• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POHODAVOLE: Krása!
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Vcera jsem pekl tri :)

    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Jedna z nejcastejsich veceri, kde spotrebovavam zbyly vyvar. Ted je to drubezi, kterej doplnim badyanem, vanilkou, rybi omackou, sojovou omackou a nakonec miso pastou. Ryzove nudle, tofu, koriandr a chilli.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KOCHANSKA_CH: uz vim, co budu obedvat v pondeli, az tu budu sama! Kotel spenatu zni jako skvelej napad :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnes to vidím v barvách. :-)
    Mrkvovo batátový krém se zázvorem.
    Smetanový Pepek námořník s česnekem a vajcama.



    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Gratinovaný květák s uzeným bokem, smetanou, mascarpone a čedarem (opět Grusovka). Salát s fetou, VZ z Velkých Bílovic. Čerstvé klíčené mungo fazole.

    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    BISCUIT13: Tím, jak jsi popřál hezkej den jsi to poslal do úplně jinýho levelu vegety.

    Hezký den všem!
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Rychlá a kupodivu lehká večeře - plněné zapečené žampióny s cheddarem a salátem, se drceným upečeným masem, bylinkami a paprikou.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Můžu o něco poprosit?
    Vykašlete se na to všichni... mazat vás zpětně nebudu, ale jestli budete mít potřebu si ještě něco vyříkávat, pak prosím do pošty.

    Děkuji.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BISCUIT13: Když jsi to tedy pochopil, pak byl tvůj příspěvek zbytečnej.
    Na provincionalismu ani nic špatnýho být nemusí a věřím tomu, že každej přispěvatel zde by dokázal psát vznešeně a správně všechny přísady. Ale není to nutný, že? :-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BISCUIT13: Akorat tu na to nikdo neni zvedavy. Mozna by bylo fajn se presunout nekam, kde na to zvedavi jsou.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BISCUIT13: Děkujeme za velmi poučné OT, příště vysol jídla.
    Možná by stačilo si poposednout a nadsázka "bydlena styl" by byla lépe pochopena? Právě že jsem to chtěla taky zkusit včetně bydlenovské češtiny. Anebo prostě bydlena su. (moravismy taky vadí?)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    GILLIATT: jj, já už dělám palačinky i těsto na pizzu z žitné a jde to, ale je s tím oser a trhá se to, takže asi vyzkouším z žitné jen perníčky a ostatní udělám pro děti normální, oni samozřejmě tu žitnou mouku taky nejedí...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    VALENTINA: Tohle na mě kuklo na FB:
    KONOPNÉ DORTÍČKY S OŘECHOVÝM KRÉMEM A ČOKOLÁDOU – Colors Of Low Carb
    http://colorsoflowcarb.cz/...u/?fbclid=IwAR0CpSCCWlUyxILVgL0V6LleSMw5L5r-BYmdadiXOZBtZyby7wpjjVq810M
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Vanilkové rohlíčky • CukrFree.cz
    https://cukrfree.cz/vanilkove-rohlicky/
    GILLIATT: To bych radši zkusila něco takového: http://www.veseleboruvky.cz/2013/12/vanocni-cukrovi-paleo-orechove-linecke.html

    Ale budu hledat dál. Ty rohlíčky vypadají dobře, to asi zkusím.
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    MAR_TINA: jasne, ale valentina se ptala na neco bez psenicne mouky...dela se to blbe, ale udelat se to da.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GILLIATT: vzhledem ke složení - pořád je to mouka, máslo, cukr, pracnosti a výsledné chuti bych doporučila udělat klasické linecké :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Rychlý játra "bydlena styl" s worčestrem, sojovkou, chilli omáčkou a křupavou zeleninou, sem tam žampion.

    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    VALENTINA: dělala jsem linecké z žitné mouky a pak taky něco jako karobové hrudky z ovesných vloček. To víš, blbě se to dělá, pač to nedrží a pak to ani moc nikomu nechutná :)
    Linecké:
    210 g žitné mouky, 170 g másla, 2 žloutky, 60 g moučkového třtinového cukru, 1/2 lžičky citronové mouky. Těsto nechat odležet. Péct na 150 st, 15 min. Nechat odležet 2-9 týdny.
    Pár receptů má taky kuchařka ze svatojánu
    https://www.facebook.com/pg/KucharkaZeSvatojanu/photos/?tab=album&album_id=459164044134810
    MORPED
    MORPED --- ---
    VALENTINA: no já si beru jako odměrku hrnicek na kávu a použiju jak jsem psala 1 hrneček jogurtu,2 másla(to máslo krajim na kosticky) 4 hrnečky mouky a už jsem použila jen spádovou s bylo to dobré. Mužes to zkusit namíchat půl na půl s klasickou hladkou. ( ta odměrka je asi 100 g),vajíčko,vypracovat těsto,píchnout do ledničky na půl hodiny!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam