• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAJJAKAltcoiny / ICO investice
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    BIMBAS:

    pasmove uroceni by mi stacilo, jak se k nemu proklikat?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BIMBAS: tomu říkám devoluce :-))
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    takhle nejak se rodi btc maximalista s dca pristupem. Az to zase vsechno vyroste zpet tak to budu konsolidovat do btc, nemam na to nerva. Jenom je skoda ze btc nema staking nebo o tom nevim. Zaznamenal jsem jen nejake male pasmove uroceni (5%)
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    mno tak to by bylo. Napisu jak to vubec nedelat :DD
    Pridal jsem se k LUNAticum a na posledni chvili jsem ji podporil ukazkovym vkladem naprosteho amatera :D
    Vcera jsem koukal jak leti dolu. Nastavil jsem si nakup na 1 dolar. Kdyz behem par minut byla temer na dolaru, prehodnotil jsem hranici a dal nakup na 0,5 dolaru. Spadla na 0,69 a otocila se k raketovemu rustu. Chytil jsem fomo a jak Murphyho zakony pravi, veci zacnou zlobit kdyz to nejmin potrebujes. Za Boha jsem nemohl naklikat na mobilnim Binance nakupni order. Asi 3x jsem ho dal pozde. Chytil se az u 6,7usd. Mno protoze jsem celou akci delal v case kdy jsem mel byt na obchodnim jednani, mel jsem jeste nerva z toho ze ho nestihnu. Jeste jsem si zapomnel klice od kanclu a vracel se :)))
    Propasl jsem schuzkou ten posledni chvilkovy bounce asi na 8usd a pak uz jen koukal jak se placa u 2usd. No rikam si kdyby se zmatoril tak jsem si dal za posledni stovku usd nakup na 0,05.
    Rano koukam ze mam ve walletce 19980 Luna a pro jistotu ji Binance smazal z trhu :DD.
    Tak co no, mam suvenyr asi za 650 dolarů :DD
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    Tak co meli jste nekdo neco na anchoru ? ja docela ranec... a v pohodicce na dovoleny u more jse mprisel domu a zjistil ze stablecoin to nerozhodil ... moc fajn musim rict, draha dovca... :(
    GORG
    GORG --- ---
    The Altcoin Reckoning (LIVE SHOW!)
    https://www.youtube.com/watch?v=MLi6basMZfc
    ROMI
    ROMI --- ---
    GORG: cas koupit :D
    GORG
    GORG --- ---
    The algorithmic stablecoin UST lost its peg to the U.S. dollar, here's how it should usually work | Fortune
    https://fortune.com/2022/05/10/what-is-algorithmic-stablecoin-terrausd-bitcoin-crash/

    CoinDesk reported on some conspiratorial events surrounding the "de-peg" as well: On Saturday, one cryptocurrency wallet dumped $84 million worth of UST on Ethereum and $108 million on Binance's exchange, prompting some members of the Terra community to call the de-peg a “coordinated attack.”
    GORG
    GORG --- ---
    mazec.. LUNA spadla ze 70 dolaru na 2 dolary behem dne
    GORG
    GORG --- ---
    koukam zatim zadny moc zlepseni :)

    https://www.tradingview.com/chart/RBeWQ8Gu/?symbol=COINBASE%3AUSTUSD

    ach jo.. hlavne ze mam v UST nejaky prachy :)

    fakt je, ze i jine stablecoiny mely v minulosti podobny problem, ale asi nikdy tak velkej
    GORG
    GORG --- ---
    jinak ted dost padala LUNA a hlavne jejich stablecoin UST.. udajne kvuli zamerne snaze UST polozit pomoci spekulace s hodne penezma rapidnimi prodeji... last time i've checked vcera melo UST hodnotu 0.9 dolaru, coz je dost pruser, protoze drzet 1:1 k dolaru je jediny ucel stablecoinu, ale jim to nak se nedarilo ted.... hmm koukam ze furt. pad ceny bitcoinu s cilenymi snahami polozit cenu LUNA a tim i pegging na dolar UST.

    to bylo presne to, co me znejistovalo na tom sporeni na Anchor protokolu... a ted se to delo :)

    koukam dnes zadna zmena k lepsimu
    GORG
    GORG --- ---
    ja mam na Unity poctivych -200 Kc na burze :-) jsem zvedavej, jestli cena klesne na nulu nebo co.. protoze za posledni pulrok klesla o nekolik set procent :-)
    osobne bych si koupil spis Unreal ale tri na burze zatim nejsou ochodovatelni. protoze Unreal 5 je celkem narez a nevim, jestli to nesouvisi taky s padem ceny nejen kvuli tomu, ze vsechny tech firmy na burze padaj ted. vcetne AMD.
    GORG
    GORG --- ---
    ja moc nemusim ten verdikt SCAM... u vseho, co jde cenou dolu.. protoze z te logiky je Unity scam... samozrejme jsme vsichni vedeli, ze pouze Unreal engine je spravna volba :) a neni to scam. Unity je rug pull.. :)
    No nevim.. Unity lidi pouzivaji a budou pouzivat... uz i asi pro volbu jazyka a prostredi... moje preference je Unreal a Unity me nikdy moc nechytlo, ale pokud se zacne rozkrikovat, ze Unity je scam.. ja to nebudu chapat proc. podobne s leckterymi altcoiny. scam neni snad neco, cemu cena klesa, a proto je to scam. scam chapu, ze jde o finacni podvod.

    treba dost casto jede na internetech, ze Atari je scam.. ze to je scam. " a fraudulent or deceptive act or operation"... ja tomu vubec nerozumim, co tim chce kdo rict. jakoze Atari token je podvod?
    Atari je firma fungujici uz od roku cca 1970... nevim, co je na tom podvod.. jina vec je, ze Atari neni volba kazdeho.. ani ted... kdy Atari se zameruje na kasino. podobne jako jine tokeny. nevim, jestli je to primo idealni, ale nenazval bych to podvodem.. jako vetsina lidi na coinmarketcap v chatu, kdyz cena pada do novych nizin :)
    RUDY_CZ
    RUDY_CZ --- ---
    SEOMAN: Asi bych rozlišoval altcoiny a shitcoiny. Altcoiny mají aspoň za sebou aspoň nějakou (jakž takž) funkční síť, shitcoiny ani to ne :)
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    RUDY_CZ: bod 1 je problem vetsiny altcoinu = je to vsecko scam
    RUDY_CZ
    RUDY_CZ --- ---
    CHEWBACCA: Solana má dva problémy

    1) Přes 70% ji vlastní VC a fondy, které ji nakoupily během ICO za pár centů, takže můžou prodávat skoro kdykoliv a pořád jsou v zisku
    2) Obsahuje fundamentální chybu v designu a pokud ho nespraví, tak bude navždy centralizovaná a nestabilní (minulý týden opět vypadla na 7 hodin)

    https://twitter.com/thedefiedge/status/1507722642702299140
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    GORG: "tak nektery alty uz se na svy ATH nemusi vratit, protoze jich je asi tolik.. a mezitim se treba objevi jeste nejakz jiny mozna lepsi"

    já nasypal nemalé peníze do Solany před týdnem, kterou sleduji cca rok. a stále letí dolu. myslíš popřípadě někdo další, odhadem, že jí čeká podobnej osud, co popisuješ? viz výše?
    GORG
    GORG --- ---
    jeden mozny scenar je, ze ted ten dolar se bude tycit na tom svem strednedobem topu.. treba tydny.. nez se zacne zas ritit dolu nejaky cas.... anebo udela ted jeste nejaky rekord podobne jako v roce 2000, kdy to bylo jeste vejs... asi by to nebylo prekvapivy. vzhledem k udalostem ve svete a co resi FED. to by bylo pak asi na mesice.

    ale asi to potrva minimalne jeste tydny i pokud se dolar ted otoci zpet dolu podobne jako v 2020 nebo 2016, kde se cca v tehle mistech pak otacel, ale vypada to, ze to minimalne ten levelo prorazilo o kousek vejs uz ted nejaky patek. ale i tehdy v 2016 to tam viselo nejaky 3 tydny.... jestli pak zacne padat, zacne bull market pro crypto pravdepodobne.. vzdycky tomu tak bylo. ... tohle jsem mel vedet driv... jak bylo krypto vloni nahore, mohl si clovek vsimnout, ze dolar byl na spodni rezistenci, nebejt chamtivej a vzit si vic zisky radeji.

    jako clovek by cekal, ze pri krizi a reseni inflace budou prave krypto na koni, ale ono to tak minimalne ted (zatim?) neni. protoze krypto zene nahoru taky spekulace na burze ruznych ciste spekulantu, co jedou akcie i krypto v casech , kdy neni panika. a kdyz chytaj asi longy margin call, tak to dela pak slusny propady. bitcoin i zlato jsou vnimany jako hedge na inflaci, ale kratkodobe spekulanti takhle zjevne neuvazujou a radsi maji ten dolar.


    RUDY_CZ: cetl jsem, ze Saylor se nechal slyset, ze pokud by BTC spadl nekam k 24k tak nejaky dokoupi, ze nenecha spadnout niz, protoze maji v Microstrategy ten BTC jako kolateral v nejakem byznysu, takze si ho pry nemuzou dovolit nechat spadnout niz, jinak by jim to zejo hodil margin call. na tech 24k$ je cca ted tusim 200 tydenni prumerna cena, ktera i historicky za celou dobu existence bitcoinu byla vzdy nejvetsi dno, kde se odrazilo vzdy... takze jit to niz by bylo i dost novum... a dost by to asi lidi vydesilo takovy antipattern

    /// jen takove moje laicke poznatky, co jsem se za posledni rok vychytril na internetech... takze brat s rezervou.. asi s jistotou nevi nikdo nic.. ale precejen jsou urcite patterny asi tak nebo tak.. ale black swan eventy klidne jdou i proti patternum.. coz byl presne COVID.. tam to rapidne mimo pattern a pak se to relativne rychle vratilo zpet v tom 2020
    GORG
    GORG --- ---
    CHEWBACCA: hmm jak pise RUDY_CZ .. spousta faktoru a nejvic jsou v tehle situacich padu BTC, kdyz je BTC pod bull support bandem (ktery je ted nekde okolo tusim 42 tisic dolaru a byl tam pred mesicem nebo dvema zamitnutej kdyz to slo nahoru, coz z toho udelalo rezistenci, kterou bude nutne prekonat), tak alty vetsina pak nedela zadny pumpy.. jdou s BTC nahoru nejak taky, ale kdyz BTC pada, tak padaj aspon dvakrat vic. ... nektery pri korekci BTC o 80% dolu, udelaji treba 1000% dolu... a aby to nebylo lepsi, tak pokud krypto chyti bear market na dyl, tak nektery alty uz se na svy ATH nemusi vratit, protoze jich je asi tolik.. a mezitim se treba objevi jeste nejakz jiny mozna lepsi

    ja se teda posledni dobou koukam vetsino nejdriv na DX­Y... tj. index dolaru... ten je ted rekordne nahore.. nejvic snad za 20 let je ted na all time high.... tedy spekulanti na burze nechteji riskovat akci ani krypto a kupuji radeji dolar. takze AMD, Tesla, ale i treba Unity Software jsou ted obzvlast dole.. asi je dobry koukat na ten dolar resp. na NASDAQ, US30, ktery agreguji dohromady obchodovani top firem USA , protoze rovnou clovek vidi, co bude delat cena BTC a tedy i cena ALTu.. skoro v realnem case to ma korelaci :)

    to znamena, ze tohle se krypta jako takoveho primo netyka.. jsou nejaky specificky FUD news kolem EU regulaci krypta, ale to asi nebude to hlavni.. proste trhy jsou obecne v panice kvuli tem svetovym udalostem... naposledy mel dolar takovy boom v roce 2000, kdy byla dot.com praskla bublina kolem internetu. a predtim nekdy snad v 70. letech, kdyz byla ropna krize. tehdy byl dolar jeste vejs

    osobne nechapu, co na tom dolaru videj... cele je to postavene na tisteni penez, takze to, z ceho jsou nadseni, je jen docasne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam