• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUHOKlimaticka zmena / If the fracturing of our once stable climate doesn’t terrify you, then you don’t fully understand it
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Inside the airline industry's meltdown | Air transport | The Guardian
    https://www.theguardian.com/...2020/sep/29/inside-the-airline-industry-meltdown-coronavirus-pandemic
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    KEB:
    laciný možná je, nicméně realita takové situace je náročnější, jak jsem psala, ani já bych na podobný obsah "antibabiš" nereagovala, protože je možné sledovat, co se skutečně podniká za kroky..
    já teda vidím řadu reálných kroků, které už proběhly..
    viz vypovězení smluv zemědělcům Středočeského kraje s tím, že budou obnoveny pod podmínkou ekologického přístupu..
    co třeba Dukovany a jejich dostavba, proběhla nejedna interpelace a návrhy, které by zamezily dostavbu za pomoci Rusů a jejich tlaku na snížené bezpečnostní standardy..
    kůrovcová kalamita a opakované upozorňování a tlak na to, aby tendr na těžbu proběhl férově bez účasti babiše a jeho společností, tlak na dostatek financí lesům..
    je toho mnohem víc, tohle jsou jen některé reálné kroky, které stojí hodně práce a sil,)

    klimatickou situaci je potřeba vnímat komplexně, v souvislostech, je nutné překopat celý systém od ekonomiky po školství, sociální, zahraniční politiku, tohle je něco, co se dá zvládnout jedině systematickou prácí a tak je potřeba to i hodnotit..
    a těžko se to dělá bez reálné moci, na to je potřeba informovaný volič, který je schopen a ochoten kriticky a komplexně myslet..
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    SHEFIK: se ted divam na ty jejich stranky. Jako jejich hlavni tema mi nepripada ekologie, ale spis optimalizace statu. Digitalizace, odpovednost, zprehledneni, obecne reseni problemu, ktere tady jsou.

    Maji i lidi, co se zabyvaji hodne ekologii, jako Radek Holomcik.
    A z tech, co ted kandiduji do senatu, jsem si kliknul na dva, co se staraji i o eko.
    Praha - https://robertveverka.cz/radek-holomcik-vodu-resime-ted-a-potrebujeme-partaky-i-v-senatu/
    Kladno - https://www.adelasipova.cz/
    A ti tam spolu mluvi a spolecne hlasuji.

    Ale souhlasim, ze by meli mit eko jako vetsi oficialni tema.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    u piratu pusobi dana balcarova, te by se dalo zeptat, zda maji nejakej klima program nebo co treba vidi jako priority nebo k realnemu prosazeni. plus ten hlavenka myslim uplne chape rozsah klimatu (napsala jsem mu za ten rok nejaky alarmisticky ozdrojovany veci mockrat na FB a nikdy nereagoval jdi do...)

    ale obecne souhlasim, nevidim zadnou stranu s THE klima programem. kubala delal nejaky rozbor

    https://denikreferendum.cz/...budou-kraje-resit-klima-jen-pokud-je-povedou-zeleni-pirati-top-09astan
    KEB
    KEB --- ---
    YEETKA: ale no tak, argument prckem a sestinedelkou je poněkud laciný. Bartoš není Babiš a piráti nejsou anofert, klidně mohl sefikovi odpovědět jiný pirát n kterého to mohl Bartoš delegovat kdyby chtěl.

    Popravdě jsem od pirátů nic kromě obecných prohlášení ke klimatu nezachytil. Což vnímám jako evidentní selhání, tím by piráti voliče nahnat mohli.

    SHEFIK: taky ti přijde fascinující, jak Bursík s biomasou stranu zelených zlikvidovali na bůhví kolik let? A vážně by mne zajímalo koho v rámci sz napadlo, že mladý pán Stropnický je spasí. Ten tu stranu zlikvidoval úplně.

    V parlamentních volbách jim ten hlas asi hodím, ale pokud se dostanou do sněmovny tak to bude zázrak.
    GOJATLA
    GOJATLA --- ---
    YEETKA: Těším se na tým odborníků :-) Za pár let bude tohle téma rozhodovat volby. Jen se trochu bojím, že to vyhrajou náckové.
    TUHO
    TUHO --- ---
    Chcete expandovat do zapadly vesnice na vychodnim Slovensku? :)
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    TUHO:
    hele, pojď k Pirátům, nevím odkud vlastně jsi, ale lidi jako ty jsou přesně to co potřebujeme :)
    TUHO
    TUHO --- ---
    TUHO: "Climate is a global phenomenon," noted Wagner. "No country is an island, including the Czech Republic."
    Surprisingly, the report finds that the most extreme UN climate scenario -- which sees the planet heating four degrees Celsius above preindustrial levels by 2100 -- would benefit the Czech Republic more than a rise of 2C.
    In either scenario, some 70 countries would see "positive effects", while 125 will experience negative ones, it found.
    TUHO
    TUHO --- ---
    YEETKA: Jasny, tak drzim palce :)
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    TUHO:
    pracuje se na tom..
    je potřeba mít propracovaný, data based, postup a řešení, zatím se to rodí..
    ty krajské kandidátky v rámci menší oblasti už s klimatem pracují..
    třeba ten náš za JMK Dubec (strávili jsme spolu na 20 hodin s voliči) má sucho jako prioritu a má jasnou představu jaká musí přijít opatření,což se v rámci republiky dělá hůř, byl by na to potřeba samostatný tým lidí, odborníků, který bude vyvíjet jasné kroky a cíle..
    TUHO
    TUHO --- ---
    TUHO: Haha, vypada to ze centrala Deloitte studii stahla a my jsme se dostali zase do svetovyho tisku .))

    One of the world's 'Big Four' accounting firms released a report this week concluding that extreme, "business-as-usual" climate change will benefit a third of the world's economies over the course of the 21st century.
    Published online in Czech, the analysis from Deloitte's Prague office said that countries in colder latitudes such as Canada, Norway and Russia "should benefit the most from rising temperatures."
    The Czech Republic's GDP, for example, would likely rise 25 percent by 2100 "in the fastest warming scenarios," according to a summary of the report.
    The findings -- based on the relationship between average annual temperatures and GDP -- fly in the face of most research on the long-term economic impacts of climate change.
    Recent studies in peer-reviewed journals show the world economy taking a huge hit from global warming by century's end, shrinking up to 20 percent by 2100 if greenhouse gases continue unabated.
    In a more conservative estimate, the IMF said last year that per capita GDP would drop more than seven percent.
    "Calculating the effects of climate change purely on the basis of changes in mean temperature or rainfall altering GDP is naive and misleading," said Tim Lenton, a professor at the Global System Institute at the University of Exeter, commenting on the Deloitte report.
    "Climate change is the most profound risk management problem humanity has ever faced."

    - 'Perfectly insane' -
    Gernot Wagner, an associate professor in climate economics at New York University, said the big risks from global warming come from extreme weather events such as heatwaves and flooding, not changes in average temperature.
    "This is an example of a seemingly logical 'study' that is also perfectly insane," he said.

    'Big Four' accounting firm sees upside to climate change
    https://uk.news.yahoo.com/big-four-accounting-firm-sees-222334060.html
    TUHO
    TUHO --- ---
    YEETKA: No hele, pro me jsou Pirati asi nejblizsi politickou stranou a jejich aktivity na environmentalnim poli mi taky prijdou v ramci CR nejpozitivnejsi. Ale vhzledem k tomu, ze v novym rozpoctu EU se hraje o biliony korun na rozvoj low carbon ekonomiky, ze je to dulezity tema jejich cilovky, ze dulezitost a obavy z klimaticky krize mezi obecnym elektoratem CR prudce roste a ze vlada je naprosto v danym oboru nekompetentni a dava obrovskej prostor pro opodstatnenou kritiku... Tak v kontextu otho nechapu, ze na svym webu / programu nemaj o klimatu ani zminku :-o
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    SHEFIK:
    hnidopich klidně buď..
    ano, stránky nemáme ideální, nicméně projít si program aktuálních kandidátů do krajů a senátu nezabere až tak moc času a nejspíš bys tam, kdybys chtěl, našel to, co hledáš..
    že ti Bartoš neodpověděl se ani nedivím, upřímně bych na podobný obsah taky nereagovala..
    obzvlášť, pokud bych měla doma novorozeně a šestinedělku s krajskými a senátními volbami na krku ,)

    za sebe nevidím žádnou antibabiš záležitost, to už vyplývá z povahy opozice..
    nicméně nyní jsme v situaci, jaké jsme od konce revoluce nečelili..
    bedlivě sleduji interpelace a nemůžu než děkovat za to, že to někdo řeší..
    a ano, je pravda, že díky Michálkovi proběhla prověrka ze strany unie, která dopadla jak dopadla, to za mě není antibabiš, ale jediný, logicky postup, který je možný..

    hlas klidně Pirátům nedávej, ale volit, moc prosím, běž.. vyzkoušej třeba volební kalkulačku a uvidíš..
    btw za mě práce, kterou odvádí piráti v evropském parlamentu za klima předčila moje očekávání.. až na časté cestování Markéty G. letadlem, se tady nenajde nic za co by bylo potřeba se stydět..
    ale ber mě s rezervou, přece jenom jsem "jednou z nich"..
    TUHO
    TUHO --- ---
    TADEAS: Nj, ale fakt ze nebudou mit o klimatu na webu Pirati ani zminku, to jsem trrochu necekal...
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    PAD: zeleny sou imho tomu asi nejbliz, ale problem je, ze jejich kredibilita a volebni potencial je dost mizernej. neni o nich ani slyset ani nemaj imho dost silnejch osobnosti, aby tu vladu pripadne uridili. takze je to pro me ztracenej hlas.

    imho tam nikdo ted poradne prave neni. Ano se bude zabejvat prachama a covidem a moc se nezmeni. stene tak Trikolora a ODS. vsichni to sou ekonomove a podnikatele, kterejm jiny temata nejdou moc do hlavy

    proto jsem i psal Bartosovi, protoze ty maj po zelenejch nejvetsi potencial to tema uchopit. bohuzel se tak zatim nedeje.

    za me to neni ani tak o cely strane, jako o tom, mit to v programu, mit silnou osobnost pro ministerstvo zivotniho prostredi, co dokaze tema obhajit a dat dohromady bandu odborniku, co to budou ridit... a samozrejme dostatecnej pocet hlasu/mandatu v poslanecky snemovne. z opozice, nebo s 5% to bude pohrbeny

    DZODZO
    DZODZO --- ---
    TADEAS: je to vzdy o ludoch, napr. na komunalnej urovni u nas v obci sa aktivne venuje ekologii zastupca kdu-csl, organizoval vysadbu stromov, ale aj ich naslednu udrzbu, nevnima to povrchne, ale komplexne
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    SHEFIK: jestli u nas nekdo, tak si myslim ze pirati a starostove maj potencial se tomu aspon nejak trochu relevantne venovat. akorat si myslim ze jak klima tak ekosystemova regenerace a souvisejici transformace fakt vyzadujou urcitej specifickej styl mysleni a ze je problem najit na to vubec lidi.
    PAD
    PAD --- ---
    SHEFIK: Koho by jsi tedy volil? Klidne posta nebo me ignoruj, pokud je to priliz osobni? Ja jen, ze to sam resim a nejsem uplne rozhodnuty.
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    YEETKA: je fajn, ze maj youtube video a ze jsou na socialnich sitich aktivni, rad bych se ale vratil k tvymu vyroku, ze je to jedna z jejich hlavnich zajmovych oblasti.

    prohledal jsem jejich stranky a jejich dlouhodoby program a k zivotnimu prostredi tam nic s klimatem nemaji. zivotni prostredi je v programu vespod stranky na stejne urovni jako pristup k psychotropnim latkam (chapu, taky sem byl mlady)...

    psal jsem dokonce pred par mesici Bartosovi, proc jejich hlavnim tematem je antibabis a nesoustredi se radeji na klima, ktere mlady zajma a rozhodne ma vetsi pridanou hodnotu nez nekoho jineho kritizovat. i presto, ze Bartos na socialnich sitich tvrdi, ze reaguje na vsechny, muj email mu asi neprisel dostatecne atraktivni.

    takze z meho pohledu pro zachranu klimatu nedelaji nic a v jejich programu nic takoveho ani neni. muj hlas nedostanou.

    promin, sem hnidopich.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam