• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOCHANSKA_CH: no ja prave nejsem zadnej kuchar, tak delam radsi overeny recepty, kdyz uz se s tim jednou za cas delam, ale tohle me docela laka vyzkouset. To veprovy jsem jel nakonec na cca 120 okolo 10 hodin, tak s casem problem nemam. Jinak na hovezim loji jsem mel jednou hranolky a byly super :)

    Btw vcera jsem jeste delal steak ze stareny loupany pleci z kantyny a byla super, ale cena za vic jak litr za kilo mi prijde docela dost. To si muzu koupit teleci svickovou a budu v tom za lip. Da se to stareni nejakym zpusobem nasimulovat v domacim prostredi nebo je to blbost? Chut masa byla takova "masovejsi" a pekne vonelo i pred tepelnou upravou.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POHODAVOLE:Zrovna z hovězího nevím teda. Má tužší svalovinu, aby takto změklo se asi musí mučit dost dlouho. A 50% hmoty by měl tvořit tuk, kterým se maso spojí, jinak ti vyjde trhané hovězí. Někomu může hovězí lůj smrdět. Přidala bych sádlo.
    Ale zkus to a poděl se! :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOCHANSKA_CH: na me to ma dost silnou chut, takze takhle mi to bohate staci a presne jsem si rikal, ze by to mohlo byt super i z hoveziho treba. Myslis, ze se na to hodi krk? :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POHODAVOLE: Jo, jsou varianty aj z jinejch zvířat. A máš toho na chlebu zbytečně málo. :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOCHANSKA_CH: kapustu bych taky dal!

    Kazdopadne diky za tip na rillettes. Je to top. Jeste jsem koukal na ruzny varianty, tak jsem k masu pridal bobkovy list a dve cibule. Priste tam dam jeste cesnek a bude to dle me dokonaly :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Jídlo z jedné pánve od Grusovky. Růžicová kapusta na cibuli s česnekem, uzenou krkovicou a trochou hokaido dyně. Doladěno kapkou dijonské hořčice. Sauvignon od Horáka.

    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Kralik - hřbet, fáš z předních běhů a ořezu, omáčka z kostí a dalšího ořezu, žampiony...a těstoviny. Chtěl jsem něco lepšího, ale mame doma 3 týdny čerstvej potěr. Ditě mě donutilo rezignovat a koupit těstoviny v Albertu :)

    Jo, zapíjelo se to nějakým no-name bordeaux a veltlínem od Bogdana Trojak

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Křenová krémová polévka z uzeného vývaru.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Z přebytku kefíru vykapaná lučina jako základ na pomazánku s cibulí, petrželí a kmínem. Jednou s kváskovým chlebem, jednou jako nosič posloužily lněné toasty od Grusovky.



    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Candát v papilotě, hranolky z batátů aj brambor, tatarka s okurkama a sušenýma rajčatama.

    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MOODYCAT: Tyhle konkretni :-D
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LUCIASHECK: Pockat, 3 lahve vina za 14 dni je moc? Pochopim za 3 dny...:D
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    LUCIASHECK: U me oslava jeste chvili potrva, takze se k nim asi taky dopracuju. Normalne nepiju, ale kdyz se neco vetsiho stane, postavim se k tomu celem :-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BERUSKA_CA: u me uz za poslednich 14 dni padly 3 :D
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Timhle vinem od vcera slavim, dobra volba!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Hovězi po burgundsku, přílohou jednou noky z brambor a lupinové mouky, jednou krokety - na másle opečený běžný bramborový knedlík. Tarapaca Merlot.



    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Frankfurtská polívka s telecíma párkama, zahuštěno syrovou bramborou.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BUNDA: Protože muž každej týden má za úkol jít pro rybu, budu se asi opičit. :-)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    XMARGE: děkuju, to jsem přehlédl a BERUSKA_CA mi odkaz ochotně poslala. Mám inspiraci na zítřejší večeři.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    BUNDA: klikni na obrázek a dostaneš se na recept na mém blogu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam