• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUHOKlimaticka zmena / Thank you so much for ruining my day
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    IMG-20220422-WA0018
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    biostimulanty pro pudu

    No-till on the Plains 2019 Christine Jones Community Tipping Points
    https://www.youtube.com/watch?v=NqV1b4ps-sE&t=1227s
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    lomborg still unimpressed

    Brčka v době války a děsivá závislost na Rusku. Změna klimatu křiví naše priority | Finmag.cz
    https://finmag.penize.cz/politika/433534-brcka-v-dobe-valky-a-desiva-zavislost-na-rusku-zmena-klimatu-krivi-nase-priority
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Loňské léto bylo v Evropě nejteplejší v dějinách měření. Nová zpráva varuje před klimatickou změnou — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3477090-lonske-leto-bylo-v-evrope-nejteplejsi-v-dejinach-mereni-nova-zprava-varuje-pred

    https://climate.copernicus.eu/esotc/2021

    Loňské léto bylo v Evropě nejteplejší od začátku měření, teploty byly o jeden stupeň Celsia vyšší než průměr. Uvádí to nová zpráva evropské služby Copernicus, která monitoruje stav klimatu. Počasí v letních měsících doprovázely silné kontrasty. Zatímco jihoevropské státy v létě 2021 zaznamenaly rekordní počet extrémně horkých dnů a v Itálii a Španělsku padly dokonce teplotní rekordy, západ Evropy se potýkal se silnými dešti a záplavami. „Rok 2021 byl rokem extrémů, včetně nejteplejšího léta v Evropě, vln veder ve Středomoří, záplav a větrného sucha v západní Evropě,“ vyjmenoval ředitel služby Copernicus Carlo Buontempo.

    VÝVOJ PRŮMĚRNÝCH TEPLOT

    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    The Proud Holobionts: Gaia and the Savanna Monkeys. The Great Cycle of Earth's Forests
    https://theproudholobionts.blogspot.com/2022/04/gaia-and-savanna-monkeys-great-cycle-of.html?m=1
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    FB-IMG-1650615540416
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    The latest electric tractor, the John Deere Sesam 2 / Gridcon 2 | Peak Energy & Resources, Climate Change, and the Preservation of Knowledge
    https://energyskeptic.com/2022/the-latest-electric-tractor-the-john-deere-sesam-2-gridcon-2/
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    na google je ku dnu zeme doodle ako ubudlo snehu z kilimanzara a preklik vedie na clanky o klimatickej zmene, take by tam mohli mat kazdy druhy den :)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    TO WHICH WE BELONG // TRAILER
    https://youtube.com/watch?v=scthtxZUI2c&feature=emb_title


    Years of industrialized agriculture have brought the world to the brink of climate disaster. TO WHICH WE BELONG follows a new generation of farmers and ranchers who seek to rebuild their businesses and their planet by embracing the interconnectedness of living things.

    On land long depleted by monocultured crops, Trey Hill fills the fields with colorful tangles of plant life, revivifying the soil and bringing new richness to the harvest. In Chihuahua, Mexico ranchers like Alejandro Carrillo practice revolutionary techniques in cattle herding, carving out space for wildlife to thrive again. And off the coast of Connecticut, Bren Smith re-seeds the ocean with kelp, mussels, oysters, and scallops, restoring ecosystems ravaged by commercial fishing.

    Despite their difference in culture and location, these farmers and ranchers are rooted in the same belief: that to work with nature, not against it, is the answer.

    Science is showing that if we draw down enough carbon from the sky back into the soil through regenerative agricultural practices, we can actually reverse climate change bringing carbon dioxide down to pre-industrial revolution levels.

    So, now it’s our turn: to bring awareness and support to the ranchers and farmers doing the work to renew the earth through these simple, yet profound practices.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    UK

    Industry takes action to deter oil protests - GOV.UK
    https://www.gov.uk/government/news/industry-takes-action-to-deter-oil-protests

    Energy Minister Greg Hands said:

    While we value the right to peaceful protest, it is crucial that these do not cause disruption to people’s everyday lives.

    That’s why I’m pleased to see oil companies taking action to secure injunctions at their sites, working with local police forces to arrest those who break the law and ensure deliveries of fuel can continue as normal.

    Existing injunctions first granted in autumn 2021 also remain in place on the M25, M25 feeder roads, and Kent and Dover roads, deterring protesters from impeding traffic on those roads.

    Police forces across the country are taking a robust stance with protestors who interfere with and attempt to disrupt key infrastructure, and have made more than 600 arrests since the protests began.
    PER2
    PER2 --- ---
    PER2
    PER2 --- ---
    tohle zni slibne, bude zajimavy, az zjistime, jestli/za jakych vesmirnych podminek neco podobneho dokaze i nase Slunce :D
    Localized thermonuclear bursts from accreting magnetic white dwarfs | Nature
    https://www.nature.com/articles/s41586-022-04495-6

    TADEAS:

    TADEAS
    TADEAS --- ---
    War in Ukraine is impacting global food security | DW News
    https://youtu.be/8e_9WVDM3iE
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SHEFIK: jedna z nejlepších malejch domů na týhle radnici byla oprava grebovky za miliardu plus. Tohle je cena místně obvyklá.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    DVA ROZHOVORY (2x25 min.)

    Klimatolog Tolasz: Snaha zatím na poklesu emisí vidět není. K uhlíkové neutralitě potřebujeme i krajinu | Plus
    https://plus.rozhlas.cz/klimatolog-tolasz-snaha-zatim-na-poklesu-emisi-videt-neni-k-uhlikove-neutralite-8721391

    Radim Tolasz, český zástupce při Mezivládním panelu pro změnu klimatu OSN (IPCC), klimatolog z Českého hydrometeorologického ústavu
    Petr Havlík, odborník na ekosystémový management a přírodní zdroje z mezinárodního institutu pro aplikovanou systémovou analýzu ve Vídni

    Přestože se lidstvo globálně snaží o snižování emisí skleníkových plynů a uzavírá k tomuto účelu různé dohody, za posledních třicet let k žádnému globálnímu snížení nedošlo, upozorňuje klimatolog Radim Tolasz: „Lidstvo ročně vyprodukovává neuvěřitelných 60 gigatun skleníkových plynů. To je za posledních deset let nárůst o dvanáct procent.“ „Od roku 1994 je to nárůst emisí o 54 procent. Od roku 1990 se lidstvo snaží, připravuje různé dohody, ale na globálních emisích to zatím není vidět,“ zdůrazňuje Tolasz, český zástupce při Mezivládním panelu pro změnu klimatu OSN (IPCC).

    Podle něj je nutné nejen snižovat emise skleníkových plynů, ale také se starat o krajinu: „Tedy dosáhnout toho, aby krajina v rámci uhlíkového cyklu uhlík pohlcovala tak, jak je přirozené, což znamená mít v pořádku lesy, dobře hospodařit na půdě a starat se jako lidstvo o to, aby oceán byl čistý.“
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    #funfact

    20 stromu, 1,3 mil .) Vidim, ze sem byl na omylu, kdyz sem rikal, ze ekologicky prace nejsou stejne dobre placeny jako IT.

    Praha 2 vysadí v ulicích 22 stromů, výsadba přijde na 1,3 milionu Kč - Ekolist.cz
    https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-2-vysadi-v-ulicich-22-stromu-vysadba-prijde-na-1-3-milionu-kc
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Bezdětné pro druhé. Hlavní důvod, proč ženy nechtějí děti, jsou obavy o klima, říká badatelka | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/spolecnost/zena-dobrovolna-bezdetnost-rozhodnuti-duvody_2204191420_til
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam