• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUHOKlimaticka zmena / If the fracturing of our once stable climate doesn’t terrify you, then you don’t fully understand it
    KEB
    KEB --- ---
    DZODZO: když si spočítáš uhlíkovou bilanci té hromady betonu, tak je to katastrofa.
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    Strasne moc super dokumentu: https://online.watchandknow.cz/

    Treba: https://online.watchandknow.cz/film/kdo-si-psoukl-who-farted/
    Dokument postupně odhaluje literární, psychologické, společenské, historické, ekologické i medicínské dimenze prdu, které reflektuje s naléhavým požadavkem na neodkladné řešení klimatické krize i s nátlakem na nás samotné tuto krizi a svou roli v ní pochopit.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Klimatičtí aktivisté zablokovali dopravu u Sněmovny - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/klimaticti-aktiviste-zablokovali-dopravu-u-snemovny-122079
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    KEB: ja by som to nenazval fiasko, cinanom sa podarilo zalozit novy prales na betonovej ploche
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Antarctica could melt 'irreversibly' due to climate change, study warns | Live Science
    https://www.livescience.com/amp/antarctica-ice-free-climate-change.html

    In the study, PIK researchers ran computer simulations to model how Antarctica will look thousands of years from now, depending on how high average global temperatures rise in response to modern greenhouse gas emissions.

    They found that, if average temperatures rise 7.2 degrees Fahrenheit (4 degrees Celsius) above pre-industrial levels for any sustained period of time, much of the ice in West Antarctica will crumble, resulting in 21 feet (6.5 meters) of global sea-level rise; that amount of rise would devastate coastal cities like New York, Tokyo and London. This scenario could be a reality within decades; a global average temperature rise of 9 F (5 C) is currently considered the “worst-case” warming scenario if current greenhouse gas emission levels are allowed to continue through the year 2100, according to the UN’s Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC).

    If those IPCC projections are off, things could get much, much worse, the authors of the new study found. Should global temperatures rise between 11 and 16 F (6 to 9 C) above pre-industrial levels for any sustained period of time over the coming millennia, more than 70% of Antarctica's present-day ice will be lost "irreversibly," the study authors wrote. And, if temperatures rise by 18 F (10 C), the continent is doomed to be "virtually ice-free." Should the continent lose all of its ice, global sea levels will rise by nearly 200 feet (58 m).
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    Lithium-sirné baterie, které si nechal patentovat brněnský výzkumník, chce vyrábět norská firma | Hospodářské noviny (iHNed.cz)
    https://domaci.ihned.cz/...e-ktere-si-nechal-patentovat-brnensky-vyzkumnik-chce-vyrabet-norska-firma
    KEB
    KEB --- ---
    VOYTEX: tak on ve svém oboru asi bude kapacita. Zároveň chápu, že má zájem na tom, aby jeho celoživotní obor v republice nechcipnul. Ale obávám se že nechce vidět a nebo nevidí, že projekt nové jaderné elektrárny musí v naší republice skončit naprostou ekonomickou katastrofou. Všude kolem nás jaderné elektrárny zpožďují a prodražují Česká republika nebude výjimkou ani omylem.

    Podle mě skončí tenhle Jadrný cirkus jako kanál Odra Dunaj Labe. To znamená, že se pro financuje hromada milionů na všemožné studie, aby se to nakonec hodilo ze stolu jako blbost.
    KEB
    KEB --- ---
    Ekologická utopie v Číně skončila fiaskem, rostliny se vymkly kontrole - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...ng-tu-ekologicke-bydleni-vertikalni-les-komari.A200925_091721_zahranicni_aha
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    Drones Can Reforest The Planet Faster Than Humans Can
    https://www.forbes.com/...onca/2020/09/30/drones-can-reforest-the-planet-faster-than-humans-can/amp/

    The company aims to bring the cost down to 55¢ per tree, about a quarter of the cost of most tree restoration efforts. Initially, the company looks to plant 100,000 seed pods per day per two drone operators.
    By 2028, Flash Forest plans to plant over 1 billion trees. With more support, they could do even more.
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    TUHO: registrovany lobbyisti v cesku prece neexistujou ;-) nevim jak ho formalne vykazovali, jestli jako konzultanta ci jinak, on se spolupraci netajil, mel to nekde napsane v medailonku. je to 10 let, detaily si nepamatuju. Navic to dela imho i z presvedceni. Jo, Osel je zumpa, ale mezi jistou casti akademiku porad popularni. Paralelni Osel.
    KEB
    KEB --- ---
    TUHO: pokud vím tak Vágner dělá pro jaderný výzkum a v reži. Podle mě to dělá z přesvědčení. Na o energetice je ten článek taky i s dlouhou diskuzi a dá se tam s nimi potkat a povykládat. Pročti si diskuzi a třeba ti to pomůže si ho zařadit.
    TUHO
    TUHO --- ---
    VOYTEX: Jaderny lobbysta, jakoze to mel vylozene jako zamestnani nebo jakoze to dela z presvedceni? :) Ja ho semtam jentak zaregistruju, jak nekde propaguje jadro ale moc ho neznam. Plus jsem vzdycky lehce skeptickej ke zdrojum pochazejici z osel.cz vzhledem k tomu, ze to byl jednu dobu jeden z nejaktivnejsich zdroju dezinformacniho balastu kolem klimatickejch zmen.
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    PETER_PAN: autor clanku je jaderny lobbyista, v minulosti spolupracujici s CEZ. Po havarii ve Fukusime produkoval hromady clanku a rozhovoru na tema Uz je dobre, nasledky nejsou, Ceska energokoncepce- a proc prave jadro? Na Oslu pochopitelne nevedou disclaimery, ale tady bych rekl, se to slusi uvest.
    PER2
    PER2 --- ---
    YMLADRIS: par pouzitelnejch tam urcite bylo hele
    https://www.thoughtco.com/2020-presidential-candidates-list-and-bios-4154063
    ale imho dost veci ridi ted penize/moc lidi v pozadi o kterych nemame tuseni a mit nejakyho sane prezidenta asi nepotrebujes, pokud nebude tlacit tvoje zajmy
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    YMLADRIS: v US je trochu jinej system nez v CR... prezident ridi vladu, strategii, armadu, ...

    u nas je prezident vicemene na paradu, a ani to se Zemanovi nedari
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TUHO: právě. můžeš mi jako sociolog vysvětlit jak je možný že v celém US není použitelný protikandidát?

    můj muž to interpretuje tak, že to, kdo je prezident, nakonec zas tak moc neovlivňuje, takže je to iluminatum jedno
    TUHO
    TUHO --- ---
    TADEAS: Koukal jsem na to a docela tragedie. Tak stejne drzme si palce, aby ten narcistni psychopat sel v listopadu od valu, protoze to co predvadi je fakt lidstvozrada. Bohuzel Biden taky neni zrovna vyhra .]]
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    „Sklapneš už, chlape?“ Prezidentskou debatu v USA ovládl chaos a útoky - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/...pnes-uz-chlape-prezidentskou-debatu-v-usa-ovladl-chaos-a-utoky-121897

    Debata se rovněž dotkla tématu změn klimatu. Trump nakonec připustil, že člověk má na něj „do určité míry“ vliv, ale zdůraznil, že je proti striktním regulacím, protože mají negativní dopad na byznys. I proto USA za jeho vlády odstoupily od Pařížské dohody o klimatu, protože takové dohody podle něj „ženou nahoru ceny energie“.

    Biden naopak přislíbil, že pokud bude zvolen, USA se k dohodě opět připojí. Na dotaz o rozsáhlých požárech na západě USA Trump zopakoval, že by mohly být vyřešeny „lepší správou lesů“. Všechny státy postižené požáry mají demokratické guvernéry.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Climate: "This is a European crisis, we need European solutions" - Varoufakis meets Cappato
    http://www.youtube.com/watch?v=Kpz7MckGT3o


    dialogue between the Former Greek Minister of Finance and founder of Diem25 Yannis Varoufakis with Marco Cappato, founder of EUMANS and co-promoter of the European Citizens Initiative StopGlobalWarming.eu.

    The conversation happened during the action day HEY EU, TAX CO2 organised on the 23rd September 2020. The two European leaders discussed how carbon pricing policies should be adopted to ensure the ecological transition and social justice. But also the need for a democratization of the European Union, also through the strengthening of participatory democracy instruments
    KEB
    KEB --- ---
    YEETKA: tak jsem si zkusil tu volební kalkulačku a kupodivu v Ol. kraji 90% shoda s Pirati a STAN. Ok dám jim šanci...

    To jenom abys věděla :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam