km/h) to bude klást nulový odpor při šlapání, bude mít plynulý záběr (některá elektrokola spínají dopomoc hrozně skokově) a nebude to těžké (limit 20 kg, raději tak 16–18 kg). No a ještě ideálně, aby to stálo tak 30 tisíc. Prostě něco jako Endurace:ONfly (to jsme si měli možnost zkusit, přesně takhle bych si ten pohon představoval), ale s rovnými řidítky za 30 tisíc Kč :) Klidně přestavba nebo konverze... Je toho hrozně moc. Poraďte, prosím, na jaká kola koukat. Elektrokola neznám, ale klidně si něco zbastlím. Na Bazoši je aktuálně 3300 elektrokol a taková klasická horská elektrokola jsou tam za super ceny (1/3 ceny nového, s nájezdem 1000 km), tak přemýšlím o koupi nějakého 29" karbonového, vyměnit mu pláště, dát větší přední talíř a silniční kazetu a pevnou přední vidlici. Silniční jsou ale brutálně drahá a silniční s rovnými řidítky tam prakticky nejsou. Ty motory ale neznám, předpokládám, že i u horských kol se najdou nějaké dle mého zadání. Klidněš s motorem v zadním nebo předním kole, to je asi na silnici lepší...?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    GANBOY: hazis tady alibismus a whataboutismus, prijde mi, ze u tebe spis plati "missing the point". Ty chces jezdit na tvym elektromopedu 25+ a s tim tady nikdo nema problem - ridicak, RZ a pojisteni - na tom se shodneme.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    MAESTRO_007: pokud chce jezdit rychle po rovině nebo do kopce na elektrokole a nechce se zapotit, tak si může naprosto legálně pořídit elektrokolo s SPZ co jede 45km/h
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    Na kole do práce už pár lidí nějakou dobu dojíždí :-) je jich cca 150tisic a z toho je cca 15% elektrokol. Naprostá většina do toho zmiňovaného kopce HAKUBJOZAK pojede tak 10km/h. Je sice pěkné, že chcete jezdit rychle jak auta, proč se jim asi snižuje ta rychlost na 30 v obydlených částech, že? .) je to kvůli tomu, aby se zvýšila bezpečnost těch "slabších" a bylo to celkové lepší a bezpečnější místo k žití, dojíždění atd. A tady to zvýšení co navrhujete naprosto ignoruje tento trend a hlavní důvod proč je zvýšení rychlosti nesmysl. A to jsou "bio" cyklisté, chodci a obecně bezpečnost na stezkách.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    MARASAN: jinak teda hezkej whataboutismus...
    tak si proste ten clovek co bude chtit jezdit svizne i do kopce poridi 750W kolo a zaplati si na nej pojistku no... .)
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    MARASAN: chci jet vedle auta 30 abych se citil bezpecne.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    GANBOY: Pro mne to ovsem neplati - ja bych treba i s 25 km/h mel cestu do prace kratsi, protoze jezdim do silenyho kopce. Cestu z prace bych nemel pomalejsi, protoze z kopce jedu stejne rychle a to vic nez 25 km/h.

IMO uz tom, ze treba diky predjizdeni front aut, pouzivani cyklotras/stezek bez aut a narozdil od mhd i primejsi/kratsi trasy, se cesta do prace stane mnohem vic casove predikovatelna. Proste narozdil od auta/mhd pojedu kazdej den prakticky stejne dlouho a ve vysledku casto rychleji. Tohle plati obecne pro dojizdeni na kole. Takze autem sice jedes prumerne 30, ale pojedes na kole s limitem 25 delsi dobu nebo ne?
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    PSYSBEE: tohle je přesně ten point.
    Pokud chceš ekolo používat jako efektivní přiblizovadlo po mestě/v okolí 20km od tvýho bydliště a ne jako volnočasovou aktivitu tak je prostě 25km/h málo a argument “můžeš šlapat” je na úrovni “můžu jet autem” protože e kolo pro mě neni sportovní nástroj, ale dopravní prostředek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam