• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAJJAKAltcoiny / ICO investice
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    JARDABEREZA: mam platebni kartu od nexo.com a platim s ni bezne nekolikrat tydne (neni fyzicka, jde dat do apple pay, platim mobilem) a odecita se mi btc balance co na nexo mam. Driv jsem mel binance kartu. Neni to teda primy pouziti kryptomeny, ale i to nekolikrat do roka udelam.
    TERAMORPH
    TERAMORPH --- ---
    JARDABEREZA: Platim tim co bere Alza a co mam ja, takze LTC a SOL….jeste berou samozrejme BTC + nejaky 2 dalsi meny, ted nevim presne….a Alza je vicemene jedina kde takhle platim pravidelne
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    TERAMORPH: Máš nějakou oblíbenou kryptoměnu se kterou se dobře nakupuje?
    TERAMORPH
    TERAMORPH --- ---
    JARDABEREZA: Jo, nakupuju za to obcas na Alze
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JARDABEREZA: to se nějak nestalo, no..

    hlavni ne-spekulační use cases jsou stále jen ransomware, darknet markety, různé podvody a možná, okrajově, i přeshraniční převody. respektive o jiném významném použití nevím. to platí o btc, u altcoinů tím víc.

    ale možná se mi budou tvořit nějaké ČSOB/KBC altcoiny, viz E2E4. tolik tedy k vítězství kryptomen nad bankami. ;)
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    BIMBAS: zalistovano na coingecko, crypto.com, coinmarketcap.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    E2E4: No já si právě pamatuji všechny ty tvrzení na co všechno se to bude používat atd. Tak si checkuji, jak jsme na tom po deseti letech.

    Přijde mi, že to dává smysl jenom u lidí, kteří mají problém s nějakým státem nebo karetní společností. Mě to v kontextu ČR a mnoha dalších zemí nepřijde moc užitečné. Až na jednu měnu jsem to všechno se ziskem prodal. Asi to půjde ještě nahoru, dolů, nahoru atd. docela dlouho a mohl bych to prodat za víc, ale mě ta vnitřní hodnota nedává smysl.

    Minulý rok jsem zkoušel zaplatit jedno předplatné přes ETH, protože jsem ho měl zrovna nakoupené a byl to strašný oser... vysoké poplatky, kvůli kterému jsem neposlal tu částku přesně... takže jsem posílal na dvakrát a samozřejmě s dalším poplatkem, trvá to dlouho, na ETH musím vybrat správnou síť u odesílání a přijímání jinak smolík... nesmím splést adresu jinak smolík... nesmím to mít na burze nebo jí někdo může hacknout, ale hacknout mi můžou i PC a smolík... nebo mi vir vymění adresu ve schránce než jí vložím a smolík... a samotné posílání taky trvalo celkem dlouho. Jasně, řeknete, že se to mám naučit a vybrat si tohle nebo tamto... asi bych se to naučil, ale co zbytek zeměkoule bez technických dovedností... :-D

    U karty je to ale okamžité a poplatky jsou často menší. Banky už umí okamžité převody a tam je to v rámci sekund... nově lze použít i mobilní číslo místo číslo účtu. V zahraničí už jedou okamžité SEPA platby v rámci EU atd.

    Taky můžete říct, že to není na placení, ale je to digitální zlato (ikdyž spousta altocoinů se snaží tvářit, že mají nějaký účel). Ale stejně tak si lidi za nosič nějaké hodnoty můžou zvolit cokoliv jiného např. HarryPotterObamaSonic10Inu měnu, protože prostě proč ne? :-D https://coinmarketcap.com/currencies/harrypotterobamasonic10inu-eth/
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JARDABEREZA: ne.

    to asi nikdo, ne?

    možná někdo použil místo btc monero na darknet marketu nebo za ransomware..
    RUDY_CZ
    RUDY_CZ --- ---
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Ahoj, dělám si takovej průzkum. Použil jste někdo v roce 2023 jakékoliv krypto na něco jiného než spekulace/investice? Např. nákup zboží/služeb, odměna někomu za práci, vyrovnání účtu s přáteli, věrnostní/zákaznický program u nějaké velké firmy,... atd. Pokud ne, napište prostě ne.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ELIJEN: píšou že je to uzavřenéj systém a že mimo ČSOB jsou k ničemu..
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    E2E4: "ale v cem je to lepsi nez proste mit vernostni body v databazi jsem nepochopil.."

    V tom, ze to pak muzou hejlum, co si to koupej na burze, dumpnout do xichtu :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4:vznikne ekosystem. a ten bude delat .. co presne? zni to jako klasicky oduvodneni uzitecnosti altcoinu..

    zni to jako ze tim nejake vernostni body. ale v cem je to lepsi nez proste mit vernostni body v databazi jsem nepochopil..
    E2E4
    E2E4 --- ---
    „Jen pro upřesnění raději zmíníme, že Kate Coiny nejsou kryptoměna ani elektronické peníze dle zákonné definice,“ dodává banka.

    Zdroj: https://www.penize.cz/osobni-ucty/441158-csob-zmeni-cenik-a-chysta-nove-odmeny-za-vernost

    fskutecnosti

    A completely new economy is currently developing on the basis of new technology such as web 3.0, cryptocurrencies, NFTs. With the Kate Coin, we are
    entering this new world and once again confirming our position as a leader and
    reference in digital banking insurance. This is how we are preparing KBC for
    the future.

    The Kate Coin is a digital coin (e-money token), which is based on blockchain technology and was developed entirely within KBC. Soon, private KBC[1] customers will be able to acquire Kate Coins and effectively use them via their Kate Coin wallet in KBC Mobile. This takes place in a so-called "closed loop" environment, a closed environment outside of which the Kate Coin has no value. First of all within the KBC banking and insurance environment, but in time a whole world of application possibilities will open up in the wider ecosystem. Indeed, some KBC enterprise customers, third parties or partners who already offer their services via KBC Mobile and its 1.8 million users have developed their own ecosystem. They could also offer the Kate Coins and, together with KBC, further diversify and grow their business.

    innovation
    https://www.kbc.com/en/newsroom/innovation/innovation-2022.html
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    MIKULAS: Flare byl
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    PALEONTOLOG: nebyl to fork XRP? Flare (FLR) formerly Spark...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOSZLIK: dodnes si vzpominam ma fork iota, lrej nejalrj spark. vsichni nakupocali na snapshot, ale spark dodnes neni :)
    KOSZLIK
    KOSZLIK --- ---
    KOSZLIK: asi je to scam :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam