• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAJJAKAltcoiny / ICO investice
    RUDY_CZ
    RUDY_CZ --- ---
    KRYSTOFK: Crypto se jede hlavně na Twitteru
    KRYSTOFK
    KRYSTOFK --- ---
    Yo, mam obecny dotaz, kdyz vynecham FB a NYX, jake mate nejoblibenejsi komunikacni kanaly/media ohledne krypta v cechach? Jasne, Discord pozvanku uvitam taky. ale spis cim vic, tim lip, at si to muzu projit a vyselektovat, kdyz me zahltite, budu jen rad ;) ... takovy recommend bukkake bych si predstavoval
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    Stoji za precteni. Ale i po precteni nevim co koupit...

    Ethereum killers or just pretenders? But Ether remains king for now
    https://cointelegraph.com/news/ethereum-killers-or-just-pretenders-ethereum-remains-king-for-now
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    Tak ja to vnimam tak, ze je to porad jen beta, ale samo to bylo dost nestastny, kor kdyz v tom ma spousta lidi svy aktiva. Btc i Eth mel na zacatku podobny problemy, ale whatever. Uvidime, jak se jim to podari narovnat.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    DSTEPZ: zapomněl jsem dodat, že když je síť na hranicí možnosti, nemůže spadnout, začít masivně hardforkovat nebo co se to stalo - to je něco, co se musí do budoucna u SOL vyřešit a to bude IMHO trvat
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    DSTEPZ: papír snese všechno, co jsem posledně hledal srovnání, tak: [MIKULAS @ Bitcoin - digital peer-to-peer cryptocurrency]

    400k nestačí, pokud SOL plánuje 2nd Layer, tak proč ne ale o tom nic nevím... Spíš mě překvapilo, že ten strop dosáhli takhle brzy, zřejmě vlivem NFT šílenství :)
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    MIKULAS: tak 400000 TPS na mainnetu v bete je docela dobra reklama, to zatim zadnej blockchain nedokazal nebo jo?)))
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    CHEWBACCA: no moc se jim to nepovedlo, to jsou samé claimy okolo TPS a pak jim to lehne na půl dne ... Cardano vpřed :)
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    Solana death?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    pojď mi!
    SOUL který jsem v nějakém záchvatu nakoupil za 100 USD už má hodnotu 60! snad to střelil ještě teďka někdy bez ztráty :-))))
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    DSTEPZ: páč krypto není ve své podstatě ke spekulacím a tak by mělo být v praxi jedno, že jsou po cestě nějaké ty poplatky nebo že v ranné fázi to kde koupit jen na specializovaném tržišti.

    Lidí si taky kupujou peněženky z krokodýlí kůže a platí nesmysly ve směnárnách. Poplatky ten sektor nedefinují a pro většinu smysluplných tokenů už existuje lidský způsob nákupu na burze typu Binance, Crypto com a spol.
    CHOZZE89
    CHOZZE89 --- ---
    DSTEPZ: Vetsina projektu je v soucasne dobe ze zacatku financovana nejakym crowdfundingem at uz jde o prodej tokenu (ipo) na eth nebo nejakou jinou formou (liqudity pools, atp).
    Doba, kdy by nekdo proste zacal obchodovat nejaky shit token/coin na nejaky pofiderni burze je imo pryc a kdyz uz takovy pripad potkas spis to bude scam :)
    CHOZZE89
    CHOZZE89 --- ---
    CHEWBACCA: Kup nativni Lunu, Terra Luna je zajimavy projekt, ktery uz nejakou dobu operuje hlavne v Mongoslku a Korei, kde bezi platebni aplikace Meme pai a Chai. Zaroven v prubehu tohodle roku spustili Anchor (Saving&Lending protocol), kde saving cast dava ~20% pa na UST (USD stable coin na terra luna), ted nedavno Pylon pro fundraising projektu.
    Nejake dalsi projekty se na tom jeste buduju, ja s nadeji vyhlizim platebni kartu, ktera by tez mela prijit.
    RUDY_CZ
    RUDY_CZ --- ---
    DSTEPZ: Nope, je to úplně normální. Jednou nohou neustále rekt :)
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    Ja mam taky dotaz, neinvestuju do zadnejch crypto, ale spis to studuju. U Altu vznika opravdu spousta novejch zajimavejch projektu, co me ale zarazi je slozitost nakupu tokenu, existuje mraky burz s ruznejma poplatkama, nektery tokeny nakoupite tady, nektery tamhle a nekde ani nejsou zastoupena moznost swapu/traiding pairs. Swap zere dalsi poplatky a k tomu je navic jeste mraky custom penezenek. Tohle me u crypta hodne zarazi - ze pokud by chtel nekdo jednoduse nakoupit nejakej zajimavej low cap token s potencialem, tak si vlastne musi mnohdy projit ten vyse zminenej proces, kde muze udelat pomerne dost chyb a klidne prijit o celou investici (SCAM atd.) Jak tohle vidite vy? Je nejaky uzivatelsky snazsi reseni vyse zminenyho? Prehlizim neco?
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    Wrapped tokeny sou defi tokeny na ETH blockchainu. Je to to proste token navrzenej pro trade na Ethereu. Proc bys mel drzet Terra Lunu si radeji nastuduj sam, use cases, whitepaper atd atd.
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    nedokaze tu nekdo znaly popsat v cem by mela byt zajimava/vy wrapped LUNA? a predikovat rust jeji ceny? nevim jestli ji drzet
    CHOZZE89
    CHOZZE89 --- ---
    BIMBAS: Že to vznikne
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    Co to znamena? Znam jen mint kondici karticek 😂
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam