• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ALONSY: přijde mi, že dost lidí si to prostě znechutí takovou tou klasickou mraženou zeleninou z mrazáku (květák, mrkev, celer) - rozvařit a maso na vodě...
    mrkni na fotky - máš toho plné hubnoucí kluby...
    i známá, která mi kdysi sestavila jídelníček, mi právě minulý týden říkala, že až teď vidí, jak se kombinace maso / mléčné potraviny / zelenina dají připravovat chutně - že ona, když tam měla jogurt nebo mozzarella, tak prostě vzala bílý jogurt a 7 x do týdne ho do sebe nějak natlačila

    čímž nevylučuji, že si v některé dny nestřihnu na svačinu jen 100 g balení šunky (protože meeting, nechci zůstat o hladu a nesmím se zaprasit)… ale když mám čas, tak si prostě s jídlem hraju nebo si to připravím den předem (což zase nedělám u všeho - jako šunkové rolky se prostě rozblemtají, kdyby se člověk stavěl na hlavu)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ranní nákup a svačina buržoustů



    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Ja furt teda nechápu, co je podle těch lidí zelenina, když ne příloha. Btw, dělala jsem sestihodinovou vepřovou pečeni na zelí s jablky podle a k tomu placičky, na které dávala recept kochanska a velká pecka to je. :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    ILLUZE:
    ;-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    AIJA: promiň ,-)
    zrovna ses tak trefila ,-)
    dala jsem kvůli kamarádce, která se snaží zhubnout a chce tipy na večeře, do jednoho klubu na FB fotky jídel typu maso se zeleninou - a tam nějaká blondýna začala hned hejtovat, že jakože proč jsem proti přílohám... další, že na fotkách je maso a to ona musí omezit...

    jako WTF? :-o
    AIJA
    AIJA --- ---
    ILLUZE:
    Jen se ptám, tak se nedurdi:-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    AIJA: tak polévka se většinou vaří ,-)
    jestli si dané jídlo připraví někdo jinak, je to jeho věc...
    padl tady dotaz, jak jej připravuji já, tak jsem se podělila o recept
    AIJA
    AIJA --- ---
    ILLUZE:
    Není škoda tu sterilizovanou řepu znovu vařit?
    AIJA
    AIJA --- ---
    GUDRUN:
    Řeším to mikrovlnkou. Dvě nakrájené brambory dám do mikrosáčku a dám zhruba na tři minuty na nejvyšší stupeň do mikrovlnky. Pak je nasypu do polévky...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SINSEMILLA: Rádo se stalo.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    KOCHANSKA_CH: dneska to velmi dobře fungovalo i ve verzi květák plus brokolice, takže moc díky za tip!
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GUDRUN: Nejsou úplně měkké, což mi vyhovuje, já ty blemcavé fakt nemusím.

    Ale mamka ji vyloženě dělá se šťouchanými brambory se slaninou a osmahlou cibulkou dozlatova (recept z Polska).
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ILLUZE: uvaří se brambory do měkka, když to bude z nakládané řepy? myslela jsem, že jim kyselé nedělá dobre
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MONROE: Velmi jednoduše - na kousku nadrobno nakrájené slaniny a olivovém oleji opražíš nadrobno nakrájenou cibuli, zaliješ to sklenicí sterilizované řepy (lze i z čerstvé), přidáš 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 1 lžíci octa a osolíš. Vaříš cca 15-20 min.

    Podáváš se lžící kysané smetany.

    Do vaření lze přidat i brambory.
    FITH
    FITH --- ---
    Polevka ze dvou druhu cocky

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ILLUZE: hm, mam chut na rybu.. :D
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    Je mi tu sympatické, že evidentně všichni nejen rádi jíme, ale i pijeme :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TOREIP: Většinou v Lídlu nebo občas vlastní.
    I kukuřici mají nerozblemtanou.
    TOREIP
    TOREIP --- ---
    ILLUZE: Tak tohle bych do sebe hodil nahned a taky to udelam. Btw, kde kupujete fazolky?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    FIié na másle s kmínem, s kukuřicí a fazolkami.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam