• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CERMINEKOffice 365 ve firemním prostředí
    Klub pro adminy, uživatele a všechny, kdo se setkávájí s Office 365 ve firemním prostředí. Kluby by měl primárně fungovat pro sdílení zkušeností i konzultace před/po nasazení.
    rozbalit záhlaví
    RIVA
    RIVA --- ---
    CERMINEK: Pozvanku jsem si poslal na gmailovej ucet. Kdyz dam accept & connect, hodi me to na stranky Outlook.com.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    RIVA: Úplně stejně jako s 365 účtem: Sdílet, zadat email a přijde pozvánka.
    RIVA
    RIVA --- ---
    Poradite prosim jak sdilet 365 kalendar s non microsoft emailovyma adresama. Aby mohli cist i editovat? Pokud je to vubec mozne?
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    AZTEK: Jop, v jejím one dříve odebrat zástupce složky a opět to synchronizovat přes SharePoint.
    AZTEK
    AZTEK --- ---
    Prosím o radu, kolegyně má v týmu v Teamsech nahrané složky soubory, které sdílí s ostatními členy týmu. Na ploše má zároveň zástupce z sharepointu, kde měla ty samé složky a soubory. Přestalo se jí to synchronizovat (když nahraje do teamsů nový soubor, nezobrazí se ve zástupci - složce na ploše kompu). Když v teamsech klikne na synchronizaci (případně v sharepointu), tak jí vyskočí okno MS Onedrive "Omlouváme se, ale tuto složku se nám nepodařilo synchronizovat. Z této sdílené knihovny už synchronizujete zástupce složky".
    Někdo nějaké tipy, co zkusit udělat, aby se to zase mohlo synchronizovat - aby se jí v zástupci na ploše ukazovalo i to, co nahrála přes teamsy do souborů?
    Onedrive má zapnutý a synchronizovaný. Licence je MS365 business basic + offline verze MS Office 2019. Windows 10, vše aktualizované.
    Díky!
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    CERMINEK: Je zajimave, ze u me si ani Intune nevyzadala Admin prava k zarizeni. Takze na dalku smaže fakt tak maximalne data ze sandboxovanych appek typu Outlook.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    KEJKLIR: Používáme, není to nic tragického a soukromí ohrožujícího, primárně jde o MFA a možnost remote odstranění firemních dat...
    PES
    PES --- ---
    KEJKLIR: Leda to nainstalovat do druhého profilu na vlastním zařízení ve správném režimu, jinak to přebere kontrolu nad vším...

    Android Enterprise: An Ultimate Use-case Guide For The Different Management Modes Available With Intune [3]
    https://www.anoopcnair.com/android-enterprise-management-modes-with-intune/
    KEJKLIR
    KEJKLIR --- ---
    prosím o radu, jestli máte zkušenost s Intune v android telefonu. Firma trvá na nasazení Intune do mého android mobilu. Doteď jsme měli telefon i k soukromému užívání a mám v něm i soukr. účet a SIM kartu a Intune nechci (důvody jsou irelevantní). Bohužel musím a proto by mě zajímalo, na co je v telefonu navzaný? Jestli jen s firemním účtem u MS, nebo s celým systémem Android a SIM kartou. Jde mi o to, jestli si můžu nechat nainstalovat a provázat Intune s mobilem, který vůbec nepoužívám a který bude ležet na firmě v šuplíku a služební SIM kartu bych si nechal ve svém soukromém mobilu. Pokud by k Intune nebyla potřeba SIM a ta mi fungovala i v soukr. mobilu, je šance se pak dostat na mejl, kalendář a případně Onedrive na mobilu bez Intune třeba přihlášením do účtu přes prohlížeč? Je mi jasné, že aplikace Outlook a OneDrive mi fungovat bez Intune nebudou. Zkusil bych tak fungovat bez přímého propojení s účtem v mobilu (a nouzovým přečtením emailu přes prohlížeč pokud by to šlo). Druhá varianta je mít dva mobily - soukromý a firemní, ale do toho se mi moc nechce.
    RIVA
    RIVA --- ---
    Bug v Exchange Online zpusobuje ze se u maleho procenta uzivatelu v desktop Outlooku neaktualizuji "Shared Mailboxes"

    Microsoft 365: Shared Mailboxes not updating (Jan. 2022) | Born's Tech and Windows World
    https://borncity.com/win/2022/01/21/microsoft-365-probleme-beim-automatischen-aktualisieren-der-shared-mailbox-jan-2022/

    Docasnej workaround je otevrit si je pres "Outlook on the web"
    OHONEY
    OHONEY --- ---
    LOPIK:
    dsregcmd /status
    nedrzi mu tam prihlaseni do jineho tenantu?
    jaky jsou logy v aad pro uzivatele sig-in, audit
    PES
    PES --- ---
    LOPIK: Jinak třeba Cisco AnyConnect má také občas tendence to kazit...
    PES
    PES --- ---
    LOPIK: Resp. zkontrolovat, zda je na tom W7 stroji nainstalováno KB4490628 a KB4474419 (lze najít ke stažení v Katalogu software jako MSU soubory pro příslušnou variantu Win7).

    A potom si najít v REGEDITu zda je povoleno TLS 1.2

    HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\WinHttp

    DefaultSecureProtocols : DWORD32 = 0x00000a00 (povolí TLS 1.1 a 1.2)

    HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\TLS 1.2\Client

    DisabledByDefault : DWORD32 = 0

    (možná ty klíče TLS 1.2 a Client bude nutno vytvořit, bacha TLS tam má mezeru!)

    Po restartu se aplikuje.


    Ty povolené protokoly se aktivují součtem bitové masky a musí mít pak i svůj podklíč v Protocols dle stejné šablony a tam se to povoluje/zakazuje tím DisabledByDefault

    0x0008 = SSL 2.0
    0x0020 = SSL 3.0
    0x0080 = TLS 1.0
    0x0200 = TLS 1.1
    0x0800 = TLS 1.2
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    PES: Číhnu na to, dík.. Ono mu to už pár let běželo, pochybuju, že by se to změnilo, ale člověk nikdy neví - vloni už měl podobný problémy, ale ty šly vyřešit. On je tam navíc ještě specifický to, že to nepřipojuje moc často k internetu. Jinak AD máme v Azure, to bude taky součást toho problému. Jeho účet je podle všeho (resp. podle jinýho zařízení uvnitř domény) v pohodě, licenci na další zařízení má..
    PES
    PES --- ---
    LOPIK: Aktivované TLS 1.2 v systému Win7 je?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Nenarazili jste někdy na problém s aktivací O365 na PC s W7 mimo doménu? Máme E3 licence, uživatel to potřebuje zprovoznit na PC na jiný síti mimo, ale bohužel si registroval Office a kdo ví co všechno dalšího na stejný email, co má v doméně, ale v době k ještě neběželo O365 - tzn. má vlastně soukromý mail v PC, co je stejný jako firemní doménový.. Teoreticky by se to s tím mělo poprat - zeptá se na to, ale někde nesjpíš kliknul na "pamatuj si mě na tomto PC" a teď nejde aktivovat licence.
    Zkoušel jsem toho MS pomocníka pro problémy s Office, reinstall Office a všeho od MS co šlo, mazání credendials, různý přejmenovávání toho jeho starýho účtu, ADAL zapnout vypnout, aktivovat na sebe (to fungovalo přesně do restartu office..) i různý připojení a nic, nechce se mi přeinstalovávat celý WIN, pravděpodobně to má ještě v nějakým cache někde uložený starý credentials.. Ještě budu mazat prohlížeče a v appdata, co mi přijde podezřelý, ale trochu ztrácím naději..


    Je to stejný problém jako řeší tady - https://answers.microsoft.com/en-us/msoffice/forum/all/aadsts9002313-invalid-request-request-is-malformed/56daaf41-9ddb-45cb-9d0c-ab98afbb9799, kde bohužel odkazujou na článek co neexistuje..
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Mám dotaz:
    Původně byly onpremise AD a Exchange. Proběhla migrace do 365 se synchronizací z lokálního AD. Tudíž se veškeré účty a distribuční skupiny zakládají lokálně a syncují.
    Jenže pak někdo dostal dobrý nápad, že se lokální exchange zlikviduje. Od té doby je zakládání účtu trošku krkolomnější, páč se musí atributy (mailová adresa) doplňovat ručně. Jenže teď bych potřeboval nastavit u distribuční skupiny, že na ní smí posílat jen konkrétní lidé, a to už mi prostou editací atributů nejde (Nenalezen vhodný editor), powershell nezná příkaz set-distributiongroup, a v 365 to nejde, protože je objekt synchronizován z onpremise.
    Co s tím?
    CUBBA
    CUBBA --- ---
    CERMINEK: nebyl to spis mklink pro tvorbu symlinku?
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    SN0008102070570: Dělal jsem to přes mkdir.
    Teď jse složka k synchronizaci přidat v nastavení OD
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    tak vetsina se toho ted uz tlaci do CSP, trebas WindowsUser CAL tam vychazela na 322,- bez DPH / rok na usera
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam