• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KOCHANSKA_CH: simte vyrabis je spiralizerem, nebo skrabka?
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Trhané vepřové, meruňkové čatní, česneková "kejda" (tvaroh + zakysaná smetana), salát. Já k tomu měla ještě pečený batát, manžel tortilu.

    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    MONROE: fotka mi na mobilu taky zmizela, z PC ji vidím, nicméně tu je recept:
    1 větší brokolice, půl květáku, půl menšího zelí (nedávala jsem, spotřebovala jsem košťály a nohu z květáku a brokolice), půl cibule, 300g lososa, hrnek vývaru (píšou hovězí, dala jsem vodu), 1 lžíce kokosových aminos (zatím mám jen tamari), půl hrnku hrášku (vynechala jsem), 1 mrkev, ghí/sádlo, sůl, pepř, to vše na 3-4 porce
    Postup: květák, brokolici a zelí postupně nasekáme v sekáčku na drobné, jako rýže vypadající kousky. Na pánvi na rozehřátém tuku restujeme na jemno nakrájenou cibuli (restovala jsem na kostkách slaniny, neboť jsem dělala rybu zvlášť a chtěla jsem to oživit masovou chutí), poté přidáme na kostičky nakrájeného lososa a 3 minuty restujeme. Přidáme zeleninovou rýži, promícháme a restujeme dalších 5 minut. Mezitím v hrnci uvaříme mrkev a hrášek (já jsem mrkev restovala na slanině spolu s cibulí).
    Rizoto zalijeme vývarem a restujeme, dokud zelenina nezměkne, přidáme vařenou zeleninu, kokosové aminos, sůl, pepř, promícháme. Podáváme posypané parmazánem a petrželkou (vynechala jsem).

    Popravdě jsme na oběd hodně pospíchali, takže jsem zeleninu do změknutí nerestovala, bylo to dost na skus, ale jak byla ta zelenina na jemno nasekaná, tak to vůbec nevadilo a příště to udělám stejně, mám radši na skus, než to utavit... Vzhledem k tomu, že to jedl syn, tak takhle budu tuhle zeleninu připravovat častěji, je to zábavnější, chutnější a pro mě stravitelnější podoba, než jen spařené/dušené růžičky brokolice a květáku.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Cuketové špagety, boloňská omáčka, parmasán.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pórková s chilli, pražená slunečnica.

    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    Tip na zdravé sušenky, dnes je peču podruhé. Líbí se mi jednoduchost receptu, hotové chutnají trochu jako Derby od Opavie (dávám víc kakaa)
    Špaldové máslové sušenky s kakaem a medem | Slovanská máma
    http://mama.veruce.cz/spaldove-maslove-susenky-s-kakaem-a-medem/
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    K narozkám jsem dostala cukrfree kuchařku, celou jsem ji přečetla a dnes jsem zkusila první jídlo. Rizoto z květáku a brokolice. V původním receptu je na kostičky restovaný losos, měla jsem tresku, takže jsem ji udělala zvlášť. Jo a původně jsem nefotila za účelem zveřejnění, takže fotka tomu odpovídá.

    Je to překvapivě chutné a misku rizota snědl i můj dvouletý mlsoun - jaká satisfakce :D
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ILLUZE: uz zkoumam vedle, nicmene kombo kesu, bana, jahody a kvetak....mne dost prekvapilo.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SARAJ: Hele, to může být dobrý :) Vrla bych do toho i Hollandii, případně sezamové semínko nebo rovnou pastu.

    Já na těm zeleninovým moc na chuť nepřišla, max s červenou řepou nebo zeleným hráškem.

    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LUCIASHECK: neneee:D jakoze fakt auditko jen o smoothie?:D jdu hledat:))
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    SARAJ: moc dobrá je kombinace banán / ananas / řapíkatý celer ;-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SARAJ: Kdyztak je tu smoothie auditko ;)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    Pani spravcova, mam dotaz;) Vim, ze jedes celkem ve smoothie - nejaka zkusenost s pridavanim zeleniny do jinak sladkych? Chapu mrkev, dyne, repu, ale videla jsem i kvetak a to mne dost zarazilo. Zaklad byl kesu a banan.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    MAR_TINA: na Slovensku delavaji omacku, trochu na zpusob koprovky. Neco takoveho: https://www.labuznik.cz/recept/omacka-z-hlavkoveho-salatu/
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MAR_TINA: sparit a ala spenat
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: No tak to zkus na styl ředkvičkové polévky od Haliny Pavlovské. Mimochodem, ta je fakt výborná... http://doma.nova.cz/clanek/stihlaafit/u-haliny-v-kuchyni-vsechny-recepty-ze-ctrnacteho-dilu.html
    Jen na ni používáme klasický vývar.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    a něco tepelného? má to listí fakt tuhý (je to letní salát, ne hlávkový). někde se snad dělají polévky nebo se to zapéká.
    a jedna hlava má tak 2 kg :/
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: Plus na celozrnný chléb - potřít Lučinou nebo žervé a na to listy salátu.
    S jiným mi to tak nechutná.

    Přijde mi, že tak nějak nejlíp podtrhává kombinace s kysanými a tvarohovými potravinami.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: to by šlo.
    zkusím zítra z vnitřku a vnější listy donesu sousedce, má malý kozy, tak to salát užije :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam