• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAJJAKAltcoiny / ICO investice
    GORG
    GORG --- ---
    jakože asi není problém to překonvertoat a možná to stojí jen 0.1 ADA ale eh právě jsem mluvil o tom, jak u toho krypta jde hlavně o tu jednoduchost... public addresu a něco někde konvertit?, i pokud to nemá vliv na delegace pro stakovani, zas vyžaduje udělat nějaký krok v důvěře v nějaký smart kontrakt...

    to mě zas připomíná tu odvrácenou stránku věci kolem krypta, že ta fyzická banka to má spárovaný s občankou a i neuvážená transakce jde reventnout, případně i soudně... tady fakt člk neví, jestli si prachy nepošle do /dev/null a není boha, aby na tom pak něco změnil :) snad leda pokud jde o krypto adoptery, kteří případně uhradí dobrovolně případné damages... kvůli hackingu už to tak , zdá se, udělali vždycky.. ty různé burzy i De-Fi většinou.. ale asi nebudou řešit, že si někdo spletl adresu (síť). Myslím, že v jednom případě na nějkým judetubu kdosi řešil kámoše, že u nějakého defi spoření vyprosil v něčem podobném , že mu poslali ty prachy, ale holt to byl člověk, co je podporoval od začátku a něco pokunil, a docenili, že byl ten early supporter (nevím ověřit, že to je real story, ani už nevím, čeho se týkalo.. snad Circle.com)
    GORG
    GORG --- ---
    Na druhou stranu jsem ještě nikdy žádný krypto implementovat nezkoušel, tak nevím, jak je to v praxi :)
    Ale teda kolikrát ty různé jejich prezentace působí kolikrát, že ta implementace je easy.. obzvlášť přes ty různý wallet extensiony. i když asi kromě cardana :D.. nevim , jak dopadla ta jejich burza, ale držel jsem jim palce :) zpočátku tam byly nějaký trable s tou konkurencí.. ale to už je samozřejmě jiná věc nakódit decentralizovanou burzu.
    ale na posílání transakcí se předpokládám cardano moc neliší složitostí... akorát mají tam nějaký jiný jazyk na to ještě.. Haskell... nějaký funkcionální jazyk.. neznám.. ani moc funkcnionální programování.. i když trošku jo, ale nemám v tom moc praxi , a věřím, že to pro leckoho může být mírná bariéra kvůli tomu řešit ještě jiný jazyk ještě takovýho jinýho paradigmatu
    na druhou stranu mě funkcionální programování v posledních letech začíná víc bavit.. ho kombinovat přes lambda funkce v "normálních" jazycích procedurálních...ale psát to celém tímhle způsobem.. nevím, to asi nutí trochu přesedlat, kdo není na funkcionální programování zvyklej .. nevím, jestli proto nemá cardano až tak rychlou adopci .. jak jsem pochopil z těch kusých debat.. dělat tam ty souběžné transakce byla výzva, a první spuštění sundaeswapu na tom selhaly, že transakce failovaly či trvaly dlouho.. a že už to snad nějak vyřešili

    https://exchange.sundaeswap.finance

    zkoušel jsem si tam teď připojit peněženku .. chce to wallet Navi, který jsem tam měl předtím připojený na testnetu... po přepnutí teď na mainnet mi to píše, že mám ADA na stejné adrese někde jinde, a že to mám nějak převést do Navi wallet.. jsem confused :) Ale ono je to asi ještě beta no.. nebo i ta wallet nevim ,) Yoroi to teď nepodporuje, tak nevím, o co jde, proč Navi tam má nějaký kecy, že to mám nějak tranferovat někam heh

    We have detected that the current wallet seed has been used with another wallet.
    To remove this warning and prevent any issue using Nami Wallet, consider the following options:

    Internal transfer of your complete balance from your usual wallet to your Nami Wallet receive address.
    Creating a brand new wallet that will be used only with this wallet.
    Visit namiwallet.io for more details.


    na tom bz mohli máknout, .. já nikam žádný balance přesouvat kvůli tomu nebudu ,) uživatelská přívětivost v tomhle trochu klesá (aj to napsalo ten balance, který tam skutečně mám, ale jakože s tím neví operovat?)

    One Wallet NAMI and Yoroi for SundaeSwap : cardano
    https://www.reddit.com/r/cardano/comments/s5w8l2/one_wallet_nami_and_yoroi_for_sundaeswap/

    ...

    Create a new Nami wallet and send everything to it from Yoroi.

    Why this happens, from https://namiwallet.io:

    Is Nami compatible with Daedalus/Yoroi

    Yes and no. Nami will not track all addresses associated with your imported wallet, and might result in partial reflection of assets. Daedalus/Yoroi utilize the concept of multiple addresses per wallet, while Nami just uses a single address.

    Nami also allows to create sub accounts from a single seed phrase. All accounts except the first one are hidden from Daedalus/Yoroi. We don't recommend using Nami and Daedalus/Yoroi simultaneously, but rather use the seed phrase to migrate from one wallet to another.

    If you want to migrate from Daedalus/Yoroi send all your funds to the address you see in Nami after importing the seed phrase.

    We still prefer to create a new wallet for Nami to avoid confusion and keep the user experience great.


    hmm začetl jsem se do pár postů.. snad tam přidaj záhy i ty jiný peněženky... tohle mě třeba úplně neláká do bullish konceptů kolem cardana, když ta jejich první dex člověka směřuje k takovým komplikacím
    GORG
    GORG --- ---
    Jinak po nějaký době (doslova ,)) dealování s těma kryptověcma je UX dost jako zajímavý, když to třeba porovnám s bankovníma službama, tak tam skoro aby člověk musel nějak ve smluvený čas podříznout kozu ( i když už je to dost lepší), protože takovou věc zaintegrovat do nějaký aplikace je vlastně u každého znova implementovat tu peněžní bránu. A web3 prostě razí tyhle různý metamask peněženky, kde je implementace hodně snadná. U těch bank přecejen ta transakce může být někdy dost zamotaná (třeba dostat prachy ze svý banky na burzu... ) nebo přepisuje nějaký IBANy a adresy a možná to dorazí, pokud se někde nesekl, nebo chce v online shopu koupit nějakou věc...

    já to třeba viděl v aplikacích, kde jsem se na vývoji nějak podílel, a tam je to vždycky strašně komplikující věc to nějak naimplementovat. Vést evidence nějakých kreditních karet... jak tam zobrazovat ty různý portály pro 3DS ověření, a všechno se tím dost zkomplikuje prostě.
    Tady u těch web3 věcí se zdá, že na to jdou dost jinak, a tu záležitost důvěry a bezpečnosti nechávají na nějaké užší hrdlo mimo nějaký papírování. Se všemi klady a zápory.

    Protože svým způsobem je představa peněz v bance přecejen co se týče blbuvzdornosti bezpečnější...
    Tady si člověk může podepsat nějaký podivný smart kontrakt, co mu třeba může vyndat úplně všechny prachy, co tam měl .. všechny tokeny. Předpokládám na té dané síti.
    A třeba právě s nějakým spoofingem URL to i může vypadat, že je to skutečně ta pravá URL sajty, ne?
    Předpokládám, že ta podepisovaná transakce na hw peněžence bude asi ve správném případě dost podobně? Jakože u smart kontraktů tam je často bordel znaků hexadicmálně, že ani není vidět kód toho smartkontraktu,, takže z toho moc vyčíst neumím :-)
    RUDY_CZ
    RUDY_CZ --- ---
    GORG: Když tak si můžeš svoje listingy zkontrolovat (a zrušit) zde, ale pokud nevlastníš na nějaké alt adrese něco fakt cenného tak ti asi nic moc nehrozí :) https://orders.rarible.com/
    GORG
    GORG --- ---
    CHOZZE89: Jo to jsem k tomu pak nacházel na netu :)

    RUDY_CZ: Pak to od nich další e-mail upřesnil, jak píšeš. Mě to trochu znejistilo, jestli by mě to mohlo dostat do nějaké nevýhodné pozice nebo bych dostal prachy zdarma a dotyčný nic (to by byla nějaká bazální nedomyšlenost v těch kontraktech :))
    Koukal jsem u toho na listingy přímo toho NFT a já tam uvedenej nejsem, takže zjevně už pravdu nenabízí něco, co už ten člověk nemá ,)
    RUDY_CZ
    RUDY_CZ --- ---
    GORG: Pokud by jsi ho náhodou koupil (přesunul) zpátky tak by ten listing byl stále aktivní

    https://twitter.com/ponderware/status/1486308121366732802
    CHOZZE89
    CHOZZE89 --- ---
    GORG: No pisou ti to protoze tu byl takovy "incident" :D
    Millions of dollars of NFTs sold for fraction of market price due to OpenSea loophole
    https://uk.finance.yahoo.com/news/millions-dollars-nfts-sold-fraction-170141392.html
    GORG
    GORG --- ---
    ted mi prislo

    We are writing to you because your account has at least one inactive listing on an item. An inactive listing is a listing of your NFT that was never canceled and is still fulfillable. This may occur if:
    o You transferred a listed NFT to another wallet without canceling all listings (active & inactive). Transferring NFTs to another wallet does not cancel listings, so you should always cancel an active listing of an NFT before initiating a transfer.
    o You previously lowered the price of a fixed-price listing, sold the item, and did not cancel all previous listings.


    Tohle je asi fakt tim, ze jsem pak vytvoril prodej za nizsi cenu, a zustal tam nejaky starsi listing, na ktery jsem zapomnel.

    Ale ted mi neni jasne, proc bych ho mel cancellovat? Koukám, že to stojí gas.

    Co to udela, kdyz by to nekdo koupil, kdyz uz to NFT nemam?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    „Bylo to děsivé i zábavné“: Vitalik Buterin o tom, jak vyhazoval tokeny Shiba Inu v hodnotě téměř 7 miliard dolarů - CryptoSvet.cz
    https://cryptosvet.cz/vitalik-buterin-o-tom-jak-vyhazoval-tokeny-shiba-inu/
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Tezite a stakujete nekdo raptoreum ?
    Muzete doporucit duveryhodny stackovaci node ?
    VONTRIX
    VONTRIX --- ---
    TYCHOVRAHE: Dneska slo na burzu REVU - Revuto. Pro me zajimavy projekt na Cardanu - vyladeny subscription. Je to v pocatku, ale zatim terminy plni a krok za krokem se rozsiruje functionalita. Hodil jsem do toho par ADA pred pul rokem a po dnesnim vstupu na burzu je to 3x zisk ;)

    CHOZZE89: Tady hodne verim Hydra projektu. Ale opet - cas ukaze.
    CHOZZE89
    CHOZZE89 --- ---
    ROMI: To asi záleží co od toho chceš.
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    ROMI: pokud dobrý v tomhle kontextu znamená že tam běží živý defi projekty kde se dá něco rozumně dělat, tak např solana, luna, avax, harmony, cronos, fantom, bsc.
    ROMI
    ROMI --- ---
    CHOZZE89: a co je realne dobry teda :D kdyz Ada a Dot nic moc? :)
    CHOZZE89
    CHOZZE89 --- ---
    MIKULAS: No, ale jak rika TYCHOVRAHE zatim je hodne z toho jenom plan, ja nijak nepopiram, ze to treba nebude lepsi, ale doposavad je to takovej Polkadot (hromada planu, zarna budoucnost - ale aukce zacali teprve dva mesice zpatky a vsechno bezelo mimo chain).

    K ty polce proste PR dobry (https://i.redd.it/g9mzgq7ajif71.png) - taky sem jebnu ten obrazek :D, ale realne nic moc. I presto oba dva coiny mam, protoze ten potencial tam je.
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    MIKULAS: Mě zajímaj bežící služby který bych mohl používat, případně je integrovat do svýho projektu, spekulace jestli to někdy pustí nebo ne mě naopak nebere, ale chápu že to má někdo jinak. Chozze poukazoval na to že tam žádný defi neběží a podle toho co jsem zkouknul bych mu dal za pravdu

    Defi llama trackuje na cardanu jeden dex s TVL odpovídající neobsukrnějším zákoutí mrtvých projektů. Ale tak je to začátek, když se bude stavět tak se to nepochybně zlepší, nicméně současný stav skutečně není nijak oslnivý
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    TYCHOVRAHE: tak je otázka, zda tě zajímají ty služby (které bys sám využil, půjčoval nebo se zadlužoval) a nebo tě zajímá stav, kdy služby pojedou, nateče do toho hromada peněz a hodnota tokenu půjde nahoru...? Já jsem jen odpovídal na celkem FUD otázku Chozzeho.
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    MIKULAS: Takhle na papíře to vypadá dobře, tak jsem rozklikal projekty ze sekce Lending která mě zajímá nejvíc a nic z toho neběží. Krom teda Nexo, což je ale centralizovaná služba co specificky s Cardanem nemá co do činění, takže minimálně tahle sekce je prachsprostej marketing a dost zavádějící k tomu
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    CHOZZE89: Cardano za mě umí to, co umět má - levný, spolehlivý, rychlý, validovaný. Reálné aplikace najdeš tady: https://www.cardanocube.io/cardano-ecosystem-interactive-map

    Sorry za tapetu, ale v tomhle auditku je nějak málo obrázků :)

    CHOZZE89
    CHOZZE89 --- ---
    MIKULAS: A ono už Cardano něco umí? Vždyť tam není žádný defi ani nic, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam