• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAJJAKAltcoiny / ICO investice
    GORG
    GORG --- ---
    R6ANDREW: No z binance mi myslim fungovat withdraw do banky bez nejakych % za fees pres AdvCash .. (pripadne at me nekdo opravi, jestli si to pamatuju spatne :)) .. i kdyz AdvCash taky nevim, jestli se da uplne duverovat.

    Tohle muze byt vyhodny pro nekoho, kdo skutecne potrebuje promenit krypto do cashe, ale nevim, jestli by mi to stalo za to swapovat desitky tisic s nejakym random ID na nyxu ,] Ale treba se nekdo najde... usetreny feecka za prevody muzou byt pak v takovy castce nemaly.
    GORG
    GORG --- ---
    No ja pred par dny zkousel P2P koupit USDT na Binance... nejak jim zrovna nefungovalo vybrani z kreditky (tam je teda 1,8% fee).. asi nejaky UI glitch, tak jsem testnul prevest 100EUR pres jednoho z P2P prodejcu

    Maji tam na to chat tool pro moznost vzajemne komunikace. PRachy jsem mu poslal na jeho Revolut ucet, ktery mel uvedeny pro platbu.
    Typek mi pak psal, ze stale neprisly penize, ktere se mi pritom v Revolutu ukazovaly pak , ze uz byly prijaty tim clovekem.. nebo teda transakce zprocesovana , nevim jestli to znamenalo, ze to nekdo odklikl rucne ten prijem.. jeste jsem na revolutu do te doby tyhle meziuzivatelske platy nezkousel

    Uz jsem se zacal smirovat, ze jsem ten prevod bud nejak zmotal, nebo je to nejaky scammer... jeste jsem mu poslal screenshot potvrzenky od Revolutu.. a pomalu se chystal kliknout tlacitko Appeal, kde jako binance to pripadne nejakym zpusobem procesuje disputace, kdyz nekdo s tou transakci neni spokojen

    nicmene pak koukam, ze mi to odkliknul, ze schvalil prevod krypta ke mne.. .. a Binance mi jeste prihodil nejaky SHIB tokeny jako splneni nejakeho questu, co tam zrejme zrovna meli

    kazdopadne ty nervy.. a slo "jen" o 100 Euro.. Ja bych se zdrahal takhle swapovat s nekym cizim. Tady na tech platformach pro P2P smeny alespon clovek ma nejaky system pro evidenci duveryhodnosi prodejcu (kladny reviews... pripadne Binance i se snazi zarucit, ze budou docasne blokovani prodejci, co prosvihnou casove vic 2 transakce ten den)
    RUDY_CZ
    RUDY_CZ --- ---
    MATT: Já v Play 2 Earn taky nevěřím, je to sračka, kdy akorát early adopters vytěžují late comers. Tohleto nikdo dobrovolně hrát nechce :)
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    CHOZZE89: třeba nižší desítky tisíc CZK

    Zatím tomu nerozumím úplně, ale představuji si, že mi to pošle někdo přes ten TRC-20 token. Já pak fiat převodem, nebo jak bude znít dohoda, klidně keš do ruky v malých neoznačených bankovkách.
    MATT
    MATT --- ---
    RUDY_CZ: na to doporucuji poslechnou nazor tohodle typka
    Let me explain Blockchain gaming and Play-to-Earn.
    https://www.youtube.com/watch?v=UKzup7XDyq8
    CHOZZE89
    CHOZZE89 --- ---
    RUDY_CZ: Na Tronu je převod mnohem levnější, pokud nevadí TRC-20 token.
    CHOZZE89
    CHOZZE89 --- ---
    RUDY_CZ: Dobrou alternativou je i UST.
    RUDY_CZ
    RUDY_CZ --- ---
    R6ANDREW: K USDT se dá dostat dvěma způsoby:

    1. Nákupem na burze a odesláním do peněženky - poplatek 15 USD za odeslání a cca 2% při nákupu na té burze
    2. Přímým swapem z ETH do USDT - poplatek na MainNetu cca 20-30 USD pokud je zrovna nízký provoz (10-14 EU čas)

    Pokud už ETH máš tak můžeš jít cestou 2. ale tak jako tak se výše zmíněným poplatkům nevyhneš. Pokud najdeš přímého prodejce, tak jeho ten transfer bude stát taky těch 10-20 USD.

    Alternativy pak jsou ještě USDC nebo DAI, pokud vysloveně potřebuješ stablecoiny.
    CHOZZE89
    CHOZZE89 --- ---
    R6ANDREW: Ne, jakoze budes mit horsi kurz :) a o jakym objemu se bavime? At si aspon vytridis zajemce.
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    R6ANDREW: jakože proč se srát s komplikovaným prodejem s někým koho neznám, když to můžu koupit / prodat na burze.

    Samozřejmě CHOZZE89: toto je asi jediný důvod.
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    DAWYT: jakože bude mít větší fees? To nene..
    CHOZZE89
    CHOZZE89 --- ---
    DAWYT: Ne nutně, asi záleží na objemu, může to být výhodné, když se chceš ve velkém objemu vyhnout různým institucím, kycum a tak.
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    R6ANDREW: u soukromníka to bude ještě dražší než na burze, logicky
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    RUDY_CZ: A pro mne velice draze. Proto poptávám u soukromníka.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    R6ANDREW: Vladimíre...?
    RUDY_CZ
    RUDY_CZ --- ---
    R6ANDREW: Dá se velice jednoduše nakoupit na jakékoliv burze a odeslat na peněženku.
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    Ahoj lidi, dostal jsem odkaz, ze se tu necha treba od nekoho nakoupit USDT. Tak tedy nejake poptavam. PM prosim. Ď.
    OTZ
    OTZ --- ---
    trochu debil ten Vavra

    Vávra a XIXOIO slibují modré z nebe. Naletěl investor letadlu, nebo chce napálit ostatní? – A2larm
    https://a2larm.cz/2022/02/vavra-a-xixoio-slibuji-modre-z-nebe-naletel-investor-letadlu-nebo-chce-napalit-ostatni/
    GORG
    GORG --- ---
    RUDY_CZ: I když přemýšlím, jestli to nakonec nebude pouze ještě horší dimenze zla mikrotransakci :) Sám jsem onehdá jednu takovou hru obrandovanou s mikrotransakcemi kódil v práci.. osobně bych do toho nedal ani korunu, i celej ten žánr té hry ... ale někteří za to utratili i statisíce. za ingame itemy, který ale nebyly NFT, takže si je rovnou cpal do černý díry ,) aby se urychlila stavba něčeho a tak.

    trochu jsem nechápal, jak to může někoho bavit, nebo si tam něco přikupovat, ale tahle hra přinesla prý hodně slušnej výdělek.. konečně nebylo studio ve ztrátě asi 1 milion Kč měsíčně. :D

    onehdá jsem zaschlechl jak v openspace kanclu kolega rozečetl nahlas nějaký článek.. nějaký rozhovor s nějakým zaměstnancem herního studia.. a už pořádně nemůžou dělat hry a nic nechtějí vydávat od tý doby, co je odkoupili ti naši, když mi dochází, že to je z nějaký úplně jiný firmy, že nejsme sami... u nás to bylo úplně podobně. Já už pak delší dobu měl silný podezření, že jediným jejich cílem je to studio v Praze prostě zlikvidovat. Finančně. Ale možná jen paranoia :) .. Sic nakonec teda skončilo, jak jsem pak četl v novinách. To už jsem tam naštěstí nebyl.. už jsem potřeboval zdrhnout pryč z korporáta... .
    tohle byl fakt extrém a vůbec nic nedávalo smysl. Bůh ví, jestli jsem tam neutrpěl poškození mozku, a měl bych je zažalovat za pracovní úraz :D
    Jako už jenom to, že tahle hra zrovna původně měla být něco jako FarmVille, kde se farmaří... (či Town Star dnes)... a asi po 2 letech vývoje, kdy je hra už v základě nakóděna, nakreslená grafiky a všechno.. někdy i pracovní víkendy.. přišli s tím, že se tam nebude farmařit :DDDD ve FarmVillu :DD.. že to bude muset být něco jiného. Že nechtějí hru, kde se farmaří.

    pak se nějakých pár měsíců snad řešilo, co s tím teda uděláme, nový CEO se ptal, jestli máme nějaký nápad případně tak se s tím.. aj dělali snad nějaký brainstorm kolem toho nejednou. Pak měl nějaký nápad ten CEO, který byl takový trochu nezvyklý, že by to nějak jako byl multiplayer v rodině (na víc telefonů)..takový jakože sociální ala Mafie nebo jak se to jmenovalo. Ale toho tak po půl roce vyrazili a ještě pak klarifikovala HR, že jím zavedené neomezené sickdays se ruší :) A nakonec se z toho udělalo.. už nevím, čí to byl nápad... právě něco jako takový NFT bez NFT. Jakože nemá využití žádný a herní takové no.. spíš na koukání, sic oživit se to snažilo aspoň pár miniher a nějakých mechanik, ale jako nefarmařilo se tam :)... jako nevypadalo to ošklivě, ale jakože asi nejsem cílovka.

    Šlo tam o to, že člověk přiláká ryby do svého korálového útesu, když podnikne že jo nějaký questy nebo prostě s baráčkama je nějak právě přiláká ke svému útesu.. a on má pak tyhle obrandované ryby z filmu ve svém útesu. A může případně navštívit útes někoho jiného. Bomba :) A k rybkám má žejo katalog, které tam přilákal (co mu tam pak plavou žejo). Kupodivu tohle fungovalo i bez NFT, přitom tohle má spíš blízko k CryptoPunk než klasickým hrám s mikroplatbama, kde je aspoň nějaká hra :)
    .. teď zpětně mi přijde , že se to ale asi napojovalo na ten NFT-like craze resp. metaverzu, achievementy, kolekce předmětů, sdílení online už tehdy.

    každopádně ty mikrotransakce ve hrách... já to asi vidím stejně jako v South parku ďábel :) ... Trošku mě až tak vedlo k zamyšlení, že dělal i na hře takovýho typu.
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    RUDY_CZ: Vubec nerozumim co ze to tem developerum prinese? Jestli je neco srani co se se herni ekonomiky tyce tak je to design ale na implementaci zadnej zasadni oser neni, rozhodne ne v porovnani s implementovanim NFTs, je to uplne obracene nez pises.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam