TUHO: Tak určiťé!
AS: vykonal jsem mnoho a chyboval jsem (náš
výzkum byl přímou příčinou vystřílení 40k slonů v africe. Pak migrace (z UK) a práce s 2000 US vědci na Tématech. Mám military background. Holistika je cool, vezme to ze všechnstran.
GM: ok, AS mě pozval na tuto debatu a vybral název a pokud má být teze obhájena, je potřeba potvrdit tyto hypotézy a doložit tato měření. AS, máš to? Nemáš to! Takže co?
AS: jo, věda je složitá. Když to nevygrazuješ, zoxiduje to. Mužeš to nechat být, vypálit to nebo spást. Tohle je policy otázka a to je jediná klíčová proměnná.
GM: (emotional) fajn, ale to nepotvrzuje nic!
AS: hele, o tomhle se hadat nebudem, ikdyž by krávy vypouštely 20x vic metahu, i kdyby všichni lidi přešli na veganství, stejně to potřebuješ grazovat, bo jinak ti to uhije, zdechne a máš poušť.
GM: ok, ale je dokázaný, že fotky, kterejma to ilustruješ, jsou fake. So gimme a break. Jo a monocellular bude super, ale pro bigAg bias a IP je to hot issue, tak snad nečetli tovarnu na lži a nechaj nám to jakože v commons.
Otazky z publika:
1) ja jsem zastupcem nejvetsi cattle operation v číně, když budeš chtít G, mužeš nadesignovat a provezt u nas vyzkum, zdali ty ruminanti opravdu ukladají NEBO sequestují nebo jak by to vlastne mohlo vypadat.
2) no, ja myslim, panove, ze se vlastne shodnete, jen kazdej mluvite o jiny casti systemu. Grazing jako prevence desertifikace je legit, ale to nam v UK asi nehrozi, rewilding v mirnym pasu prece jde i jinak.
JM: tohle neni sranda, potrebujem peer-rev data a šlapnout do toho!
AS: no dyť!