• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    AIJA
    AIJA --- ---
    MONROE:
    Krůtí horní stehno je dobré, když se upeče. Stačí sůl a kmín. Ten odér krůtího se ztratí a flaksy vypečou. Krůtí prsa taky nepozřu, je mi to suché maso odporné.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Zbylo dýňové pyré, tak jsem experimentálně vyrobila malé slané bábovky. Vajca, trochu prdopeča, klobása, rajčata, česnek a jarní cibul. Lepší ale bylo jíst to lžičkou rovnou z formy. :-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ELIZHANNAH: Bacha, je to voňavý skoro jak perníkový koření. Ale trochu jinak. :-)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    KOCHANSKA_CH: díky moc, to musím vyzkoušet :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ELIZHANNAH: Skořice, zázvor, kardamom, hřebíček, nové koření a muškátový ořech. Přesné poměry nevím, dala jsem toho do mlýnku na kávu odhadem přibližně stejně.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    KOCHANSKA_CH: co je prosím to domácí pumpkin spice, jaké to má složení? A dýňovou polívku taky miluju, dneska zrovna jsem ji vařila.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MONROE: Jestli ti krůtí smrdí, tak si nepomůžeš, spíš pohoršíš. Jinak je tam rozdíl podobný, jako u kuřete. Horní stehno je míň suchý a je tam víc menších svalů s fasciemi. Právě blány, tuk, šlachy a chrupavky nejvíc nesou ten krůtí pach. Jinak má krůtí stehno tmavší maso, než kuřecí.
    WERKA
    WERKA --- ---
    Topinky s variací na quacamole

    ALONSY
    ALONSY --- ---
    KOCHANSKA_CH: Stála asi 15 korun, takže nešlo moc odolat, jinak ze stejného důvodu taky kupuju zásadně hokaido. Dík, to zní dobře! :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ALONSY: Možná po předpečení vydlabat ty špagety, smíchat s restovaným mletým masem, ochutit a dát do té skořepiny zpět a zapéct. Ale nevím jak s konzumací, dýně se loupou, krom hokkaida, myslím. Proto jiné nekupuju. :-)
    Na špagetovou se už nějaký čas chystám.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Jak byste doporučili spracovat špagetovou dýni? Na špagety ne-e. :-)
    A je reálně rozdíl v jejich použití? Můžu ji zaměnit třeba za hokaido? :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    A dnes teda sacharidová bomba, ke včerejší rolované krůtě dýňové pyré se smetanou a přepuštěným máslem, s kořením PS, navíc jsem tam přidala česnek.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Chlap pořád ještě není doma, proto mám dýňové hody. On to sní, ale neoblibuje. Tak ho s tím nemořím.
    Já jsem si umlela domácí Pumpkin Spice a zpracovala velké hokkaido. Letos se mi tedá zdá obzvlášť sladké, možná aj moc.
    Krémová s chilli a zmiňovaným kořením, opražená dýňová jádra.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Na rajčatech, česneku, velké a jarní cibuli pomalu pečené krůtí stehno, zamotané s bylinama. Kydnuto na hnízdo česnekových nudlí ze žluté cukety. Dnes mi to vylezlo jako čisté paleo. :-)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Další znouzecnost večeře - zbylé cukeťáky s lučinou s pažitkou a cherry rajčátky.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Vepřová panenka s bramborovými medailonky a hráškem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Letní snídaně - vlastní mix Mixit s červeným rybízem a jahodami.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Tak ještě večeře, aneb co dům dal...
    třeba ty matjesy ,-)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    VESPER_INDIGO: tak na to tu jsou jinačí profíci ,-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    "Capresse" salát z červené řepy ,-)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam