• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Téma "co furt s tím masem z vývaru". Masitá hovězí žebra 26 hodin v Crock Potu. Trhané hovězí s čerstvým česnekem a špenát. Maďarský Irsai Olivér.

    SARGO
    SARGO --- ---
    KEMENTARI: Děsný, poslintala jsem si polštář. Takovéhle fotky s varováním! :-D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Božská Harira. Něco tak dobrého... Překvapivě nejlepší jídlo v tomhle parnu, i když se z ní prostě člověk opotí. A nostalgická vzpomínka na Maroko. Díky muži za dokonalý oběd
    recept https://tasteofmaroc.com/moroccan-harira-soup-recipe/#recipe
    my to měli s hovězími nudličkami

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Restované kousky růžového pstruha, smetanové fazolové lusky s žampionama, brambory, salát a sklenka Mülerky.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Letní bramboračka s hřibama.

    KOC256
    KOC256 --- ---
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    some like it rare :)

    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GIOMIKY: už to mělo být smazané ;)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    BAAL: Mam to smaznout?
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    GUDRUN: Právě tím bulgurem už to není "jen" salát :)
    Ale k tomu s řepou se dají udělat pečené brambory a je to celé jídlo.

    Jinak ještě doporučuju tabbouleh, sice sežere fakt HODNĚ bylinek, ale výsledek je super :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    NIGHTFURY: bohužel salát u nás není plnohodnotná večeře, ale prevlecenej za bulgur s ajvarem bude :-) jinak děláme bulgur casto - posledně cibule orestována, na to osmazit kousky papriky, černý olivy, mozzarelu a bulgur. kombinace bulgur + paprika je super.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    GUDRUN: Je to výborné a rychlé, už to dělám potřetí za poslední dobu :D
    Stejně tak ten salát s řepou jsem určitě nedělala naposledy, ideál na horký večer, kdy se mi nechce nic vařit.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    NIGHTFURY: ten jsem si právě vyguglila. každopádně díky za zajimavy tip, důvod mít doma ajvar!
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    GUDRUN: Možná lžící červeného vinného octa? Nebo i nějakou ostřejší šťávou, třeba rybízovou, ale nesměla by být moc sladká.
    Podle mě by to šlo i úplně bez toho, když tam nasekáš dost petrželky a hodně to osolíš a opepříš. Super je ta pasta z paprik, nemusí to být přímo harissa, mám teď doma jemnou a dělá to super chuť.
    Já vycházím z receptu (zase) od Florentýny: https://www.kucharkaprodceru.cz/kisir-recept/
    Ale i když jsem to dělala s tím balsamicem, tak tam ve výsledku nebylo moc cítit.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    NIGHTFURY: čím jiným ten sirup nahradit? kdyby te napadlo, dej vědět.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    GUDRUN: Dávám, ale taky ho moc nemusím, tak ho dávám trošku a chystám se koupit sirup z granátového jablka, který tam patří víc :)
    S protlakem a správným bulgurem to vypadá ještě lépe.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    NIGHTFURY: ted jsem si hledala recept, davas balsamico? to já nemám rada, jinak se doma na bulguru shodneme, tak bych klidně zkusila tuhle verzi
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Variace na kisir, došel mi rajčatový protlak a koupila jsem nějaký obludný bulgur, chuťově je to výborné.
    Cestovní balení, omluvte kompozici.

    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Salát z červené řepy, baby špenátu a jogurtovo-česnekové zálivky, k tomu kus fety, nahoře máta. Měli jsme k tomu kousek chleba, ale nebyl potřeba.

    DREESTYLER
    DREESTYLER --- ---
    Escalivada
    Tapas, v tomhle horku vyborny k č. vinu.
    qK01kc9.jpg
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam