• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUHOKlimaticka zmena / Thank you so much for ruining my day
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Letter: It’s time Europe stopped fetishising fiscal discipline
    https://www.ft.com/content/a92a20e2-7efb-497c-bc13-0e002d4aca2e

    Contrary to the argument set out by Wolfgang Schäuble (Opinion, June 3), we believe the social fabric of Europe cannot endure a return to “fiscal as usual” — the failed austerity policies of the past that transformed the 2008 financial shock into a prolonged recession. We need a new approach to fiscal policy, starting with a recognition that too little deficit spending can cause irreversible social, economic and environmental damage.

    ...

    Instead of fetishising fiscal discipline, we should prioritise more important social, economic and environmental outcomes — like creating well-paid green jobs, lifting millions out of poverty and implementing green infrastructure projects.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YMLADRIS: my ilumináti nemáme nic proti snížení populace přirozenou cestou, tedy průběžné vyhynutí na poloviční stav čistě skrze pokles porodnosti.. problém je, že globální otepllování může vést k tomu, že to nebude nějaký přirozený pozvolný proces, ale spousta těch lidí umře daleko dřív :-(
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KEB: nevím, kdo je německej sociolog ani kanadská feministka, ale docela reálně si dokážu představit odpověď těch studentů z FFF, páč se mi dere na jazyk taky: OK, boomer.
    KEB
    KEB --- ---
    SEJDA: Greta která se pasovala za klimatickou johanku musí počítat s tím, že je sledována a cokoliv co napiše, sdílí nebo řekne vyvolá ohlas. Čím víc kontroverze kolem tématu tím větší ohlas, takhle prosté to je.

    Souhlasím s tím poslední odstavcem

    Podle Merkela by se jakékoliv sociální hnutí mělo soustředit jen na jednu klíčovou myšlenku a držet se té oblasti, ve které je považováno za relevantní. Pokud se vyjadřuje i k politickým oblastem, ve kterých nemá žádnou „kognitivní ani morální autoritu“, pak tím vzbuzuje nedůvěru i k jeho hlavnímu programu. „To ředí a oslabuje původní zájem pohnout politiky a společností, aby dělaly více v oblasti ochrany klimatu,“ podotýká politolog.

    OMNIHASH: ale tohle není jen tak nějaká švédka, ani jen tak nějaká kanadanka a ani ten němec není jen tak někdo. A FFF taky nejsou jen naše lokální záležitost. Takže i když se to čr netýká má to přesah i k nám. A je to dobrý klacek, který si sami ulomili, aby je bylo čím mlátit.

    A ne nemám žádný recept na řešení konfliktu Izrael / Hamás, jen si myslím, že Greta at už sdílí cokoliv k jeho vyřešení nepřispěje.

    Navrhuji to tady ukončit, protože to stejně nemá smysl
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KEB: Izrael do nejake miry blokuje import do Gazy v mensi mire i do Palestiny. Lidi hledajici rovnovahu, vzdy napisou, necht jsou sankce i na Izrael. Dalsi veci zmine uz jsou jenom tresinka do diplamotackych rozhovoru, ale zasadni veci, ktere likviduji zivoty obycejnych lidi. Jako zmena klimatu.
    Izrael celkem bez odezvy likviduje i Palesticska zarizeni, u kterych ma nekdo pocit, ze to pomuze bezpecnosti v zemi. Co by stalo, kdyby OSN doslo k nazoru, ze ke zvyseni celosvetove bezpecnosti pomuze vyhodit nejakou zbrojovku v Izraeli do vzduchu? Stale jeste verime, ze soucasne reseni (Status-Q) tohoto konfliktu nabizi nejvyssi mozny blahobyt pro obe strany, resp. nejnizsi mozny pocet obeti?
    Greta vzbudi pozdvyzeni, uz jenom tim, ze vstane a nasnida se. Mel nemecky zeleny Gretu kritizovat, nebo se od celebrity Grety distancovat? Exportuje Nemecko do Izraele zbrane, a zeleny je zrovna z toho dotceneho okresu?
    Na idnesu pisou vesmes jenom veci, ktere ani nestoji za cteni.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KEB: hele a je ti jasný, že ten článek, kterej si tu sám nalinkoval, se vůbec ČR netýká? Švédka něco napíše, kanaďanka to okomentuje a němcovi se to nelíbí.
    Upřímně mě tyhle typy noticek nepřestávaj fascinovat. Celej článek o tom, co kdo napsal na twitter a kdo na to jak reagoval. Kdyby to aspoň byli lidi s relevantníma názorama, ale to jsou všechno náhodný IDčka, už jenom čekám, kdy se jako hlavní zpráva na Nově objeví výpis z nějakýho místního auditka s prstem na tepu doby levelu Pluralismus a multikulti...
    KEB
    KEB --- ---
    OMNIHASH: opravdu si tu budeme hrát se slovíčky? Dobře rozepisu to tedy pořádně.

