• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAR_TINA: mne ho pekla babicka cele detstvi, mela jsem i jeji recept, pamatuju si, ze brambory - varene, strouhane, cesnek, mak, vajce.. drozdi? pytle, mam na to strasnou chut:D Nasi delali reko bytu a mamka zalozila nekam svoji kucharku a ja se zase stehovala - vysledek je - nemame recept:D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARAJ: až ho seženeš, dej prosím recpet sem. Jedla jsem to někde a bylo to skvělé
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    uplne ciste nahodou...nepecete nekdo doma litinu? Nemuzu nikde najit nas rodinny recept..je to slany bramborovy kolac, ktery je hodne pomakovany..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    kompenzuji obrázkem svačiny

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    u nás když bouchnou saze, myjem ze zdí tatarku nebo zasklíváme dveře :(
    jen takový povzdech.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FITH: Slušnej výkon! :-)
    FITH
    FITH --- ---
    Dnes ve mne bouchly saze a vysledek je na obrazku. Makovotvarohovy kolac,bataty,kimchi,grusetky a hraskovy hummus.

    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    SAT_ANN: A sorry za syrup, asi zkrat. :-D
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    Syry z krasolesi, salat z kaderavku s prazenym slunecnicovyma seminkama, skorice, mrkev a javorovej syrup, jablko

    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    V ramci akce "likvidujem zbytky", jsem uvaril pohanku s kokosovym mlekem. Postup stejnej jako na italske risotto, ale misto vyvaru tam dat to mleko. Dochucene koriandrem, rybi omackou a limetou. Plus zampiony a pak choi, chilli vlocky. A plus pecena rybka.

    Asiat by me asi poslal do korejskeho lagru, ale ta pohanka byla skvela :)

    TOREIP
    TOREIP --- ---
    Ja ted trochu na prasatko. Ingredience - burger, pivo a Sopranos)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Hezky barevné!
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dnešní oběd... a netuším, jak jsem to vykouzlila, ale tentokrát asi ta nejlepší, co se mi kdy povedla (a že jsem ji vařila minimálně dvacetkrát a víc) - polévka z červené řepy se semínky.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Probiotická pomazánka z vykapaného kefíru s česnekem, cibulí a mikro rostlinami brokolice, kedlubny a červeného zelí. Ovoněno čerstvě drceným kmínem, podávanou na lněném toastu.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Nabírala.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MENTONY: Vyšlo deset kusů. Nasbírala jsem takovým tím malým šufánkem, co je na polívání masa výpekem v troubě.
    FITH
    FITH --- ---
    MOIRAIN: Ja nepouzivam na zavarovani mouku,takze ta moje varianata je i pro jedince,kteri mouku neradi. Te smetany a mleka davam pomerne malo,jen tolik aby se vytvozila hustsi omacka (skrob ktery se uvolni z tech brambor,to pekne zahusti).Ja nemam rada tu klasickou koprovku,takze delam tuto variantu :o)
    FITH
    FITH --- ---
    ANNNA: Mam velky,obvykle delam dve vetsi porce,proste ty brambory pokryvaji cele dno. Netrva to tak dlouho to natlakovat. Samotnou by me zajimalo jak by to chutnalo bez papinaku.Asi vyzkousim a podam raport.:o)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    FITH: tak moje fofr koprovka je uvařit brambory, normálně, dát na vodní lázeň mlíko, v tom rozmíchat lžíci mouky, osolit, zavařit mouku dostatečně, aby to zhoustlo, ochutit octem/citronem, cukrem a koprem, podávat s vařeným vajíčke
    (sakra, asi vím, co bude k večeři)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    FITH: Ideálně by to chtělo vedle sebe dva hrnce a testovat! ;)

    Jak máš velký papiňák? Já mám kotel, takže ten bych myslím bramborama na jednu porci nenatlakovala před kremací...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam