ORISKOVANUTELA: Nesnažila jsem se úplně o zero waste svatbu, ale milionu plastových dekorací rozhodně nefandím, takže část výzdoby jsme si půjčili na místě (vázy, takové látkové pruhy závěsů kolem sloupů, slavobránu z březových kmínků), zbytek byl papírový (manžel vyrobil origami jeřáby a stojánky na jmenovky se srdíčkem, jinak lampionky a takové ty skládané koule), jutový - a jutové mašle na židle si tam rádi nechali, takže se použijí znovu na další svatbu - živé květiny od Loukykvět.. a to bylo vlastně všechno.
Ty kytičky jsme kromě mojí svatební kytice pak rozdali hostům, aby zbytečně nezvadly někde na smetišti.
Nádobí od místa, kde jsme to měli, takže žádné kelímky/talíře z plastu ani papíru, ale normální skleničky a talíře.
Šaty jsem měla červené, nositelné jako společenské, manžel si nechal ušít oblek, ale už ho potřeboval tak jako tak.
Zbytečně jsem si koupila boty (ale z druhé ruky), stejně jsem pak měla jiné půjčené od kamarádky.
Prsteny máme titanové a 20k jsme za ně rozhodně nedali (a to na svém mám černý diamant).
Obecně jsme utráceli hlavně za jídlo, pití a ubytování pro hosty, za ty květiny a za koláčky a dortíky do výslužek. Nechala jsem se profi nalíčit a učesat, to zas jo. A nelituju ani koruny.
Navíc přijely holky vizážistka a fotografka spolu jedním autem, to bylo taky fajn (předtím se neznaly, spojila jsem je).
A svatba byla nádherná :)