• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCIASHECKSmoothie a další zdravé lahodnosti
    ANGIOLETTO
    ANGIOLETTO --- ---
    LUCIASHECK: Ten má výkon 600 W. Sedí? Stačí to? Rozmixuješ třeba i kokos? Trošku jsem googlila a doporučení jsou kupovat min 1 200 W, což jsou většinou mixéry kolem 4 nebo 5 tisíc. A já bych se ráda dostala s cenou trošku níž, na druhou stranu bych nerada pořizovala něco, co mi bude k ničemu...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ANGIOLETTO: asi 600. priznam se, ze netusim :D byl cervenej, tak mi ladil k pomalymu hrnci :D
    ANGIOLETTO
    ANGIOLETTO --- ---
    LUCIASHECK: Prozradíš kterej?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ANGIOLETTO: koupila jsem nakonec nutribullet a jsem fakt moc spokojena (byt me douho odrazoval)
    ANGIOLETTO
    ANGIOLETTO --- ---
    Doporučíte mi smoothie mixer? Díky díky, S.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    Dva celé pomeranče+menší broskev+vyloupnutá tobolka kardamomu+lžíce chia+voda= MANA
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    KAMIONG: Našla jsem nějaký rozcestník "náhrad" a tam také uváděli místo manga broskev. Tak to asi vyzkouším. Díky.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    Včera malý zázrak - půlka větší červené řepy, menší zralá broskev i se slupkou, asi 6 kostek ananasu a 6 kostek manga(2x2cm) a dva větší listy bazalky a voda v 0,7l kelímku. Výsledkem byla? Ta-dá - chuť čerstvě utržené bobule černého rybízu - magie! :)

LENZIE:chuťově mi mango připomíná broskev
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: my ted meli nekolikrat mango i ananas a chut mi vyhovuje. Obecne musim rict, ze se mi nejvic libi, ze tyhle stavy chutnaj uplne jinak nez juice z krabice.. :)

JAJITA: ja to radsi ani nezkousel, protoze nejradsi mam samotny nebo v sushi..
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    MOODYCAT: Jsem na tom tak nějak podobně... akorát místo Tesca mám Kaufland. A čekám, až nám znovu otevřou Lidl, kde mívali slušný ovozel za dobrou cenu.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LENZIE: Asi zalezi jaky mas naroky a casovy moznosti.
    Ja kupuju v Tescu, protoze “nemam cas na picoviny.”
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Mně teda avokádo ve smoothie nechutná. Raději si ho vychutnám zakáplé citronem a opepřené :)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    ZUZKAOU: Brala jsem to na omak, aby nebylo úplně tvrdé, ale spíš aby při zmáčknutí "pružilo". Nechtělo se mi kupovat kusy, které byly "jak bahno".
    Semínka také musíme koupit :)

A propos - asi hloupý dotaz - kupujete ovozel/semínka/ořechy někde extra nebo postačí běžný výběr ze supermarketu?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LENZIE: avokádo si člověk musí umět vybrat. Obecně to co je prodávané jako ready to eat tak bývá jedlé.

Ale co se týče složení, tak se imho dá dost dobře nahradit třeba slunečnicovým a dýňovým semínkem a ještě k tomu budeš mít zinek a selen v relativně významném množství.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Jak tady čtu o tom ananasu, kokosovém mléku apod. ... z kokosového mléka, ananasového džusu, banánu a pár měsíčků pomeranče (doufám, že jsem na něco nezapomněla) se dá vyrobit virgin piňa colada smoothie. Ovšem jaké poměry čeho, to nevím.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    ZUZKAOU: Moc děkuju. Džus si dám na seznam. Teď teda budu doufat, že to avokádo taky nebude úplná pohroma.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LENZIE: ananas nemlich to samé - pokud chceš nějaký dobrý, tak na to co koupíš takhle v květnu v běžném supermarketu v ČR zapomeň. Když už tam chceš ananasovou chuť, tak vezmi 100% ananasový džus.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LENZIE: prostě ho tam nedávej. Vezmi to co máš doma a co je v sezoně. Pokud chceš hladké husté smoothie, tak tam potřebuješ banán. MAngo je hlavně na oslazení a dodání výraznější ovocné chuti, ale - to funguje u dozrálých mang, ne u toho, co jde normálně koupit v obchodě.

Žádné extra zázračné efekty, které by nebyly srovnatelné třeba s běžným jablkem mango nemá.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    CMLKA: Tak to mám s banánem. Přijde mi, že ten je fakt snad všude :) Ananas jsme teď koupili a buď jsem špatně vybrala nebo nevím, ale byl brutálně kyselý :/
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    LENZIE: mně teda přijde, že ve většině receptů je spíš ananas, než mago a ten mi přijde jako dobrý dávat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam