• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AIJA: tak ve středu zkus naplánovat rychlou středeční večeři a pomalou čtvrteční a hodit je do hrnců obě ve středu ;)
    AIJA
    AIJA --- ---
    XMARGE:
    Tak na to nemám čas. Neplánuju večeře, čili co vidím po cestě z práce a zaujme mě, tak dovezu domů a do dvou hodin musí být vařeno:-)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    XMARGE: je to tak. hodím to do pomaláče na kysané zelí a po 12hod je z toho ňamka.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    XMARGE: A hlavně z toho pak jdou lehce vyjmout ty šlachy, nebo čím je to hustě proloženo.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    AIJA: naopak ta dolní palice je výborná! ale musí se to péct fakt dlouho (jakože v troubě tak 3-4 hodiny, v pomaláči to dělám 10-12 hodin na low) a pak z toho padá luxusní š'tavnatý maso...
    AIJA
    AIJA --- ---
    Jo hele, ono je důležitý jestli dolní nebo horní:-)
    Kupuju u nás horní stehno a s kůží. Tu dolní palici jsem koupila jednou a je to hnusný a málo masa.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MONROE: Jsou výborná, když je podusíš v troubě na kořenové zelenině a rajčatech.
    Zadní stehna jsou na chuť velmi jemná, dají se péct (dusit) i na rýži se zeleninou v jednom hrnci.
    V klubu se tu dají dohledat nějaké fotky ode mne.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    AIJA: Zkus je dělat na másle, podlít vývarem a na kokosovém mléce.
    Jsou pak šťavnatá, s jemnou krustou.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MONROE:
    Krůtí horní stehno je dobré, když se upeče. Stačí sůl a kmín. Ten odér krůtího se ztratí a flaksy vypečou. Krůtí prsa taky nepozřu, je mi to suché maso odporné.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Zbylo dýňové pyré, tak jsem experimentálně vyrobila malé slané bábovky. Vajca, trochu prdopeča, klobása, rajčata, česnek a jarní cibul. Lepší ale bylo jíst to lžičkou rovnou z formy. :-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ELIZHANNAH: Bacha, je to voňavý skoro jak perníkový koření. Ale trochu jinak. :-)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    KOCHANSKA_CH: díky moc, to musím vyzkoušet :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ELIZHANNAH: Skořice, zázvor, kardamom, hřebíček, nové koření a muškátový ořech. Přesné poměry nevím, dala jsem toho do mlýnku na kávu odhadem přibližně stejně.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    KOCHANSKA_CH: co je prosím to domácí pumpkin spice, jaké to má složení? A dýňovou polívku taky miluju, dneska zrovna jsem ji vařila.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MONROE: Jestli ti krůtí smrdí, tak si nepomůžeš, spíš pohoršíš. Jinak je tam rozdíl podobný, jako u kuřete. Horní stehno je míň suchý a je tam víc menších svalů s fasciemi. Právě blány, tuk, šlachy a chrupavky nejvíc nesou ten krůtí pach. Jinak má krůtí stehno tmavší maso, než kuřecí.
    WERKA
    WERKA --- ---
    Topinky s variací na quacamole

    ALONSY
    ALONSY --- ---
    KOCHANSKA_CH: Stála asi 15 korun, takže nešlo moc odolat, jinak ze stejného důvodu taky kupuju zásadně hokaido. Dík, to zní dobře! :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ALONSY: Možná po předpečení vydlabat ty špagety, smíchat s restovaným mletým masem, ochutit a dát do té skořepiny zpět a zapéct. Ale nevím jak s konzumací, dýně se loupou, krom hokkaida, myslím. Proto jiné nekupuju. :-)
    Na špagetovou se už nějaký čas chystám.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Jak byste doporučili spracovat špagetovou dýni? Na špagety ne-e. :-)
    A je reálně rozdíl v jejich použití? Můžu ji zaměnit třeba za hokaido? :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    A dnes teda sacharidová bomba, ke včerejší rolované krůtě dýňové pyré se smetanou a přepuštěným máslem, s kořením PS, navíc jsem tam přidala česnek.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam