SIK: dneska je asi 5k altu a udelat si kvalifikovanej prehled nejde. Mnoholicnost tezko podchytit.
Napriklad polkadot, je vyrazne inovativni se zamerenim na komercni aplikaci svych vlastnosti. To je pro me osobne velky lakadlo u vsech coinz. Co se osvedci ukaze cas.
Dalsim dulezitym prvkem je komunita a jeji otevrenost, soudrznost.
Napr scprime je jen fork sia, ale jeho komunita si pocas celyho podzimniho bullrunu uchovala integritu a nedoslo k vyprodeji, naopak pri bullrunu si coin udrzel stsbilni cenu scp/btc, cimz se neskutecne monetizoval. Dalsi vec je, ze to je funkcni komercni produkt. Podobne je to s polkou, ale v marketcapu je deli asi 1000 pricek a oba maji imho smysl bez rozdilu ceny.
Vlastne z hlediska zhodnoceni ma scp vetsi sanci na moon nez polka, neb ma malej marketcap, do polky je nutno k 100% narustu napumpovat radove vic.
Ceho se vyslovene bojim jsou erc20 tokeny, lterejch je mimochodem plnej trezor od satoshilabs, ale origo dot, sia nebo siaprime tam nenajdes. Tak treba ja vubec neresim, co zalistoval trezor, to neni zadnej signal.
Dinosauri coiny bez vyvoje neberu, jen kde se neco deje a vyviji, hleda se aplikace nebo se na ni pracuje, bez rozdilu.