    Tím že se fff montují do tohohle konfliktu a strana není úplně důležitá, i když v ČR je populace spíše pro izr, tak rozhodně boji za klima nepomáhají, protože to s klimatem nijak nesouvisí.

    Strana zelených měla, nyní po odtržení budoucnosti už má asi míň, výrazně levicovou nebo možná i progresivistickou linku. Po jejím pádu do bezvýznamnosti se jí nezbavili a proto jsou politicky IMHO tam kde jsou.

    Lepší?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KEB: takže kdo podporuje Palestinu (fskutečnosťy nesouhlasí s Bibiho powergrabem) je levičák? To je Klausova argumentační škola?
    KEB
    KEB --- ---
    YMLADRIS: jo a tohle tomu taky nepomáhá, proč se fff serou do politiky? Na to IMHO dojeli i zelení na tenhle levičácky balast

    Co rakety Hamásu a klima? Greta sklízí bouři kvůli propalestinským příspěvkům - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/thunberg-izrael-palestina-ekologie-bojkot-fridays-for-future.A210514_144316_zahranicni_jhr
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KEB
    KEB --- ---
    Zablokujeme Mnichov. Odpůrci aut vyhrožují veletrhu | Týdeník pro ekonomiku, politiku a byznys
    https://www.tydenikhrot.cz/clanek/mnichov-odpurci-aut-blokada-veletrh-autosalon-iaa
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    The Soil Microbiome and Gut Microbiome Connection | FoodPrint
    https://foodprint.org/blog/soil-microbiomes/

    The Human Microbiome Project, another enormous and cross-disciplinary area of study funded by the National Institutes of Health (NIH) from 2007 to 2016, was instrumental in beginning to tease out the connection between the soil microbiome and our gut microbiome, which both contain approximately the same number of active microorganisms. (There’s also a connection between the human gut microbiome and the ocean microbiome; they share about 73 percent of their microbes in common.) The soil microbiome likely evolved in tandem with the human microbiome and its estimated 39 trillion microbes that occupy our noses and mouths, our armpits and the palms of our hands, and most of all, our guts — particularly our large intestines. Our health is not only predicated on the activity of the microbes in our guts, but on the microbes we ingest both directly (from purposeful geophagy, or accidental dirt ingestion) and indirectly (in the form of plant crops) from the soil.

    “It’s an absolutely amazing story, how the same molecules are used for the health of a plant in soil and our own gut; it must be a very ancient system that’s been preserved,” says Mayer. Gut microbes produce enzymes that help us digest food and break it down into essential nutrients, producing vitamins our own bodies don’t possess the ability to make on their own; protect us from disease-causing bacteria by regulating our immune system and teaching it how to fight off invaders; as well as produce anti-inflammatory compounds. A microbiome is unique to a person, passed on from a mother when we’re born. Likewise, microbiomes in soil differ in composition depending on region, type of soil, plant matter, and a variety of other factors.

    Despite all the powerful benefits they can confer, microbiomes are hardly invincible, and human activity has done much to disrupt them. Industrial agricultural practices have an outsize role to play in the destruction of the soil microbiome. Tilling soil releases carbon and disrupts and damages bacteria, fungi, and arthropods. Monocropping saps nutrients from soil and decreases the beneficial microbes that live in it, leading to poorer plant growth and increased susceptibility to plant infections and diseases. Additionally, monocropping is heavily dependent on chemical inputs; these “negatively affect the biological functionaries of microbes, their diversity, composition, and biochemical processes,” according to multidisciplinary research from 2020 published in Land, causing “serious hazards to soil environment and human health.”

    This finding is supported by a new study conducted by the Center for Biological Diversity and other partners, which shows that pesticides are poisoning soil and all the life supported by it. “The prevalence of negative effects in our results underscores the need for soil organisms to be represented in any risk analysis of a pesticide that has the potential to contaminate soil,” the research concluded, “and for any significant risk to be mitigated in a way that will specifically reduce harm to the soil organisms that sustain important ecosystem services.

    As these microbes disappear, the soil and its plants suffer; and so does our health, as we take in significantly fewer, and fewer types, of tiny organisms into our gut microbiomes; some of these microbes may actually be in danger of extinction, says Mayer, with the effects on human health not fully understood. Additionally, our diets have become reliant on monocultures of processed and fatty foods that do not properly “feed” our tenant microbes and keep them in balance, leaving us susceptible to diseases such as obesity, diabetes, and colon cancer.

    In the same way that microbial diversity in soil is decreased by agricultural chemicals, our microbial gut diversity is reduced by antibiotics. Both antibiotics and synthetic pesticides have been critically important societal interventions, says Mayer, but the collateral damage to human and soil microbiomes has been “tremendous.” Figuring out how to restore and protect microbiomes — in soil, in people, in oceans, and air — will be the work of researchers for many years to come, and essential to supporting all life on our planet. “Nurture your ecosystem,” says Mayer, “and it will take care of everything else.”
    PER2
    PER2 --- ---
    DZODZO: presne, takovej politik dnes vladnout dlouho nebude, pokud to nebude diktator, lidi chteji mit vsechno a hned a nejaka krev a pot do jejich schematu nezapada, at se uskromni nekdo jinej, treba ty zly migranti v africe
    zadna razatni zmena se nestane, dokud lidi nebudou osobne trpet a to uz treba bude pozde
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    Irreversible warming tipping point may have been triggered: Arctic mission chief : https://today.rtl.lu/news/science-and-environment/a/1739166.html
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SEJDA: na uhlikovu dan by to chcelo nejakeho politika co ma koule, taky nejaky winston churchill, ktory nam slubi akurat krv, pot a slzy, ale to v dnesnej politicky korektnej dobe nikomu neprejde, lebo takeho by nikto nezvolil a nenasledoval
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    TADEAS: já myslel že to vzniklo na nyxu, ale možná ste jen vod NICH. nich - nych - nyx - náhoda? mmm..
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    AIM_FREEMAN: klima zmena je taky JEJICH konspirace?
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    YMLADRIS: Krize elit vrcholného kapitálocénu?
    Ruined orgasm bílého kolonizátora?
    Absence Švejkovského nadhledu a Haškovské inteligence?
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    TADEAS: když jsem kdysi studoval informační zdroje Alexe Jonese, jedna z teorií byla, že ONI připravují fake mimozemskou invazi. mé konspirační já má jasno: čína dodá ty naklonované holčičky s modifikovaným DNA, které mezitím zmutovaly do podoby alienů vštípených illuminati hollywoodem. proto taky během covid lockdownu už připravovali půdu na invazi alienů zvěřejněním záznamů UFOs.

    sorry za OT :D :D :D
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    SEJDA: uhlikovou dan zavedou az ufoni
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam