• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    BAAL
    BAAL --- ---
    Hovezi zadni po 10hodinach ve slowcooku, ryze

    Chtelo by to vymyslet nejakou rychlou omacku nebo to nejako zmokrit

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Ten neji tohle, ten tamto...zelenina se pece zvlast, at si kazdej nalovi. Paprika je jedina, ktera neprekazi nikomu, tak mame to maso prece jen trochu vesele:

    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Snad mi odpustite fotku z IG filtrem. :) Variace na salade niçoise, zalivka s kapary, ancovickou, olivovym olejem a citronem, platky batatu pecene v troube.

    FITH
    FITH --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ty umis zit! :o)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Bydlenkovská "hmota".
    V páře trochu povařená zelenina, zpravidla zbytky z lednice. (brokolica, květák, mrkva a zelené fazolky). Posléze proloženou klobásou a dosypáno trochu kapar. Rozmixovaná vajca s bylinama a smetanou na zalití, ke konci pečení rajčata a sýr. K tomu tzatziki z desetiprocentního řeckého, přes noc vykapaného jogurtu s trochou domácího kefíru. Kopr a máta v tom.
    Merlot rosé z Moravské Nové Vsi.

    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Salát Dakos, opět podle Florentýny (https://www.kucharkaprodceru.cz/dakos-salat/), zde cestovní balení.

    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Cuketové lasagne s boloňskou omáčkou, velmi nefotogenické, ale moc dobré :)

    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Pár fotek z poslední doby focených bramborou :) Testuju nové recepty, omrzelo mě, že jíme pořád dokola stejné věci.
    Kuře cacciatore podle Florentýny (zdroj Hovory s řezníkem nebo je k přečtení na jejím FB)
    Kuře orestované i s kůží, pak restovaná mrkev, řapíkatý celer a cibule, následně podušené s konzervou rajčat - omáčka do pekáče, maso nahoru a peče se to, aby byla kůrčička. Příloha kuskus :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POZITRON: Neživím velký tělo a s věkem toho ani už tolik nesním. Ale nejsme v klubu o hubnutí. ;-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LUCIASHECK: jj, hned na nekolika mistech, nicmene toho i tak bylo dost malo (jako celodenni prijem), to at se na me nikdo nezlobi. ale jasny, kazdyho vec a kazdymu vyhovuje neco jinyho.
    FITH
    FITH --- ---
    KOCHANSKA_CH: Zaradim,kysane zeli miluju.Jinak mame velmi podobny stravovaci system.V zime ketoza a jak zacnou dozravat ruzne bobule a letni ovoce,tak jsem pouze primal.:o)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FITH: Zelí bylo kysaný. Samotnej mě až tak nenadchl, proto jsem ho zmrazila, že ke gulášu bude dobrej. Ke gulášu byl vynikající.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POZITRON: Zpravidla to není jen jeden talíř, přidám si. Později byl ještě grilovanej sýr s džemem z broskví a zázvoru. Ještě později ořechy, čtvrt litru domácího kefíru s nepraženým kakaem a skořicí. Krmná dávka mému tělu stačí, nehubnu ani netloustnu, energie dost, dobře spím. Většinu času jsem v ketóze, víno mě z ní nevyhazuje, jen v období meruněk z ní ráda vystoupím. :-)
    FITH
    FITH --- ---
    KOCHANSKA_CH: :o) a jak chutnal vysledek? Na fotce vypada velmi zratelne. Predpokladam,ze zaklad je cerstve zeli,je predpoklad spravny?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FITH: Zelňáky vznikly trochu omylem. Zaujala mě zelná krémová polívka s houbama, tak jsem se jala vařit základ, jenže z principu z vláknitýho zelí prostě krém do hladka neumixuješ. Jsem zjistila. :-) Tak jsem to musela cedit a zbyl ten vymačkanej šrot ze zelí. Tak jsem přidala lněnou mouku, vajca a další obecný bramborákový přísady. Upečeno na plechu.
    FITH
    FITH --- ---
    KOCHANSKA_CH: Prosim o recept na ty zelnaky :o),diky
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    POZITRON: vzdyt to nekde popisovala, kolik toho sni a rozhodne to nebylo jedno jedine jidlo.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    nechapu, jak muzes takhle dlouhodlbe fungovat, bych umrela hlady. nebo minimalne by telo hodne stradalo.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KOCHANSKA_CH: mne se ty tvoje jidla libej, ale ta velikost porci mi vzdycky prijde uplne mimo, zvlast kdyz vim, ze to je treba tvoje jediny jidlo za den, to musi byt tak 4000kj denne max a to jeste hodne, hodne prehanim.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    A jako dezert jablko pečené nad uhlím v alobalu se skořicí a vlašskými ořechy.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam